Wat is er deze week te doen rondom ons B&B aan zee?

Wat is er deze week te doen rondom ons B&B aan zee?

MAARTEXPOSITIE KUNSTKRING VOORNE

Op de kaartexpositie van de Kunstkring Voorne worden werken getoond van Ina Huizinga, Margreet v.d. Water en Nannie Maas. Op de expositiemiddagen – zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur – zullen de kunstenaars zelf aanwezig zijn om bezoekers te ontvangen en uitleg te geven. U vindt Galerie Kunst in Uitvoering aan de Bernissedijk 24 in Zwartewaal.
 
SIERADEN EN KOEIEN IN ’t DIJCKHUIS
 
Anti de Vries met sieraden voornamelijk van zilver en Ria v.d. Touw met koeienschilderijen en andere boerderijdieren exposeren in ’t Dijckhuis aan de Dijckpotingen 10 in Vierpolders van maandag t/m donderdag 17.00-19.00 uur, vrijdag van 16.00-
22.00 uur en zaterdag van 10.00-11.30 uur, tenzij de zaal verhuurd is. Als u op bezoek wilt kunt u dus beter eerst even bellen: 0181 – 417 328.
 
CULTUURHUIS NIEUWE VESTE
 
Het programma voor het Cultuurhuis Nieuwe Veste – Opzoomerlaan 106 – Hellevoetsluis voor deze week luidt:
 
dinsdag         13 maart     19.30-22.00 uur  –  POLITIEK DEBAT  –  in opmaat naar de Gemeenteraads Verkiezing op woensdag 21 maart a.s.  –  toegang gratis
woensdag     14 maart     10.00-12.00 uur  –  MAMACAFé  –  Nieuw!  –  Voortaan elke 14 dagen op woensdag samen met je kind koffie of thee drinken en andere vaders/moeders ontmoeten. Vaders, opa’s en oma’s zijn uiteraard ook van harte 
                                                                       welkom en de toegang is gratis
donderdag     15 maart    14.00-15.00 uur  –  AANSCHUIFKOOR  –  gezellig met elkaar zingen en nog wat napraten onder het genot van een kopje koffie of thee  –  toegang gratis
donderdag     15 maart    19.30-22.00 uur  –  BOEKENWEEKTHEATER 2018  –  Literaire en Muzikale Avond met de schrijvers Onno Blom en Philip Dröge. Muzikaal kleinkunstgezelschap De Andersons. Entrée E 19.50 incl.pauzedrankje
zondag          18 maart     13.30-15.30 uur –  Nieuwe Veste FILM “The Cave of the Yellow Dog”  –  drama over nomadenfamilie in Mongolië  –  entrée 5 Euro p.p.
zondag          18 maart     16.00-19.00 uur –  KROEGQUIZ  –  in het kader van de Boekenweek  –  aanmelden per groep van max. 5 personen  –  entrée 5 Euro p.p.
dinsdag         20 maart      13.30-16.00 uur – Workshop Corsage Maken  –  entrée 15 Euro  –  met de biebpas 5% korting
woensdag     21 maart      13.30-15.30 uur – BOEK&FILM  –  Vertoning van de film “Over Bergen Heen” naar het gelijknamige boek van C.Martin  –  entrée 5 Euro (met de biebpas Euro 2.50 korting)
woensdag     21 maart      19.00-21.30 uur – WORKSHOP “Ken je Brein – Ken jezelf” voor jongeren (12-18) en hun ouders  –  deelname Euro 8.50  –  van plan om met zoon/dochter te komen dan betaalt u 15 Euro.
 
LITERAIRE AVOND IN OOSTVOORNE
 
Annejet v.d. Zijl (1962) is o.m. bekend van haar boeken over Prins Bernhard en Annie M.G.Schmidt. Woensdag 14 maart zal zij spreken op de Literaire Avond die van 20.00 tot 22.00 gehouden wordt in “De Man” aan de Burgemeester Letteweg 30 in Oostvoorne. Entrée voor leden 8 Euro, niet-leden betalen 10 Euro. Aan de zaal kosten de kaarten voor iedereen Euro 12.50. Verdere info: Diny Vermeer 0181 – 853 522 of www.a.diny.vermeer@gmail.com.
 
