Wat is er deze week te doen rondom B&B van Marion

Wat is er deze week te doen rondom B&B van Marion

ONTDEK VOORNE OPNIEUW

In het voorjaar verscheen het boek “Van Achter naar Voorne”, een muzikale en fotografische ode aan Voorne. Jan Enkelblik is fietsend en gewapend met zijn fototoestel van Achter naar Voorne in beeld vast gaan leggen. Tijdens de LEZING op woensdag 8 november in de Infirmerie, Rozemarijnstraat 42 in Brielle zal Enkelblik u vertellen over het ontstaan van het liedboek en dit illustreren met veel foto’s, teksten en geluidsfragmenten. Aanvang 14.00 uur, entrée 5 Euro, met de biebpas
2 Euro korting. (Let op: betaling alleen met pin mogelijk).

CULTUURHUIS “DE NIEUWE VESTE”

Deze week weer volop activiteiten in Cultuurhuis “De Nieuwe Veste” aan de Opzoomerlaan 106 in Hellevoetsluis:
dinsdag 7 november 15.00 uur – TABLETCAFé – voor al uw vragen over tablet of het lezen van de e-books op uw tablet – toegang gratis
19.30 uur – INFOavond Stress de Baas – entrée Euro 7.50 (met de biebpas 2.50 korting)

woensdag 8 november 13.00-16.00 uur – REPAIRCAFé uw huishoudelijke spullen door vrijwilligers gerepareerd – gratis toegang en gratis gerepareerd – er staat wél een fooienpot

donderdag 9 november 15.00 uur – donderdagmiddagDOCU “Ik ben Alice” – toegang gratis

zondag 12 november 13.30 uur – LEZING door Mar v.d.Veer “Judith” – entrée 5 Euro (met de biebpas 2 Euro korting)
19.30 uur – FILM “Manchester by the Sea” in de grote zaal van het BREStheater – entrée 5 Euro

woensdag 15 november 13.30 uur BOEK&FILM “Tonio” naar het gelijknamige boek van A.F.Th.v.d.Heijden – toegang Euro 7.50 (met de biebpas 2.50 korting).

REPAIRCAFé IN BRIELLE

Vrijwilligers repareren gratis uw kapotte huishoudelijke apparaten etc. tijdens het REPAIRCAFé woensdag 8 november in de Rozemarijnstraat 42 in Brielle. Van 14.00 tot 16.30 kunt u daar terecht voor allerlei kleine reparaties. Goed voor u (want gratis) en goed voor het milieu (hergebruik). Er staat wél een fooienpot.

LEZING “MARTELAREN VAN GORCUM”

Dit jaar is het 150 jaar geleden dat de Martelaren van Gorcum heilig werden verklaard. Donderdag 9 november houdt Jack Glas, pastoor van de Petruskerk in Roelofarendsveen. hierover een LEZING in het Stadhuis aan de Markt 1 in Brielle. Aanvang 20.00 uur en de toegang is gratis. De Martelaren van Gorcum waren 19 katholieke geestelijken die om hun geloof door de watergeuzen in 1572 zijn vermoord in Brielle.

“ALLES WAT ADEMT”

Alles wat ademt – proeven aan liederen noemt men de avonden die in de komende tijd maandelijks gehouden worden in de Sint Catharijnekerk in Brielle. Donderdag 9 november van 20.00 tot 21.30 uur bent u weer van harte welkom om de thematische of liturgische liederen uit het liedboek mee te zingen. De avonden worden georganiseerd en geleid door Willem Chr. Meyboom.

NIEUWE UITKIJKTOREN OP DE LANDTONG ROZENBURG

Eén van de mooiste (en minst bekende) uitstapjes ligt op zo’n 16 kilometer afstand van uw B&B aan Zee: De Landtong Rozenburg, waar vrijdag 10 november een nieuw gebouwde uitkijktoren officiëel in gebruik genomen wordt. Die bereikt u via de
A15 – richting Rozenburg – afslag 13 (let op: dit is ook de afslag 12 – maar 13 aanhouden). U houdt het water van het Calandkanaal aan uw linkerhand. Rechtdoor blijven rijden – ook waar staat dat er geen doorgaand verkeer mogelijk is! U komt langs de Maeslantkering ZZ, maar doorrijden naar het eind van de Landtong verdient aanbeveling, want vanaf daar wordt u het mooiste panorama geboden dat Nederland te bieden heeft. Noteer dit ritje in uw agenda het is absoluut de moeite meer dan waard.
FANCYFAIR IN BRIELLE

De Vlinderhof aan de Ommeloop 4 in Brielle organiseert zaterdag 11 november van 10.00 tot 14.00 uur een gezellige Fancyfair.

