Wat is er deze week te doen rondom ons B&B aan zee?

Wat is er deze week te doen rondom ons B&B aan zee?

“DE KOFFIELEUT” OPEN

“De Koffieleut”, het sympathieke koffiehuis en museum, gaat dinsdag 3 april voor ’t eerst dit jaar weer open. Het aan de Lodderlandsedijk 24 in Rockanje, nabij Tinte, gelegen museum is elke dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur geopend en elke laatste zaterdag van de maand, ook van 13.30 tot 17.00 uur. Een genoegen om er eventjes langs te wippen.
 
CULTUURHUIS NIEUWE VESTE
 
Een niet zo’n volbezet programma deze week in het Cultuurhuis Nieuwe Veste, Opzoomerlaan 106 in Hellevoetsluis:
 
dinsdag     3 april     15.00-16.30 uur     TABLETCAFé     Wilt u meer uit uw tablet halen of bent u op zoek naar leuke apps? Kom eens langs  –  de toegang is gratis
woensdag 4 april     10.00-12.00 uur     KoffiePLUS lezing door Veronique Stern over Frankrijk  –  entrée 5 Euro
woensdag 11 april    10.00-12.00 uur    MAMACAFé met je kind koffie/thee drinken en andere vaders/moeders ontmoeten – vaders, opa’s en oma’s zijn ook van harte welkom  –  entrée gratis
donderdag11 april    14.00-16.30 uur    DonderdagmiddagDOCU “Vliegend Voedsel”  –  entrée gratis
 
BOEK&FILM IN OUDDORP
 
Boek&Film op woensdag 4 april in in de Raadhuisstraat 4 in Ouddorp. Vertoning van de film “Sprakeloos” naar het gelijknamige boek van Tom Lanoye. Aanvang 19.30 uur, entrée Euro 7.50 (met de biebpas Euro 2.50 korting).
 
OPERA “DAPHNE” IN BRIELLE
 
De opra Daphne van Richard Strauss zal woensdag 4 april worden vertoond in De In firmerie aan de Rozemarijnstraat 42 in Brielle. Aanvang 19.30 uur, entrée Euro 3.50 en bonuspashouders betalen Euro 1.50 (Let op: Betaling alleen met pin mogelijk).
 
SCHILDER- en TEKENAVONDEN IN ZWARTEWAAL
 
Atelier Bregje organiseert iedere woensdagavond van 19.00 tot 21.45 uur Schilder- en Tekenavonden in Dorpscentrum “De Gaffelaar” te Zwartewaal. Iedereen werkt vrij en krijgt begeleiding en advies waar nodig. Eigen materiaal meenemen, u hoeft zich niet aan te melden. Entrée per avond Euro 3.50 en de koffie is gratis. Vanaf uw B&B aan Zee bereikt u Zwartewaal via de N218 (richting Brielle). Op de rotonde Zwartewaal links (3e afslag). Vervolgens 1e links (Henry Fordstraat) en 2e rechts
Hollemarestraat). Na ca. 300 meter kunt u links op het parkeerterrein gratis parkeren. Rechts ligt De Gaffelaar.
 
KINDERTHEATER “DE HOUTEN KAAP”
 
Kinderen van 4 t/m 10 jaar kunnen iedere woensdagmiddag vanaf 14.00 uur terecht in Kindertheater “De Houten Kaap” aan de Westerweg 28 in Ouddorp voor knutselworkshops, film, theaterlessen, schminken en nog veel meer (kinderen tot 6 jaar onder begeleiding). Deelname aan “De Houten Aap” 5 Euro incl. limonade en iets lekkers. Opgeven via info@houtenkaap.nl.
 
“ALLES WAT ADEMT”
 
“Alles wat ademt”  –  proeven aan liederen kenmerkt men de avonden die in de komende tijd maandelijks gehouden worden in de St.Catharijnekerk te Brielle. Donderdag 5 april van 20.00 tot 21.30 uur bent u weer van harte welkom om de thematische of liturgische liederen uit het liedboek mee te zingen. De avonden worden georganiseerd en geleid door Willem Chr. Meyboom.
 
CRUISESCHEPEN KIJKEN
 
Dagje Rotterdam? Beslist even kijken bij de Cruise Terminal aan de Wilhelminakade. Vanaf de Boompjes of beter nog: Te voet over de Erasmusbrug (op zich al een belevenis) heeft u het beste zicht op de cruiseschepen. Donderdag 5 april legt de AIDAperla daar ’s morgens om 08.00 aan om de volgende morgen om 08.00 uur weer af te varen.
 