KOFFIEPLUS IN BRIELLE
 
KoffiePLUS op woensdag 14 maart in De Infirmerie aan de Rozemarijnstraat 42 in Brielle. Spreker de bekende dominee Hans Visser voorheen van de Pauluskerk in Rotterdam. Hij behandelt het onderwerp “Voltooid Leven”, hoe ga je met al die problemen en beledigen om? Aanvang 14.00 uur, entrée 5 Euro (met de biebpas 2 Euro korting). Let wel: Betalingen kunnen hier alleen met pin).
 
KINDERTHEATER “DE HOUTEN KAAP”
 
Kinderen van 4 t/m 10 jaar kunnen iedere woensdagmiddag vanaf 14.00 uur terecht in Kindertheater “De Houten Kaap” aan de Westerweg 28 in Ouddorp voor knutselworkshops, film, theaterlessen, schminken en nog veel meer.  (kinderen t/m 6 jaar
onder begeleiding). Deelname aan de “Houten Aap” 5 Euro incl. limonade en wat lekkers. Opgeven via info@houtenkaap.nl.
 
ATELIER BREGJE IN ZWARTEWAAL
 
Atelier Bregje organiseert iedere woensdagavond van 19.00 tot 21,45 uur Schilder- en Tekenavonden in Dorpscentrum “De Gaffelaar” te Zwartewaal. Iedereen werkt vrij en krijgt begeleiding en advies waar nodig. Eigen materiaal meenemen, u hoeft zich niet aan te melden. Entrée per avond Euro 3.50 en de koffie is gratis. Vanaf uw B&B aan Zee bereikt u Zwartewaal via de N218 (richting Brielle). Op de rotonde links (3e afslag). Vervolgens 1e links en 2e rechts. Na 300 meter kunt u links op het parkeerterrein gratis parkeren. Rechts ligt De Gaffelaar.
 
LEZING OVER EERSTE WERELDOORLOG
 
De Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis organiseert donderdag 15 maart een LEZING over de Eerste Wereldoorlog door docent Geschiedenis Arjen Diepenhorst in Kazerne Fort Haerlem aan het Plein Fort Haerlem 1 te Hellevoetsluis. Aanvang 19.30 uur, entrée 5 Euro, leden betalen de helft. Bij aanmelding via www.fronttaal.nl ontvangt u meer informatie.
 
CRUISESCHEPEN KIJKEN
 
Dagje Rotterdam? Beslist even kijken bij de Cruise Terminal aan de Wilhelminakade. Vanaf de Boompjes of beter nog: Te voet over de Erasmusbrug (op zich al een belevenis) heeft u het beste zicht op de cruiseschepen. Donderdag 15 maart legt het eerste cruiseschip van dit seizoen: De AIDAperla daar ’s morgens om 8 uur aan om de volgende morgen om 8 uur weer af te varen
 
JAARCONCERT MUZIEKVERENIGING ‘VOORNE EN PUTTEN’
 
De Muziekvereniging “Voorne en Putten” houdt de jaarlijkse uitvoering op vrijdag 16 maart in sporthal “De Eendraght”, Sportlaan 2 in Hellevoetsluis. Thema voor deze avond is “Dance”. Aanvang 19.30 uur en de toegang is gratis.
 
DE KLOKKEDIEVEN SPELEN IN GOEDEREEDE
 
Vier weekenden in de maand maart speelt Toneelclub “De Klokkedieven” de hilarische klucht “Het Ei van Columbus” in Partycentrum Oostdam aan de Jongkoenstraat 1 in Goedereede. Dit weekend vrijdag 16-  en zondag 17 maart. 
Aanvang 19.30 uur, entrée 10 Euro.
 
WINTERUITVOERING MUZIEKVERENIGING “ONS GENOEGEN” ROCKANJE
 
De Muziekvereniging “Ons Genoegen” uit Rockanje geeft vrijdag 16- en zaterdag 17 maart haar WINTERUITVOERING in “De Merel”, Dwarsweg 23 in Rockanje. Geboden wordt een afwisselend programma met optredens van de jeugd, de twirl, het combo en natuurlijk de drumband en het orkest. Aanvang 19.30 uur, losse kaarten Euro 7.50 p.p.
 
