Wat is er deze week te doen rondom ons B&B aan zee

Wat is er deze week te doen rondom ons B&B aan zee
Groot nieuws voor de organisatoren: Op het laatste moment heeft Roger Federer, ’s werelds beste tennisser ooit, zich aangemeld voor het ABNAMRO World Tennis Tournament, dat deze week t/m zondag 18 februari in het Rotterdamse Ahoy’ gehouden wordt. Mocht u interesse hebben om te gaan, dan kunt u alle actuele informatie lezen op www.abnamrowtt.nl. De kassa van Ahoy’ is dagelijks t/m vrijdag 16 februari te bereiken onder nr. 0900 – 235 24 69 (van 10.00-15.00 uur). Als u Ahoy’ per auto wilt bezoeken, dan raden wij u dit ten sterkste af. Er zijn vrijwel altijd lange files om het parkeerterrein bij Ahoy’ te bereiken én het parkeren is er onfatsoenlijk duur. Als u bij de Metrostations Spijkenisse, Hoogvliet, Poortugaal of
Rhoon parkeert, kosr dat niets en bovendien stapt u met de Metro naar het Zuidplein bijna ín Ahoy’ uit.
 
REPAIRCAFé IN BRIELLE
 
Heeft u nog spulletjes die gerepareerd moeten worden? Neem ze dan mee naar het REPAIRCAFé dat woensdagmiddag 14 februari van 14.00 tot 16.30 uur gehouden zal worden op het nieuwe adres: DukdalfBRES aan de Reede 2a in Brielle. U kunt er ook terecht voor kleine naaikarweitjes. De reparaties zijn gratis, maar er staat wel een pot, waarin u een fooitje kunt doen. Daar kunnen weer reparatiespullen van gekocht worden.
 
VALENTIJNSVAART VANAF FUTURELAND
 
Ideetje voor VALENTIJNSDAG op woensdag 14 februari? Reserveer een plaatsje op de tot een ware Love Boat omgebouwde FutureLand Ferry, die deze avond een extra lange rondvaart zal maken. Tijdens deze RONDVAART kunt u genieten van een uitgebreide kaasfondue. Uiteraard wordt u ontvangen met een hapje en een romantisch glaasje bubbels. Kosten Euro 37.70 p.p., kinderen varen mee voor 25 Euro. Reserveren via www.FutureLandFerry.nl.
 
ROUWVERWERKING IN DE INFIRMERIE
 
José Heijkamp is ritueel begeleider en komt woensdag 14 februari vertellen over ROUWVERWERKING en alles wat daar ook maar enigszins mee te maken kan hebben in “De Infirmerie” aan de Rozemarijnstraat 42 in Brielle. Aanvang 14.00 uur, entrée 5 Euro (met de biebpas 2 Euro korting). Let wel: U kunt alleen met pin betalen.
 
KLASSIEKE AVOND IN OOSTVOORNE
 
Klassiek Concert op donderdag 15 februari in de Leemgaarde aan de Patrijzenlaan 6 in Oostvoorne door het Artem Trio, bestaande uit Maria Lopez Bélarte – piano; Sara Balasch – viool en Violetta Gonzalez Tomas – cello. Uitgevoerd zullen o.a. werken van Beethoven, Tsjaikovski en Sjostakovitsj worden. Aanvang 20.30 uur en de toegang is gratis.
 
LEZING ORANJES VOORTGEZET
 
Drs. Arie v.d. Ban zal donderdag 15 februari zijn serie LEZINGEN over de Oranjes in Historyland aan de Ravenseweg 11c te Hellevoetsluis voortzetten. In deze fase zullen de oranjekoninginnen en -koningen de revue passeren, maar natuurlijk ook de echtgenoten, echtgenotes en kinderen komen onder de aandacht. Veel bekende en minder bekende filmopnamen en foto’s zullen worden getoond, zoals het bezoek van Juliana aan Nieuw-Helvoet. De reeks zal eindigen met Maxima, maar niet nadat veel aandacht zal worden besteed aan de prinsen en prinsessen van Oranje en hun families. Vanwege de beperkte ruimte is het verplicht aanmelden, dat kan per e-mail naar info@historyland.nl of telefonisch 0181 – 744 171. De lezing begint om 19.30 uur, de entrée is gratis.
 
