Activiteiten van deze week rondom ons B&B

Activiteiten van deze week rondom ons B&B

KERSTBOOMVERBRANDING IN ROCKANJE

Onder toeziend oog van de brandweer zullen de verzamelde kerstbomen woensdag 11 januari verbrand worden op het strand van Eerste Slag in Rockanje. Er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje en er zal gratis glühwein en warme chocolade zijn.Ook voor muziek is gezorgd. Het festijn begint om 19.00 uur.

TAXATIEDAG IN BRIELLE

De eerste taxatiedag in Historisch Museum Den Briel aan de Markt 1 was vorig jaar zo’n succes dat dit initiatief woensdag 11 januari een vervolg krijgt. Tussen 11.00 en 16.00 uur zullen deskundige en gecertificeerde taxateurs van Vendu Notarishuis uit Rotterdam kosteloos advies geven over meegebrachte schilderijen, zilver, juwelen, kunst en porselein. Vooraf aanmelden is verplicht via www.taxatiedag@notarishuis.nl.

DOMINEE HANS VISSER IN ROCKANJE

Dominee Hans Visser, vooral bekend door zijn werk onder verslaafden in de Rotterdamse Pauluskerk, begint donderdag 12 januari met zijn wekelijkse filosofiecursus in de Welkomkerk aan de Hoogvlietlaan 23 in Rockanje. Het onderwerp van deze eerste avond luidt: “Welke rol speelt levensgeluk in ons leven?” De cursus bestaat uit 6 lessen en duurt van 19.30 tot 21.45. Leden van de Volksuniversiteit betalen voor deze 6 lessen Euro 85-., niet-leden 94 Euro. Verdere informatie bij Ciska de Haan, telefoon 0181 – 402 630 of www.volksuniversiteit.nl/westvoorne.

NIEUWJAARSCONCERT IN OUDDORP

De Fanfare De Hoop geeft zaterdag 14 januari een Nieuwjaarsconcert in de Dorpstienden aan de Dorpstienden 4 in Ouddorp. Ook het Jeugdorkest zal een optreden verzorgen. Aanvang 19.30 uren de toegang is gratis! Voor verdere inlichtingen wordt u verwezen naar: www.fanfaredehoop.nl.

SNERTWANDELING IN STELLENDAM

Snertwandeling van “Groei en Bloei” op zaterdag 14 januari onder leiding van een ervaren gids in het verrassend mooie en gevariëerde natuurgebied bij de Stellendamse haven. Vertrokken wordt om 10.00 uur bij restaurant “De Zeemeeuw”. Meester Snijderweg 5 in Stellendam. Kosten voor leden Euro 13.50, niet-leden betalen Euro 18.50. Vanaf uw B&B aan Zee bereikt u Stellendam via de N57 (richting Ouddorp). Het is de 1e afslag na de Haringvlietdam.

TREES WOLFFERS EXPOSEERT IN ZWARTEWAAL

Trees Wolffers, multitalent op het gebied van fiber art, heeft tot aan het eind van deze maand een expositie van quilts, wandkleden en 3D objecten in “Kunst in Uitvoering” van de Kunstkring Voorne aan de Bernissedijk 24 aan de kop van de haven in Zwartewaal. Zij maakt al jaren bijzondere kunstwerken van een variatie aan stoffen, die ze bovendien vaak zelf heeft geverfd. De expositie is elke vrijdag en zaterdag geopend van 11.00 tot 17.00 uur en ’s zondags van 13.00 tot 17.00 uur.
Zaterdag 14 januari geeft zij van 13.30 tot 16.30 uur een workshop Silhouet Snijden. Kosten voor deelname Euro 10-., inclusief materiaal. Opgeven hiervoor kunt u telefonisch via 06 – 533 787 28.

