Wat is er deze week te doen rondom ons B&B aan zee?

Wat is er deze week te doen rondom ons B&B aan zee?

BEURZEN IN ROTTERDAM

Twee interessante beurzen in Rotterdam komend weekend. In Ahoy’ is voor de 50e keer de VISMA op vrijdag 23- (10.00-17.00 uur), zaterdag 24- (10.00-17.00 uur) en zondag 25 maart (10.00-16.00 uur). Het is de grootste hengelsportbeurs van Nederland. In het centrum van Rotterdam staat het WTC aan het Beursplein 37. Daar vindt zaterdag 24- en zondag 25 maart de WOONBEURS Rotterdam+regio plaats. Een beurs met alles over wonen in Rotterdam en de regio.
Nieuwbouwwoningen, koop en vrije sector huur, maar ook bestaande bouw, zelfbouw, financiëel advies, info over diensten en producten op het gebied van duurzaam wonen. Deze beurs is beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur geopend en gratis toegankelijk. Eén advies: Rij niet met de auto Rotterdam in. U kunt beter bus 103 naar eindpunt Spijkenisse nemen en daar met de Metro gaan. U kunt natuurlijk ook met de auto gaan en dan in Spijkenisse, Hoogvliet, Poortugaal of Rhoon
gratis parkeren en vandaar de Metro nemen. Voor Ahoy’ stapt u uit op Zuidplein en voor het WTC halte Beurs. In beide gevallen stapt u vlak voor de deur uit!
 
CULTUURHUIS “NIEUWE VESTE”
 
Weer een goedgevuld programma voor Cultuurhuis “Nieuwe Veste” aan de Opzoomerlaan 106 in Hellevoetsluis:
 
dinsdag     20 maart   13.30-16.00 uur  WORKSHOP corsage maken  –  entrée 15 Euro (met de biebpas 5% korting)
woensdag  21 maart   13.30-15.30 uur  BOEK7FILM  –  vertoning van de film “Over Bergen Heen” naar het gelijknamige boek van C.Martin. Entrée 5 Euro (met de biebpas Euro 2.50 korting)
woensdag  21 maart    19.00-21.30 uur WORKSHOP “Ken je brein – ken jezelf”  Voor jongeren (12-18) en hun ouders  –  deelname Euro 8.50  –  bent u van plan met zoon of dochter te komen, dan betaalt u 15 Euro
donderdag 22 maart    14.00-15.30 uur  DONDERDAGMIDDAGDOCU “Karel Appel”  –  entrée gratis
zondag      25 maart    13.00-15.30 uur  OPEN PODIUM  –  een begrip dit optreden van lokale dichters en muzikanten  en wie zich verder aandient  –  entrée gratis
dinsdag     27 maart     13.00-15.00 uur  LEZING “Mohammed van koopman tot profeet”  –  entrée 10 Euro (met de biebpas 5% korting.
 
KINDERTHEATER ‘DE HOUTEN KAAP’
 
Kinderen van 4 t/m 10 jaar kunnen iedere woensdagmiddag vanaf 14.00 uur terecht in Kindertheater “De Houten Kaap” aan de Westerweg 28 in Ouddorp voor knutselworkshops, film, theaterlessen schminken en nog veel meer. (Kinderen tot 6 jaar onder begeleiding). Deelname aan de Houten Aap 5 Euro incl. limonade en iets lekkers. Opgeven via info@houtenkaap.nl.
 
SCHILDER- en TEKENAVONDEN IN ZWARTEWAAL
 
Atelier Bregje organiseert iedere woensdagavond van 19.00 tot 21.45 uur schilder- en tekenavonden in Dorpscentrum “De Gaffelaar” te Zwartewaal. Iedereen werkt vrij en krijgt begeleiding en advies waar nodig. Eigen materiaal meenemen, u hoeft zich niet aan te melden. Entrée per avond Euro 3.50 en de koffie is gratis. Vanaf uw B&B aan Zee bereikt u Zwartewaal via de N218 (richting Brielle). Op de rotonde links (3e afslag). Vervolgens 1e links en 2e rechts. Na 300 meter kunt u links op het parkeerterrein gratis parkeren. Rechts ligt De Gaffelaar.
 