BEIAARDCONCERT GOEDEREEDE

Beiaardier Jan Bezuijen zal zaterdag 11 november van 11.00 tot 12.00 uur vanaf de Goereese Toren zijn vrolijke klanken over het schilderachtige Goedereede uitstrooien. Meteen een goede gelegenheid om eens het Torenmuseum te bezoeken dat van 13.30 tot 16.30 uur geopend is. De toren, die de omgeving domineert, fungeerde in vroeger tijden als vuurtoren. Op de platte top werd een hout- of kolenvuur ontstoken, want Goedereede lag toen aan de open vaarroute naar de Noordzee en kan zaterdagmiddag ook nog beklommen worden. U krijgt dan meteen een goede indruk hoever Goedereede thans van het open water verwijderd is. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, die bedraagt slechts 2 Euro p.p., kinderen Euro 1.50.

WINTERFAIR IN HELLEVOETSLUIS

Brocante, trendy, kunst, kleding, eten en drinken de sfeervolle WINTERFAIR met voor elk wat wils in Leeef nu aan de Korteweg 22 in Hellevoetsluis op zaterdag 11 november van 10.00 tot 16.30 uur.

AANKOMST INSPECTIE PIETEN

De Inspectie Pieten komen zaterdag 11 november bij de steiger achter Eetcafé Het Verschil met de boot aan om van 13.00 tot 16.30 uur in het overdekte Winkelcentrum De Struytse Hoeck in Hellevoetsluis de intocht van Sinterklaas (op zaterdag
18 november) voor te bereiden.

JAARLIJKSE BAZAAR IN NIEUWENHOORN

De jaarlijkse bazaar/rommelmarkt is op zaterdag 11 november van 09.00 tot 14.30 uur in de Dorpskerk Nieuwenhoorn en De Schakel aan de Dorpsstraat in Hellevoetsluis. Tussen de gebruikte en nieuwe spullen veel handgemaakte artikelen en niet te vergeten een grote sortering boeken, cd’s en dvd’s.

WIJNRIT A.M.C. ROCKANJE

De A.M.C. “Rockanje” organiseert zaterdag 11 november haar WIJNRIT, een puzzel- en oriënteringsrit over ong. 25 kilometer (duur ca. 90 minuten). Inschrijven kan vanaf 19.00 uur in de kantine van de Schietvereniging aan de Duinrand 16a te
Rockanje. Gestart wordt vanaf 19.30 uur.

VERKOOP GEBRUIKTE SPULLEN IN STELLENDAM

Verkoop van goede gebruikte spullen op zaterdag 11 november vanuit de container bij de Geref.Kerk van Stellendam, Kerkhoflaan 4 van 10.00 tot 13.00 uur.

ZANGAVOND IN OUDDORP

Zangavond in de Dorpskerk aan de Weststraat 2 in Ouddorp op zaterdagavond 11 november met medewerking van het Mannenensemle. Aanvang 19.30 uur en de toegang is gratis.

MUZIEKMIDDAG IN GEERVLIET

De 202e (!) MUZIEKMIDDAG wordt zondag 12 november gehouden in de Onze Lieve Vrouwekerk in Geervliet. Optreden zal het Rhoons Mandoline Orkest olv. Annemarie de Vroed mmv. Anja de Hoog. Felix van Hoorn verzorgt de poëtische intermezzi, terwijl Jan Pieter Baan pianomuziek van Mateo Albentz ten gehore zal brengen. Aanvang 14.00 uur, entrée, programmaboekje en consumpties zijn gratis, uw vrijwillige bijdrage wordt wel op prijs gesteld. Vanaf uw B&B aan Zee vindt u Geervliet via de N218 (richting Brielle). Het is het 2e dorp links na het Voornsekanaal.

