Wat is er deze week te doen rondom ons B&B?

Wat is er deze week te doen rondom ons B&B?

BOEK- en FILMAVOND IN OUDDORP

Tijdens de Boek- en Filmavond in de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta in de Raadhuisstraat 4 te Ouddorp wordt woensdagavond 4 januari de bekende film Brooklyn van C.Tobin vertoond, Aanvang 19.30 uur. De toegang tot deze filmavond bedraagt 5 Euro, niet-leden betalen Euro 7.50.

GRATIS KINDERRONDLEIDINGEN IN FUTURELAND

De gratis rondleidingen en workshops voor kinderen worden nog aangeboden op woensdag 4- en zondag 8 januari. De rondleidingen starten om 14.00 uur en de workshops vinden plaats tussen 12.00 en 16.00 uur. Aanschuiven kan op elk gewenst moment. Voorbeelden van toekomstige energiebronnen kunt u zien in de tijdelijke tentoonstelling. De ouderen kunnen in die tijd en rondrit of rondvaart maken. Zie voor verdere bijzonderheden: www.futureland.nl.

PROGRAMMA MAESLANTKERING

De Maeslantkering is de grootste stormvloedkering en de grootste robot ter wereld. In feite zijn het twee gigantische deuren in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland. Bij stormvloeden vanuit zee sluit de Maeslantkering de Nieuwe Waterweg af en beschermt daarmee zo’n kleine 2 miljoen mensen tegen overstromingen. Naast de Maeslantkering ligt het Keringhuis, waar u alles te weten kunt komen over deze unieke kering, hoog water en de maatregelen die nodig zijn om Zuid-Holland tegen overstromingen te beschermen. U kunt ook onder leiding van een gids een wandeling langs de kering maken.
U kunt het Watervertelplein bezoeken. Hier kunt u het zelf laten stormen, laten gieten van de regen of een brandende zon aan de hemel zetten. Het Watervertelplein geeft antwoord op alle vragen en aakt u bekend met de actuele ontwikkelingen. Buiten op de waterspeelplaats kan iedereen met zandzakken en pompen aan de slag om het land droog te houden. Het Keringhuis is elke dag te bezoeken. Het programma voor de komende dagen luidt:

donderdag 5 januari: 11.00 uur English Tour; 12.45: Wind Workshop; 13.00 uur: Lezing Nieuwe Waterweg en het ontstaan van Hoek van Holland; 14.45 uur: De Nieuwe Waterweg en de Maeslantkering.
vrijdag 6 januari: 11.00 uur De Nieuwe Waterweg en de Maeslantkering; 12.45 uur: Wind Workshop; 14.45 uur: English Tour.
zaterdag 7 januari: 11.30 uur English Tour; 13.15 uur: De Nieuwe Waterweg en de Maeslantkering.
zondag 8 januari: 11.30 uur 11.30 uur: De Nieuwe Waterweg en de Maeslantkering; 13.15 uur: Wind Workshop; 15.15 uur: English Tour.
maandag 9 januari: 12.00 uur English Tour; 14.00 uur: Instaprondleiding.
dinsdag 10 januari: 11.30 uur Instaprondleiding en 14.00 uur English Tour.
woensdag 11 januari: 11.30 uur Instaprondleiding en om 14.45 uur: kinderrondleiding.

Het Keringhuis vindt u aan de Maeslantkeringweg 139 in Hoek van Holland (voor het navigatiesysteem Slachthuisweg aanhouden). Openingstijden: maandag t/m vrijdag 10.00 tot 16.00 uur, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
Entree t/m 17 jaar gratis en vanaf 18 jaar 2Euro. Voor de rondleiding betaalt jong en oud Euro 2.30. Verdere informatie: info@keringhuis.nl.

TREES WOLFFERS EXPOSEERT IN ZWARTEWAAL

Trees Wolffers, multitalent op het gebied van fiber art, opent vrijdag 6 januari haar expositie van quilts, wandkleden en 3D objecten in “Kunst in Uitvoering” van Kunstkring Voorne aan de Bernissedijk 24 aan de kop van de haven in Zwartewaal. Zij maakt al jaren bijzondere kunstwerken van een variatie aan stoffen, die zij bovendien vaak zelf heeft geverfd. De expositie is elke vrijdag en zaterdag geopend van 11.00 tot 17.00 uur en ’s zondags van 13.00 tot 17.00 uur. Zaterdag 7 januari geeft zij van13.30 tot 16.30 uur een workshop Textiel Collages maken. Kosten voor deelname Euro 10-. inclusief materiaal. Opgeven hiervoor telefonisch via 06 – 533 787 28.