CULTUURHUIS NIEUWE VESTE
 
Het programma voor het Cultuurhuis Nieuwe Veste, Opzoomerlaan 106 in Hellevoetsluis voor de komende week luidt:
 
donderdag  15  februari  14.00-15.00 uur  –  AANSCHUIFKOOR  –  iedereen kan en mag meezingen en ’t is nog gratis ook
vrijdag         16 februari   10.00-16.00 uur  –  Nieuwe Veste viert éénjarig bestaan  –  zie bericht in deze agenda voor het hele programma  –  toegang gratis
zondag        18 februari   12.00-15.45 uur  –  SPELLENMIDDAG met Spkellenclub “Orange Dwarf  –  toegang gratis
zondag        18 februari   13.30-15.30 uur  –  NIEUWE VESTEFILM  –  “Layla M.”  –  entrée 5 Euro
woensdag    21 februari   13.30-15.30 uur  – BOEK&FILM “Hidden Figures” naar het gelijknamige boek van M.L.Shetterly  –  entrée Euro 7.50
woensdag    21 februari   19.00-21.30 uur  – WORKSHOP “Ken je Brein – Ken jezelf”  –  Ouder en Kind  –  entrée 15 Euro.
 
BOEKPRESENTATIE VIERPOLDERS
 
Frans Lugtenburg presenteert vrijdag 16 februari zijn boek “Vierpolders rond de jaren 60” in ’t Dijckhuis aan de Dijckpotingen 10 in Vierpolders. Het met vele foto’s geïllustreerde boek kunt u op die avond voor 16 Euro kopen. De toegang is gratis, inloop vanaf 19.30 uur  –  aanvang 20.00 uur.
 
CULTUURHUIS NIEUWE VESTE 1 JAAR
 
Het bekende CULTUURHUIS NIEUWE VESTE aan de Opzoomerlaan 106 in Hellevoetsluis viert vrijdag 16 februari het éénjarig bestaan met een uitgebreid programma dat van 10.00 tot 16.00 uur duurt. De entrée is geheel gratis! Op het programma staan onder meer: Straattheater, de Culturele Apotheek, voor de jongeren: Muziekspeeltuin Tutti Timbre, voorleesoma’s en u kunt kosteloos uw schilderijen, sieraden e.d. laten taxeren door Vendu Notarishuis. Voor die taxatie moet u zich wel eerst even aanmelden via taxatiedag@notarishuis.nl. Het Cultuurhuis Nieuwe Veste wordt thans bewoond door Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, Ipse de Bruggen, Linq Media, Muziekschool Voorne en Theater Twee Hondjes.
 
EXPOSITIE “ART IN OPEN AIR”
 
De februari-expositie in Galerie “Kunst in Uitvoering” aan de Bernissedijk 24 in Zwartewaal toont werk dat het afgelopen jaar is gemaakt door de woensdagavond schilder- en tekengroep van Bregje de Koning. Tijdens de zomermaanden trekt deze groep erop uit onder de groepsnaam “Art in Open Air” om op locatie te schilderen. De galerie is elke zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.
 
OVV THUIS
 
De trotse koploper OVV speelt zaterdag 17 februari op het fraai in de duinen gelegen complex aan de Zwartelaan 10 in Oostvoorne tegen Hekelingen. Aanvang 14.30 uur. Vanaf uw B&B aan Zee is dat via de Boulevard gemakkelijk aan te lopen.
 
ROMMELMARKT IN DE SNUFFELLOODS ROCKANJE
 
Het is zaterdag 17 februari weer de 3e zaterdag van de maand en dus de bekende, uitgebreide ROMMELMARKT in de Snuffelloods aan de Kerkweg 18 op het industrieterrein Mookhoek, dat aan de rand van Rockanje, bij de molen, ligt. Er is een grote keuze uit allerhande goederen, van boeken en platen tot elektrische artikelen en meubelen. De toegang tot deze tweedehandsmarkt (van 09.00 tot 13.00 uur) is gratis, evenals de koffie. De opbrengst komt ten goede aan het onderhoud en de instandhouding van de dorpskerk.
 