REEéN SPOTTEN IN HET MILDENBURGBOS OOSTVOORNE
 
Ze zijn er echt: Reeën in het Oostvoornse Mildenburgbos. Ga zaterdag 17 maart van 15.45-17.45 uur mee met de gids van het Zuid-Hollands Landschap. Neem een verrekijker mee en luister aandachtig. De kans is groot dat u oog in oog komt te staan met deze prachtige dieren zo aan het eind van de middag. De start van de excursie is bij de ingang van het Mildenburgbos aan de Hoflaan in Oostvoorne (voor navigatie Hoflaan 13 aanhouden), daar kunt u ook gratis parkeren.
Beschermers betalen 5 Euro, de anderen 8 Euro. Alle kinderen 3 Euro.
 
ROCKANTE THUIS
 
De voetbalvereniging Rockanje speelt speelt zaterdag 17 maart tegen FC Binnenmaas. Aanvang 14.30 op Sportpark “De Drenkeling” (hoe toepasselijk) aan de Korteweg 10 in Rockanje. Vanaf uw B&B aan Zee rijdt u Oostvoorne uit – rechtsaf de
Heveringseweg, deze gaat over in de Vleerdamsedijk. Nét voor u Rockanje binnenrijdt: Rechtsaf de hol naar beneden. Het terrein van Rockanje ziet u meteen aan uw linkerhand.
 
KINDERMIDDAG VOORJAARSKRIEBELS OOSTVOORNE
 
Een leuke middag voor kinderen vanaf 6 jaar om het voorjaar te beleven. Zaterdag 17 maart van 13.30 tot 15.30 uur kan je met de gidsen van het Zuid-Hollands Landschap erop uit om in het Mildenburgbos (Oostvoorne) het voorjaar te ruiken, proeven, te horen, te zien en te voelen. Inschrijven via www.zhl.nl  â 4 Euro per kind.
 
ROMMELMARKT IN DE SNUFFELLOODS ROCKANJE
 
Het is zaterdag 17 maart weer de 3e zaterdag van de maand en dus de bekende, uitgebreide ROMMELMARKT in de Snuffelloods aan de Kerkweg 16 op het industrieterrein Mookhoek, dat aan de rand van Rockanje, bij de molen, ligt. Er is een grote keuze uit allerhande goederen, van boeken en platen tot elektrische artikelen en meubelen. De toegang tot deze tweedehandsmarkt (van 09.00 tot 13.00 uur) is gratis, evenals de koffie. De opbrengst komt ten goede aan het onderhoud en de instandhouding van de dorpskerk.
 
SCOUT-IT-OUT  BIJ DE STRUYTSE HOECK
 
Ook dit jaar laat Scouting Hellevoetsluis u zien hoe leuk scouting is. Er wordt weer flink uitgepakt met alle scoutingsvaardigheden op zaterdag 17 maart van 12.00 tot 15.30 uur in en rondom het overdekte Winkelcentrum De Struytse Hoeck in
Hellevoetsluis. Al vanaf de leeftijd van 6 jaar is er bij de scouting veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur. Ga voor alle informatie naar de website van Scouting Hellevoetsluis.
 
ZEEHONDENOPVANG: “VERDWAALD!?!”
 
Het thema voor de maand maart is bij Zeehondenopvang ASeal in Stellendam: “Verdwaald!?!” Redney Hille komt zaterdag 17 maart naar Stellendam voor een uitleg over zijn beroep als taxidermist (= het opzetten van dieren). Hij brengt verschillende opgezette dieren mee die eigenlijk niet bij ons in de regio voorkomen, maar hier toch wel eens gezien worden. Ga gezellig op bezoek. De zeehondenopvang is van 10.00 tot 17.00 geopend. Vanaf uw B&B aan Zee bereikt u ASeal via de N57 (richting Ouddorp). Nét over de Haringvlietbrug de borden Haringvlietsluizen blijven volgen.
 
ACCORDEONORKEST CON BRIO
 
Accordeonorkest Con Brio uit Zuidland geeft zaterdag 17 maart een concert met als thema: “Filmmuziek” in Theater Twee Hondjes aan de Opzoomerlaan 106 in Hellevoetsluis. Aanvang 20.00 uur, entrée 10 Euro.
 