KOFFIECONCERT HELLEVOET KLASSIEK

In het kader van Hellevoet Klassiek organiseert de Stichting Concerten Hellevoetsluis het eerste concert van dit jaar op zondag 15 januari in het voormalige kerkgebouw in de historische dorpskern van Nieuw-Helvoet, dat thans een wijk van Hellevoetsluis is. Dit concert, dat om 12.00 uur begint, zal verzorgd worden door “Trio C tot de Derde”, bestaande uit Carel den Hertog (viool), Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet). Voor donateurs is de toegang vrij, jongeren tot 18 jaar betalen 4 Euro p.p. en de anderen dienen 15 Euro te betalen. De kaarten zijn uitsluitend voor aanvang van het concert aan de zaal te verkrijgen.

FILZONDAG MET BUFFET IN OOSTVOORNE

Opnieuw een lange filmzondag voor de liefhebbers op 15 januari van 14.30 tot 22.15 (!) uur in de grote zaal van “De Man” aan de Burgemeester Letteweg 30 in Oostvoorne. Een lange zit, die onderbroken wordt door een uitgebreid warm en koud buffet. Vertoond wordt Wolf Hall, de miniserie die een sublieme bewerking is van twee met de Booker Price bekroonde romans van Hilar Mantel (Het Boek Henry). Deelname Euro 37.50 per persoon. Verdere informatie bij:
www.volksuniversiteit.nl/westvoorne.

’t DIJCKHUIS VIERPOLDERS

Tot eind februari kunt u in ’t Dijjckhuis, Dijckpotingen 10 in Vierpolders terecht voor de Kunsttentoonstelling met natuurschilderijen van Aart Rijkaart en mozaïek van Wanda Klein. In principe is ’t Dijckhuis alle werkdagen geopend, maar aangezien het voor meerdere doeleinden gebruikt wordt, kunt u op de dag dat u langs wilt gaan voor de zekerheid beter even bellen naar: 0181 – 471 328. Zo is er zondag 15 januari vanaf 13.00 uur een Judotournooi op woensdag 18 januari een lezing van Jeroen Rijpsma over Voorne-Putten in Oorlogstijd. Aanvang 20.00 uur en de toegang is gratis. Verdere informatie: www.dijjckhuis-vierpolders.nl.

FUTURELANDFERRY

Nog tweemaal gooit de FutureLand Ferry de trossen los voor degenen die tijdens de Kerstdagen niet in de gelegenheid waren om mee te varen of dit nog eens willen doen. Zondag 15 en 22 januari, afvaart 17.00 uur, kunt u nog eens genieten van deze bijzondere vaartocht langs de moderne, nieuwe terminals en te genieten van het spannende spel van donker en licht, waardoor de Rotterdamse haven wel eens de grootste kerstboom van Nederland genoemd werd.U vindt FutureLand als u vanaf uw B&B aan Zee Oostvoorne uitrijdt richting A15. Daar linksaf en u ziet meteen FutureLand duidelijk op de borden aangegeven. Verdere info en reserveringen: www.futureland.nl.

MINDFULNESS en ZEN-MEDITATIE

Altijd al eens willen weten wat mindfulness of Zen-meditatie inhoudt? Daar kunt u achterkomen op zondag 15 of 22 januari bij de gratis lezing die hierover op deze dagen wordt gegeven in Boerderij “Op Aarde” (Let op DWDD) aan de Sleepseweg 9 in Brielle. Verdere informatie vindt u op: www.zenvoorne.nl.

PAS BEKROONDE FILM IN OUDDORP

Ze zijn er razendsnel bij in Ouddorp, want woensdag 18 januari draait daar de zojuist bekroonde film van Paul Verhoeven “Elle”.De programmeur van “De Overkant” aan de Dijkstelweg 33 blijkt over veel vakkennis te beschikken want hij koos dit hoogtepunt uit oeuvre van Paul Verhoeven al lang voordat deze in Hollywood bekroond werd. De vertoning gebeurt in samenwerking met de Bibliotheek, dus met de biebpas krijgt u 1 Euro korting op de toegangsprijs van Euro 7.50. Aanvang
19.30 uur. Kaarten kunt u reserveren via de VVV 0187 – 681 789.