LEER FRUIT SNOEIEN
 
Groei en Bloei afdeling Voorne organiseert zaterdag 17 februari van 13.30 tot 15.30 uur een snoeicursus fruit in de boomgaard van J.v.Buren aan de Valweg 15 in Oostvoorne. Cursusgeld voor leden Euro 5.50, niet-leden betalen Euro 7.50. Wél zelf snoeischaar en evt. takkenschaar en laagje meebrengen. Voor verdere informatie en aanmelden: Eta Geuzebroek, telefoon 0181 – 401 901 of e-mail: etageuzebroek@gmail.com.
 
BEIAARDCONCERT GOEDEREEDE
 
Beiaardier Jan Bezuijen zal zaterdag 17 februari van 11.00 tot 12.00 uur vanaf de Goereese Toren zijn vrolijke klanken over het schilderachtige Goedereede uitstrooien. Meteen een goede gelegenheid om eens het Torenmuseum te bezoeken dat van 13.30 tot 16.30 uur geopend is. De toren, die de omgeving domineert, fungeerde in vroeger tijden als vuurtoren. Op de platte top werd een hout- of kolenvuur ontstoken, want Goedereede lag toen aan de open vaarroute naar de Noordzee en kan zaterdagmiddag ook nog beklommen worden. U krijgt dan meteen een goede indruk hoever Goedereede thans van het open water verwijderd is. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, die bedraagt slechts 2 Euro, kinderen Euro 1.50.
 
5 JAAR KUNSTPLUS
 
De kunstenaarsorganisatie “KunstPlus” bestaat 5 jaar en viert dat met een EXPOSITIE in “De Overkant” aan de Dijkstelweg 33 in Ouddorp. Deze galerie is elke zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur geopend.
 
ROCKANTE THUIS
 
De voetbalvereniging Rockanje speelt zaterdag 17 februari tegen Hekelingen. Aanvang 14.30 uur op Sportpark “De Drenkeling” (hoe toepasselijk) aan de Korteweg 10 in Rockanje. Vanaf uw B&B aan Zee rijdt u Oostvoorne uit, rechtsaf de Hevelingseweg op, die gaat over in de Vleerdamsedijk. Nét voordat u Rockanje binnenrijdt: Rechtsaf de hol naar beneden. Het terrein van Rockanje ziet u meteen aan uw linkerhand.
 
LITERAIR-CULINAIRE AVOND IN BRIELLE
 
Een keer aan tafel met Herman Koch en Herman Brusselmans? Dat kan zaterdag 17 februari in restaurant Bogey’s op het terrein van Golfbaan Kleiburg aan de Krabbeweg 9 in Brielle (afslag N57-Recreatiegebied Brielse Maas Noord). Beide schrijvers stelden een vijfgangen menu samen en lezen tussen de gangen voor uit eigen werk. Na iedere gang wisselen ze van tafel. Exclusief drankjes zijn de kosten voor het vijfgangen menu en de kennismaking met de auteurs en het optreden 
Euro 75.-. p.p. Aanmelden bij Johan Schouten 06 – 83 65 71 56 of via e-mail eten@bogeysreataurant.nl. Aanvang 18.30 uur.
 
ROOFVOGELSHOW IN OUDDORP
 
Een ROOFVOGELSHOW in een donker theater gegeven door Ruben van Maaren op zaterdag 17 februari in de HoutenKaap, Westerweg 28 in Ouddorp. Vogels vliegen rakelings over uw hoofd of lopen door het publiek. Na afloop mag u met de roofvogels op de foto. Aanvang 15.00 uur, entrée Euro 6.50. ’s Avonds speelt er de Sir Oliversband – de Big Band van Goeree-Overflakkee. Aanvang 20.00 uur, entrée Euro 7.50 p.p.
 
VOORRONDE NATIONALE VOORLEESWEDSTRIJD
 
Eén van de voorronden van de Nationale Voorleeswedstrijd vindt zaterdag 17 februari plaats in DukdalfBRES aan de Reede 2a in Brielle. Om 10.00 uur beginnen de voorleeskampioenen uit de groepen 7 en 8 van 10 basisscholen. Zij lezen een fragment uit hun favoriete kinderboek voor aan een deskundige jury. Rond 12.00 uur weten ze wie doorgaat naar de regionale rond, die op 21 maart in Ridderkerk plaatsvindt. Woensdag 13 april volgt de provinciale ronde in het Bibliotheektheater van Rotterdam. De nationale finale is op 23 mei in de Schouwburg van Amstelveen.
 