CONCERT CUI ORKEST en TRIO C tot de derde

Kiez melodieën worden afgewisseld met werken van klassieke componisten Ravel, Bruch en Bartók tijdens het Concert Cui Orkest en het Trio C tot de derde op zondag 12 november in de Vestingkerk aan de Oostzanddijk in Hellevoetsluis. De celliste Isabella Lediakova en harpiste Yolanda Davids zullen aan dit concert hun medewerking verlenen. Aanvang 15 Euro, incl. koffie of thee in de pauze. De jeugd tot 16 jaar heeft gratis toegang.

KINDERKERK IN BRIELLE

Tweemaal per jaar – in het voor- en het najaar – wordt in de Sint Catharijnekerk in Brielle een KINDERKERK gehouden voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Ditmaal weer op zondag 12 november om 15.00 uur. Er wordt een bijbelverhaal verteld, met elkaar gezongen en ook nog wat geknutseld. Ondertussen kunnen de ouders en/of grootouders een kopje koffie of thee drinken. Helaas is de kinderkerk ditmaal waarschijnlijk voor ’t laatst omdat men geen nieuwe leiding kon vinden. Mocht u er interesse voor hebben, neem dan contact op met Inge Bekker-v.d.Graf, tel. 0181 – 41 24 71.

KOFFIE TUSSEN DE BOEKEN IN OOSTVOORNE EN BRIELLE

Koffie tussen de boeken is een ontmoetingsplek voor iedereen die wil genieten van een “bakkie” en een praatje. Schuif lekker aan bij dit door MEE en Bibliotheek Zuid-Holland georganiseerde initiatief op maandag 13 november van 13.00 tot 14.30 uur in De Man aan de Burgemeester Letteweg 30 in Oostvoorne. De toegang is gratis ook op de bijeenkomst in Brielle, die op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip plaatsvindt in de Rozemarijnstraat 42.

FILMHUISFILM IN OUDDORP

filmhuisfilms hebben meestal de grote filmzalen niet bereikt maar zijn daarom (of juist) niet minder waard om bekeken te worden. In “De Overkant” aan de Dijkstelweg 33 in Ouddorp draait woensdag 15 november de filmhuisfilm “Moonlight”. Aanvang 19.30 uur, entrée Euro 7.50 (met de biebpas 1 Euro korting).

TABLETCAFé IN OOSTVOORNE

Heeft u een tablet en wilt u er meer uit halen? Wilt u bijvoorbeeld weten hoe u e-books kunt lezen op duwtablet of bent u op zoek naar apps, tips en trucs? Kom dan langs in het TABLETCAFé dat woensdag 15 november in “De Man” aan de Burg.
Letteweg 30 in Oostvoorne wordt gehouden. Aanvang 10.00 uur en de toegang is gratis. Het is wel handig om uw eigen tablet mee te nemen, maar u bent ook welkom als u (nog) geen tablet heeft. Bent u niet in staat om woensdag te komen en heeft u een tip of vraag? Die kunt u online stellen via de Faceboekgroep Tabletcafé Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.

EXPOSITIES – EXPOSITIES – EXPOSITIES

STELLENDAM Fototentoonstelling van natuurfotograaf Kevin Wimez in Aseal (volg borden Haringvlietsluizen). De prachtige foto’s van zeehonden zijn ook te koop.

OUDDORP Houten Kaap, Westerweg 28 t/m 30 november werken van Ineke Snoek en Mirian Zimmerman.

BRIELLE Bastion V – (alleen bij goed weer) presentatie “Brielle in de Franse Tijd.

VIERPOLDERS ’t Dijckhuis, Dijckpotingen 10. Tot aan eind 2017: Werken van Trees Wolffers (textielkunst) en Jan Huisman (keramiek). Zie voor openingstijden www.dijkhuis.nl.

ZWARTEWAAL Galerie “Kunst in Uitvoering”, Bernissedijk 24. De gehele maand november “KunstKringKunstKado” een gevarieerd aanbod van kunstwerken onder de 100 Euro per kunstwerk. Geopend vrij-, zat- en zondag 13.00 – 17.00 uur.