JAARMARKT GROOTENHOEK
 
De tradiotionele JAARMARKT in verpleeghuis Grootenhoek aan de Achterweg in Hellevoetsluis is op zaterdag 17 maart. Veel rommelmarktspullen, maar ook een Rad van Avontuur, het enveloppenspel en volop eten en drinken. Tijdens de jaarmarkt mag er aan beide kanten van de Achterweg niet geparkeerd worden. Dat kan wel op de parkeerplaats van Scholengemeenschap Helinium. Vanaf daar brengt een taxibusje u voor Euro 0.50 naar de jaarmarkt en ook weer terug. De opbrengst van de jaarmarkt komt geheel ten goede aan de bewoners.
 
JAARCONCERT MUZIEKVERENIGING VOLHARDING
 
Het jaarconcert van Muziekvereniging Volharding is zaterdag 17 maart in Cultureel Centrum De Man aan de Burgemeester Letteweg 30 in Oostvoorne. Aanvang 19.30 uur, entrée Euro 7.50.
 
AAN TAFEL MET………
 
Aan tafel met de auteurs Herman Koch en Herman Brusselmans. De schrijvers hebben hun favoriete menu samengesteld en tussen de gangen door lezen ze voor uit eigen werk en bij iedere gang wisselen van tafel. Dat alles gebeurt op zaterdag 17 maart bij Bogey’s aan de Krabbeweg 9 (op de golfbaan Kleiburg) in Brielle. Aanvang 18.30 uur.
 
CONTAINERVERKOOP IN STELLENDAM
 
Verkoop van goede gebruikte spullen vanuit de container in de tuin van de Geref.Kerk aan de Kerkhoflaan 4 in Stellendam op zaterdag 17 maart.
 
BEIAARDCONCERT GOEDEREEDE
 
Beiaardier Jan Bezuijen zal zaterdag 17 maart van 11.00tot 12.00 uur vanaf de Goereese Toren zijn vrolijke klanken over het schilderachtige Goedereede uitstrooien. Meteen een goede gelegenheid om eens het Torenmuseum te bezoeken dat van 13.30 tot 16.30 uur geopend is. De toren, die de omgeving domineert, fungeerde in vroeger tijden als vuurtoren. Op de platte top werd een hout- of kolenvuur ontstoken, want Goedereede ,lag toen aan de open vaarroute naar de Noordzee en kan zaterdagmiddag ook nog beklommen worden. U krijgt dan meteen een goede indruk hoever Goedereede thans van het open water verwijderd is. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, die bedraagt slechts 2 Euro, kinderen Euro 1.50.
STRAO IN SEROOSKERKE
Wie een eeuwenoud typisch Schouws Folkloristisch Dorpsfeest mee wil maken krijgt wat betreft 2018 zaterdag 17 maart de laatste kans om dit kleurrijke STRAO (= strand) mee te maken. Dit winterse paardenfeest is waarschijnlijk ontstaan doordat de paarden in vroeger tijden na lang op strand gestaan te hebben hun hoeven en benen in het zeewater reinigden, waardoor kleine wondjes e.d. ontsmet werden. Hierbij  het programma voor de (laatste) STRAO in Serooskerke:
11.15 uur: De versierde paarden komen vanaf de boerderij van de familie en stellen zich op voor de Ouwe Smisse;  12.00 uur: Vertrek voor een korte rondgang door het dorp, daarna begint de straõ. Via de Delingdijk, Slikweg naar de familie Elenbaas, waar een tussenstop gemaakt wordt. Vervolgens via de Heerenkeet, waar ook gestopt wordt. Bij Hoosjesweg de dijk op en via fietspad aarde Schelphoek om de benen van de paarden te wassen. 14.25 uur: Aankomst Schelphoek;
14.45 uur: De stoet wordt door Muziekvereniging De Witte van Haemstede, Drumband Apollo en de majorettes van Apollonia opgehaald voor een feestelijke rondgang door het dorp; 15.00 uur: Welkom en korte toespraak; 15.30 uur: Ringsteken voor de ruiters; 17.00 uur: Optreden Philip’s Music Entertainment en 19.00 uur: Prijsuitreiking. Er is ook een KINDERPROGRAMMA: 12.30 uur: Opstellen van de kinderen met hun versierde fietsen; 12.45: Ringsteken voor de kinderen; 13,45 uur:
Prijsuitreiking voor de wedstrijd met de versierde fietsen en het ringsteken.
U ziet een gevarieerd programma, zeker ook voor de jeugd. Vanaf uw B&B aan Zee bereikt u Serooskerke via de N57 (richting Ouddorp). Deze blijven volgen tot aan de afslag Serooskerke. De moeite van een ritje waard!