KOFFIECONCERT IN ‘DE MAN’
 
De Stichting Concertleven Westvoorne organiseert zondag 18 februari een KOFFIECONCERT in Cultureel Centrum :De Man” aan de Burgemeester Letteweg 30 in Oostvoorne. Optreden zal het uit 2002 stammende klarinetkwartet Kurios, dat werken zal spelen van Scarlatti, Stark, Gershwin, Piazolla en Escalch. Aanvang 11.30 uur, toegang voor begunstigers gratis, niet-leden betalen 15 Euro. De jeugd tot 21 jaar heeft gratis toegang.
 
MUSICAL ‘HIGH SOCIETY’ IN BRIELLE
 
De bekende musical “HIGH SOCIETY” wordt zondag 18 februari vertoond in De Infirmerie aan de Rozemarijnstraat 42 in Brielle. Aanvang 14.00 uur, entrée bonuspashouders Euro 1.50, niet-leden betalen Euro 3.50. Let wel: Betalen kan alleen
met pin.
 
STRANDRACE IN ROCKANJE
 
De Stichting Strandrace Rockanje organiseert zondag 18 februari de Farm Frites Strandrace voor Mountainbikers op het strand van het Tweede Slag in Rockanje. Inschrijven kunt u op www.strandrace@gmail.com. Gereden wordt over 40 km en 25 km., zowel voor mannen als vrouwen. De organisatie probeert het officieuze NK Strandrace volgend jaar in Rockanje te organiseren. Een loffelijk streven, waardoor Rockanje zich weer eens kan profileren.
 
FOSSIELENEXPEDITIE OP DE MAASVLAKTE
 
Onder leiding van de ervaren fossielenspeurder Walter Langendoen is er zondag 18 februari weer een populaire FOSSIELENJACHT. Het inleidende praatje wordt om 11.15 uur gehouden in FutureLand op de Maasvlakte2, daarna gaat men met de bus naar het strand van de Maasvlakte en om 13.30 uur worden de vondsten weer in FutureLand besproken. Deelname 9 Euro p.p., kinderen 7 Euro en kinderen t/m 2 jaar mogen gratis mee, hoewel de tocht voor hen toch minder interessant is.
FutureLand is so wie so een prima plek om je op de hoogte te stellen van de nieuwste ontwikkelingen in de Rotterdamse haven. De toegang is gratis. Alle dagen behalve maandag geopend. Vanaf uw B&B aan Zee rijdt u Oostvoorne uit naar de A15, daar linksaf en u ziet meteen FutureLand duidelijk op de borden aangegeven. (ca. 9 km. – haven 8360).
 
KOFFIECONCERT IN HELLEVOETSLUIS
 
De Stichting Concerten Hellevoetsluis organiseert zondag 18 februari een KOFFIECONCERT in de Kerk aan de Ring in de historische kern van het voormalige dorp Nieuw-Helvoet, thans een wijk van Hellevoetsluis. Opgetreden wordt door THE
COUNTERPOINTS met Aljosja Mietus – klavecimbel, Thomas Triesschijn – blokfluit, Petr Hamouz – cello en Anna Lester – viool. Zij spelen barokmuziek met een voorkeur voor J.S.Bach. Aanvang 12.00 uur, abonnementhouders en donateurs hebben gratis toegang, losse kaarten 15 Euro p.p., jongeren tot 18 jaar betalen 4 Euro. De kaartverkoop is uitsluitend voor aanvang van het concert aan de zaal.
 
FILMHUISFILM IN ‘DE OVERKANT’
 
Filmhuisfilms zijn films die de grote bioscopen niet gehaald hebben maar toch (of misschien daarom) het bekijken meer dan waard zijn. Woensdag 21 februari draait in “De Overkant” aan de Dijkstelweg 33 in Ouddorp de filmhuisfilm “RAMS” over het leven van 2 schapenleren op IJsland. Aanvang 19.30 nuur, entrée Euro 7.50, met de biebpas 1 Euro korting.
 