CRUISESCHEPEN KIJKEN
 
Dagje Rotterdam? Beslist even kijken bij de Cruise Terminal aan de Wilhelminakade. Vanaf de Boompjes of beter nog: Te voet over de Erasmusbrug (op zich al een belevenis) heeft u het beste zicht op de cruiseschepen. Donderdag 22 maart legt de  fraaie en imposante AIDAperla daar ’s morgens om 08.00 aan om de volgende morgen om 08.00 uur weer af te varen.
 
LEZING ORANJES VOORTGEZET
 
Drs. Arie v.d. Ban zal donderdag 22 maart zijn serie LEZINGEN over de Oranjes voortzetten in Historyland aan de Ravenseweg 11c in Hellevoetsluis. In deze fase zullen de oranjekoningen en -koninginnen de revue passeren, maar natuurlijk ook echtgenotes en echtgenoten en kinderen komen onder de aandacht. Veel bekende en minder bekende filmopnamen en foto’s zullen worden getoond. De reeks zal eindigen met Maxima, maar niet nadat veel aandacht zal worden besteed aan de prinsen en prinsessen van Oranje en hun families. Vanwege de beperkte ruimte is het verplicht aanmelden, dat kan per e-mail naar info@historyland.nl of telefonisch 0181 – 744 171. De lezing begint om 19.30 uur, de entree is gratis.
 
“DE KLOKKEDIEVEN” SPELEN IN GOEDEREEDE
 
De hele maand maart al speelt de toneelclub “De Klokkedieven” de hilarische klucht “Het Ei van Columbus” in Partycentrum Oostdam aan de Jongkoenstraat 1 in Goedereede. Komend weekend voor ’t laatst met een extra (donderdag)avond 22 maart. Beide andere dagen vrijdag 23- en zaterdag 24 maart, aanvang 19.30 uur, entrée 10 Euro.
 
VERBORGEN PARADIJSJE IN OOSTVOORNE
 
Ontdek de prachtige voorjaarsbloemen zaterdag 24 maart in het verborgen paradijsje DE STINZENTUIN op het landgoed Mildenburg. Van 10.00 tot 12.00 uur neemt de gids van het Zuid-Hollands Landschap u mee om het voorjaar te beleven. U gaat op het prachtige landgoed Mildenburg naar de stinzentuin met kleurrijke voorjaarsbloemen zoals narcissen en sneeuwklokjes. Daarnaast nog veel stinsenflora in deze bijzondere natuurtuin. Beschermers betalen 5 Euro, de anderen 8 Euro. Kinderen kunnen mee voor 3 Euro. De start is bij de ingang van het Mildenburgbos aan de Hoflaan in Oostvoorne. (Voor navigatie Hoflaan 13 aanhouden). Bij het regiokantoor Eilanden kunt u verdere info verkrijgen – tel. 0181 – 48 21 25).
 
BOEKEN- en PLATENMARKT IN ROCKANJE
 
Een bijzonder grote hoeveelheid gebruikte boeken en platen zijn zaterdag 24 maart van 10.00 tot 15.00 uur te koop in de Welkomkerk aan de Hoogvlietlaan 23 in Rockanje. Ook CD’s, DVD’s en puzzels kunt u er in ruime hoeveelheid vinden. De opbrengst komt ten goede aan “Kinderen in de Knel”. De toegang is gratis evenals koffie, thee of frisdrank.
 
SNOEICURSUS IN OOSTVOORNE
 
Groei en Bloei afd.Voorne organiseert zaterdag 24 maart een SNOEICURSUS heesters en rozen olv. Veit Arndt. Deze gedeeltelijk theorie- en praktijkles vindt van 10.00 tot 12.00 uur plaats in de boomgaard van J. van Buren, Valweg 15 in Oostvoorne. De kosten voor leden Euro 5.50, niet-leden betalen 7.50. Verdere informatie en aanmelden 0181 – 401 901 of e-mail etageuzebroek@gmail.com.
 