KOFFIECONCERT IN OOSTVOORNE

De Stichting Concerten Westvoorne organiseert zondag 18 maart een KOFFIECONCERT in Cultureel Centrum De Man aan de Burgemeester Letteweg 30 in Oostvoorne. Het Atrium String Quartet met Misha Fomin (piano) zullen muziek van César
Franck en Johannes Brahms ten gehore brengen. Misha Fomin is geen onbekende op het Oostvoornse concertpodium, deze keer treedt hij op met de 4 strijkers van het Atrium String Quartet, die elkaar leerden kennen op het conservatorium van
Sint Petersburg en in 2000 besloten voortaan met elkaar te gaan optreden.Aanvang 11.30 uur, entrée voor leden en donateurs gratis, losse kaarten aan de zaal verkrijgbaar voor 15 Euro. Jongeren tot 21 jaar hebben gratis toegang.

FOSSIELENEXPEDITIE OP DE MAASVLAKTE

Onder leiding van de ervaren fossielenspeurder Walter Langendoen is er zondag 18 maart weer een populaire FOSSIELENJACHT. Het inleidende praatje wordt om 11.15 uur gehouden in FutureLand op de Maasvlakte2, daarna gaat men met de bus naar het strand van de Maasvlakte en om 13.30 uur worden de vondsten besproken.Deelname Euro 9.95 p.p., kinderen Euro 7.95 en kinderen t/m 2 jaar mogen gratis mee, hoewel de tocht voor hen wat minder interessant is. FutureLand is so wie so een prima plek om je op de hoogte te stellen van de nieuwste ontwikkelingen in de Rotterdamse haven. De toegang is gratis. Alle dagen behalve maandag geopend. Vanaf uw B&B aan Zee rijdt u Oostvoorne uit naar de A15, daar linksaf en u ziet meteen FutureLand duidelijk op de borden aangegeven. (circa 9 km. – haven 8360).

VOCALGROUP TIMELESS

De Vocalgroup Timeless treedt zondag 18 maart op in het (zeer bezienswaardige Droogdok Jan Blanken in Hellevoetsluis. Aanvang 14.00 uur, entrée 10 Euro incl. koffie of thee. Kinderen tot 12 jaar betalen 5 Euro.

FILMHUISFILM IN OUDDORP

Filmhuisfilms hebben meestal de grote bioscopen niet gehaald maar zijn over ’t algemeen (of misschien wel juist daarom) de moeite van het kijken alleszins waard. Woensdag 21 maart draait in De Overkant aan de Dijkstelweg 33 in Ouddorp “The Salesman”. Aanvang 19.30 uur, entrée Euro 7.50.

BOOKCHALLENGE IN BIBLIOTHEKEN ZUID-HOLLANDSE DELTA

Als u ooit al eens gedacht mocht hebben dat bibliotheken maar stoffige instellingen zijn, dan is daar zeker in de laatste tijd wel enige verandering in ontstaan. Veel en veelzijdig zijn de activiteiten en nu is er weer eens iets nieuws bedacht. Doe mee aan de BOOKCHALLENGE, die begin februari al begonnen is. Kort samengevat: “Lees eens iets ander dan u gewend bent te lezen” Het motto voor de maand maart is:Lees eens een boek met de titel, die uit eén woord bestaat. Kijk op
www.onlinebibliotheek.nl, Op de Facebookpagina “Boochallenge2018” van de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta kan gediscussieerd worden over de gelezen boeken en kunnen nieuwe ideeën worden opgedaan. Meedoen aan Bookchallenge is gratis en verplicht u tot niets. Een keertje geen tijd of geen zin? Dan slaat u gewoon een keertje over.

ICONISCHE VROUWEN

Nieuwe expositie in “De Overkant” aan de Dijkstelweg 33 in Ouddorp: “Iconische Vrouwen”. Elke zaterdag geopend en gratis toegankelijk.