KERSTBOOMVERBRANDING IN HELLEVOETSLUIS EN ROCKANJE

Onder toeziend oog van de brandweer zullen de verzamelde kerstbomen zaterdag 7 januari in HELLEVOETSLUIS verbrand worden op het “Land van Paling” in de vesting. Er staan kraampjes met een hapje en een drankje en er wordt voor gezellige muziek gezorgd. Voordat het vuur wordt aangestoken worden de prijswinnaars van de kerstbomenverloting bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt. Het speltakel begint om 19.00 uur.
Eveneens om 19.00 uur, maar dan op woensdag 11 januari, begint de kerstboomverbranding in ROCKANJE op het strand bij Eerste Slag. Ook hier houdt de brandweer toezicht en is er voor de belangstellenden gratis glühwein en warme chocolademelk.

NIEUWJAARSDUIK EN AQUADISCO IN BRIELLE

Wie afgelopen zondag niet bij de Nieuwjaarsduik in het Noordzeewater konden zijn, of het nog eens “dunnetjes” willen overdoen, kunnen zaterdag 7 januari terecht in Zwembad Dukdalf aan de Reede 2a in Brielle. Er is dan een gezellige Aquadisco met DJ, die muziek draait die bij het thema past. Toegang Euro 4.50 inclusief siroop en wat lekkers. Verdere bijzonderheden: www.dukdalfbrielle.nl.

HALVE VAN WESTVOORNE

Begin het nieuwe jaar goed en doe mee aan de Halve van Westvoorne, die zondag 8 januari gehouden zal worden met als start- en finishplaats Paviljoen De Duinrand aan de Strandweg 4 in Oostvoorne. Voor degenen die de halve marathon nog teveel van het goede vinden, bestaat de mogelijkheid om de afstanden 5 of 10 kilometer te lopen. Voor de jeugd zijn er 2 mooie parcoursen uitgezet over 1 of 2 kilometer. Na afloop is er huisgemaakte erwtensoep. Inschrijven via:
www.inschrijven.nl. De jeugd kan zich terplaatse gratis laten inschrijven. U vindt De Duinrand als u vanaf uw B&B aan Zee de Zeeweg naar boven loopt en bij Hotel van Marion linksaf.

FILMAVOND IN STELLENDAM

Filmavond in Zwembad ’t Zuiderdiep aan de Zuiderdiepstraat 4 in Stellendam op zaterdag 7 januari van 18.30 tot 21.00 uur. De film die vertoond zal worden is: Finding Dory. Entree 5 Euro inclusief zwemmen, film, popcorn en drinken.

NATURISTEN EN DE EENDRAGHT

Nu de stranden nog even in winterslaap liggen is voor degenen die graag in hun blootje recreëren elke zondag van 16.00 tot 17.30 uur gelegenheid naakt te zwemmen in zwembad De Eendraght aan de Sportlaan 2 te Hellevoetsluis. In het bad zijn leden van de Naturisten Vereniging Hellevoetsluis aanwezig, die u graag inlichten over het naturisme. U kunt in De Eendraght natuurlijk ook terecht voor het meer gebruikelijke zwemmen en nog vele andere activiteiten. Zie voor tijden en verdere bijzonderheden: www.deeendraght.nl.

TAXATIEDAG IN HISTORISCH MUSEUM DEN BRIEL

De eerste taxatiedag in Historisch Museum Den Briel aan de Markt 1 was vorig jaar zo’n succes dat dit initiatief woensdag 11 januari een vervolg krijgt. Tussen 11.00 en 16.00 uur zullen deskundige en gecertificeerde taxateurs van Vendu Notarishuis uit Rotterdam kosteloos advies geven over meegebrachte schilderijen, zilver, juwelen kunst en porselein. Vooraf aanmelden is verplicht via www.taxatiedag@notarishuis.nl.