CONCERT STELLENDAMS MANNENKOOR
 
Concert van het Stellendams Mannenkoor Door Eendracht Verbonden  olv Dinant Struik op zaterdag 24 maart in de Hersteld Hervormde Kerk aan de Preekhillaan 3 in Ouddorp. Aanvang 19.30 uur en de toegang is gratis.
 
JAARLIJKS CONCERT CAPRICCIO IN OOSTVOORNE
 
De mandolinevereniging Capriccio geeft zaterdag 24 maart weer haar jaarlijks concert in Cultureel Centrum De Man aan de Burgemeester Letteweg 30 in Oostvoorne. Docentes Daniëlle de Rover en Bep Oosterman-Dubach bieden een gevarieerd
programma met klassieke en hedendaagse muziekstukken. Aanvang 20.00 uur, entrée 10 Euro, kinderen t/m 12 jaar 5 Euro.
 
LIBERTATIS PRIMITIAE LIVE 2018
 
Zang, dans en twirls in een wervelende show: Big Band muziek van Libertatis Primitiae op zaterdag 24 maart in DukdalfBRES aan de Reede 2a in Brielle. Aanvang 20.00 uur, entrée 10 Euro, kinderen t/m 12 jaar Euro 7.50.
 
OVV THUIS
 
Het moet raar lopen als de Oost Voornse Voetbalvereniging OVV dit seizoen geen kampioen wordt. Met ruime voorsprong én al een periodetitel op zak wordt zaterdag 24 maart om 14.30 uur de strijd aangebonden met Zwartewaal. Het fraai in de duinen gelegen complex van OVV vindt u aan de Zwartelaan 10. Dat is vanaf uw B&B aan Zee via De Boulevard gemakkelijk aan te lopen.
 
BEIAARDCONCERT GOEDEREEDE
 
Beiaardier Jan Bezuijen zal zaterdag 24 maart van 11.00 tot 12.00 uur vanaf de Goereese Toren zijn vrolijke klanken over het schilderachtige Goedereede uitstrooien. Meteen een goede gelegenheid om eens het Torenmuseum te bezoeken dat van 13.30 tot 16.30 uur geopend is.De toren, die de omgeving domineert, fungeerde in vroeger tijden als vuurtoren. Op de platte top werd een hout- of kolenvuur ontstoken, want Goedereede lag toen aan de open vaarroute naar de Noordzee en kan zaterdagmiddag ook nog beklommen worden. U krijgt dan meteen een goede indruk  hoever Goedereede thans van het open water verwijderd is. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, die bedraagt slechts 2 Euro, kinderen Euro 1.50.
 
TONEELVERENIGING “ZIEZO” IN ROCKANJE
 
Toneelvereniging ZIEZO geeft zaterdag 24- (aanvang 20.00 uur) en zondag 25 maart (aanvang 14.00 uur) de uitvoering van een drietal grappige toneelstukken, die zich afspelen in Dorpshuis De Klok. Ze worden opgevoerd in De Stuifakkers aan de Briggemandreef in Rockanje. Entrée 5 Euro. Meer informatie op www.ziezo-events.nl.
 
LUIKSE SNUFFELMARKT HELLEVOETSLUIS
 
Gezellig snuffelen langs de vele kramen met allerhande tweedehands goederen op zondag 25 maart vanaf 10.00 uur op het Woordbouwerplein bij het overdekte winkelcentrum “De Struytse Hoeck” in Hellevoetsluis. Onder het winkelcentrum kunt u
gratis parkeren.
 
BRESFILM: “THE SALESMAN”
 
In samenwerking met Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta  wordt zondag 25 maart in het Cultuurhuis DukdalfBRES aan de Reede 2a in Brielle de film “The Salesiman” vertoond. Aanvang 19.30 uur, entrée 5 Euro.
 