LEZING SLAG BIJ PASSENDALE
 
De Volksuniversiteit Westvoorne organiseert woensdag 21 februari een LEZING die gegeven wordt door Arjen Diepenhorst (Middelharnis) in Cultureel Centrum “De Man” aan de Burgemeester Letteweg  30 in Oostvoorne. Onderwerp: De Slag bij
Passendale, de 3e slag bij Ieper in 1917, tijdens de Eerste Wereldoorlog, hét schoolvoorbeeld van zinloze oorlogsvoering. De jonge docent geschiedenis zal tijdens deze lezing ook ingaan op die grote Eerste Wereldoorlog zelf. Aanvang 20.00 uur,
toegang voor leden gratis, niet=leden betalen 5 Euro. Voor verdere informatie: Cisca de Haan, telefoon 0181 – 40 26 30.
 
KERKMUZIEKAVOND IN BRIELLE
 
De organisten Willem Chr.Meyboom en Jan Meuleman behandelden in de afgelopen maanden vele aspecten van de KERKMUZIEK. Donderdag 22 februari volgt in de Sint Catharijnekerk in Brielle de 4e en laatste avond in deze serie, deze keer
“alles” rond Huub Oosterhuis. Aanvang 20.00 uur.
 
FILMHUISFILM IN OOSTVOORNE
 
Filmhuisfilms zijn films die de grote bioscopen niet gehaald hebben maar toch (of misschien wel daarom) het bekijken meer dan waard zijn. Donderdag 22 februari draait in “De Man” aan de Burgemeester Letteweg 30 in Oostvoorne de Japanse film
“Like Father, Like Son” over 2 verwisselde babyjongetjes. Aanvang 20.15 uur, entrée voor leden 6 Euro, niet-leden betalen 10 Euro.
 
NIEUWE KUNST IN ’t DIJCKHUIS
 
Nieuwe kunst van Larisa Jevnovataya in ’t Dijckhuis, Dijckpotingen 10 in Vierpolders met schilderijen in olieverf en acryl. Ria Bergwerff exposeert haar “Vierkant een KUNST”, kleine kunstwerkjes gecomponeerd tot één geheel. Zie voor de
openingstijden www.dijkhuis.nl of bel even naar 0181 – 417 328.
 
‘DE OVERKANT’ KLASSIEK OK
 
Het Belgische duo EDENWOOD (gitaar en cello) speelt donderdag 22 februari speciaal voor gitaar en cello gecomponeerde werken in “De Overkant” aan de Dijkstelweg 33 in Ouddorp. Aanvang 20.00 uur, entrée Euro 17.50 incl. koffie of thee vooraf en een glas wijn ná het concert. Kaarten kunt u reserveren bij het VVV 0187 – 681 789.
 
BOOKCHALLENGE IN BIBLIOTHEEK ZUID-HOLLANDSE DELTA
 
Als u ooit al gedacht mocht hebben dat bibliotheken maar stoffige instellingen zijn, dan is daar zeker in de laatste tijd wel enige verandering in ontstaan. Veel en veelzijdig zijn de activiteiten en nu is er weer iets nieuws bedacht. Doe mee aan de
BOOKCHALLENGE, die begin fabruari van start ging. Kort samengevat: “Lees eens iets anders”. Het is de bedoeling dat u een keertje afstapt van wat u gewoonlijk placht te lezen. Veel mensen blijven maar in hetzelfde genre hangen. Het thema voor februari is: “Lees eens een waargebeurd verhaal van een bekend of onbekend persoon” (een biografie mag ook). Kijk eens bij de waargebeurde e-books op www.onlinebibliotheek.nl. Op de Facebookpagina “Boekchallenge 2018” van
Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta kan er gediscussieerd worden over de boeken en kunnen nieuwe ideeën worden opgedaan. Meedoen aan de Bookchallenge is gratis en verplicht u tot niets. Een keertje geen tijd of zin? Dan slaat u gewoon een
keertje over.
 
HEEL BRIELLE BAKT
 
Wij herinneren u nog even aan de OPEN DAG op zaterdag 24 februari ter gelegenheid van het nieuwe Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES aan de Reede 2a in Brielle en de daaraan gepaard gaande BAKWEDSTRIJDEN. De Cupcakecup voor de
jongere deelnemers en die vanaf 13 jaar. Wilt u uw baktalenten laten zien, schrijf dan in via pl.vanmunster@brielle.nl. Bakkers van de beste creaties ontvangen een prijs uit handen van een bekende Briellenaar.