KLASSIEK CONCERT HELLEVOETSLUIS
 
Het kerkgebouw aan de Ring in de historische kern van het voormalige dorp Nieuw-Helvoet, thans een wijk van Hellevoetsluis, fungeert nu als Cultureel Centrum. De Stichting Concerten Hellevoetsluis organiseert daar zondag 25 maart een concert van het Kurios Klarinet Kwartet dat bestaat uit Boukje Musch, Peter Koetsveld, Corien Hoepman en Mark Snitselaar. Het kwartet bestaat sinds 2002 en speelde op vele grote podia en is ook bekend van TVoptredens. Aanvang 12.00 uur, kaarten aan de zaal 15 Euro, jongeren tot 18 jaar betalen 4 Euro. Donateurs en abonnées hebben gratis toegang. Voor aanvang wordt gratis thee of koffie geserveerd, na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje wat na te praten.
 
MAAK KENNIS MET DE HAVENMEESTER
 
Maak kennis met de havenmeester, dat is het thema in FutureLand op zondag 25 maart. Wat doet de Divisie Havenmeester vanaf het moment dat een zeeschip op 60 km Rotterdam nadert totdat het veilig en vlot voor de kant ligt? Maak kennis met alle onderdelen van definitie van radar tot marifonen en van patrouillevaartuig to inspectie. Vanaf uw B&B aan Zee rijdt u Oostvoorne uit naar de A15, daar linksaf en u ziet FutureLand meteen op de borden aangegeven (ca.9 km.-haven8360).
 
GROEI EN BLOEI PAASWORKSHOPS
 
Groei&Bloei Paasworkshop dinsdag 27 maart op de Kinderboerderij De Kerkestee, Plattendijk 1 in Hellevoetsluis. In een langwerpige schaal wordt een langgerekt tafelstuk gemaakt met bloemen en bladmateriaal. Kosten incl.materialen, koffie en thee – voor leden 29 Euro, niet-leden betalen 34 Euro. Idem in Brielle, maar dan op zaterdag 24 maart in het Zalencentrum aan de Langestraat 76 van 10.00-12.00 uur. Hier is de docente Anneke van Paridon.
 
NIEUWE TENTOONSTELLING VAN DIEP NAAR DIEPER
 
Bezoek in de Yangtzezaal op FutureLand aan de Maasvlakte2 de nieuwe tentoonstelling “Van Diep naar Dieper” die vanaf dinsdag 27 maart te bezichtigen is. Daar kunt u alles te weten komen over de verdieping van de Nieuwe Waterweg. U bereikt FutureLand vanaf uw B&B aan Zee door Oostvoorne uit te rijden naar de A15, daar linksaf en u ziet FutureLand meteen duidelijk op de borden aangegeven. (ca. 9 km. – haven 8360).
 
TABLETCAFé IN OOSTVOORNE
 
Heeft u een tablet en wilt u er meer uithalen? Wilt u bijvoorbeeld e-books kunnen lezen op uw tablet of bent u op zoek naar leuke apps? Kom woensdag 28 maart naar “De Man” aan de Burgemeester Letteweg 30 in Oostvoorne waar van 10.00-11.30 het TABLETCAFé wordt gehouden. De toegang is gratis. Bent u niet in staat om zelf te komen dan kunt u met uw vragen ook terecht bij de Facebookgroep Tabletcafé Zuid-Hollandse Delta.
 
BOEK&FILM IN OUDDORP
 
Er liggen in de Bibliotheek van Ouddorp aan de Raadhuisstraat 4 een aantal exemplaren van het boek “7 Minuten na Middernacht” van Patrick Ness gereed, zodat u het boek eerst kunt lezen, want op woensdag 28 maart wordt daar de film met dezelfde titel vertoond. Aanvang 19.30 uur, entrée 10 Euro. Dit is een benefietavond voor de Stichting Inloophuis De Boe
 
FILMHUISFILM IN OOSTVOORNE
 
Nagekomen bericht: Zojuist is bekend gemaakt dat de Surprise film voor donderdag 22 maart in De Man aan de Burgemeester Letteweg 30 in Oostvoorne PERFETTI  SCONOSCLUTI”  is. Het is een Filmhuisfilm, meestal hebben deze de grote bioscopen niet gehaald, maar zijn toch (of juist daarom) de moeite van het bekijken meer dan waard. Aanvang 20.15 uur, entrée 8 Euro, niet-leden betalen 10 Euro