LEZING ORANJES VOORTGEZET
 
Drs. Arie v.d. Ban zal donderdag 5 april zijn serie LEZINGEN over de Oranjes in Historyland aan de Ravenseweg 11c in Hellevoetsluis voortzetten. In deze fase zullen de oranjekoningen en -koninginnen de revue passeren, maar natuurlijk ook de echtgenotes, echtgenoten en kinderen komen onder de aandacht. Veel bekende en minder bekende filmopnamen en foto’s zullen worden getoond. De reeks zal eindigen met Maxima, maar niet nadat veel aandacht zal worden besteed aan de prinsen en prinsessen van Oranje en hun families. Vanwege de beperkte ruimte is het verplicht aanmelden, dat kan per e-mail naar info@historyland.nl of telefonisch 0181 – 744 171. De lezing begint om 19.30 uur en de entrée is gratis.
 
VOGELS, STRANDEN EN SCHORREN BIJ OOSTVOORNE
 
Het strand van Oostvoorne is in de loop der jaren enorm veranderd. Dammen en dijken zijn aangelegd waardoor op het strand slib is aangespoeld. Het strand heeft zich ontwikkeld tot een groen strand met daar omheen mooie slikken en schorren. Vele soorten vogels leven hier die hun voedsel in het slik bijeen zoeken. Alleen het getij bepaalt wat er groeit en bloeit. Ook nieuwsgierig naar deze natuurlijke ontwikkeling? Ga dan mee op zaterdag 7 april van 15.00 tot 17.00 uur en beleef het zelf!
Er wordt verzameld op de parkeerplaats aan het eind van de Strandweg bij Restaurant aan Zee in Oostvoorne. De kosten bedragen voor beschermers 5 Euro p.p., niet-leden betalen 8 Euro en alle kinderen 3 Euro p.p. Aanmelden kan via
 
JAN TUK RIT AMC ROCKANJE
 
De AMC Rockanje organiseert op zaterdag 7 april een oriëntatierit de zgn. JAN TUK RIT voor auto’s en motoren op de kop van Voorne over ca. 30 kilometer. De rit wordt verreden in 3 klassen, de A en B volgens het regelement DDR 2014 en de C klasse voor beginners en mensen zonder ervaring. De eerste deelnemer start om 19.30 uur. Inschrijven van 19.00 tot 20.00 uur in het clubgebouw van Schietvereniging Rockanje aan de Duinrand 16 in Rockanje. Verdere info:
www.amc-rockanje.nl of telefonisch 0181 – 451 818 of 06 – 200 18 856.
 
REEëN SPOTTEN IN OOSTVOORNE
 
Ga mee op zoek naar reeën met een gids van het Zuid-Hollands Landschap in het Mildenburgbos te Oostvoorne op zaterdag 7 april van 16.00 tot 18.00 uur. Tegen het eind van de middag is de kans het grootst dat je oog in oog komt te staan met deze prachtige dieren. Beschermers betalen 5 Euro, niet-leden 8 Euro. Alle kinderen betalen 3 Euro. Voor navigatie: Gebruik het adres Hoflaan 13 Oostvoorne. Tip: Zorg voor laarzen of waterdichte schoenen, donkere kleding en vergeet je
verrekijker niet!
 
FOTOWORKSHOP ‘ABSTRACTIE IN DE NATUUR’
 
Jan Tuns, fotograaf uit Stellendam, zal u zaterdag 7 april meenemen in het natuurgebied De Kwade Hoek bij Stellendam, om u de natuur op een heel andere manier te laten fotograferen. Men gaar op zoek naar abstracte vormen en aan het einde van deze workshop zult u echt met andere ogen naar uw omgeving kijken. Vertrokken wordt vanaf de parkeerplaats van Natuurmonumenten op de splitsing van het Plaatje en de Oostdijkseweg in Goedereede, waar u ontvangen wordt met koffie of thee. Info en inschrijvingen www.jantunfotografie.com.
 
DRAAIDAG KORENMOLEN OOSTVOORNE
 
De Korenmolen van Oostvoorne, een Rijksmonument uit 1821, zal zaterdag 7 april van 10.00 tot 17.00 uur weer in volle glorie draaiend en wel de tijden van weleer doen herleven. De molen die een grote cultuurhistorische waarde vertegenwoordigt, is (hoe toevallig) gevestigd aan de Molendijk 23 in Oostvoorne.
 
KOM IN DE KAS
 
De wereld van de glastuinbouw is kleurrijk en zit vol verrassingen. Tijdens de 41e KOM IN DE KAS op zaterdag 7 april kunt u als consument kennis maken met deze verrassende wereld, die achter het glas van de kas schuil gaat. In onze regio
Voorne-Putten nemen 14 bedrijven deel. Van 10.00 tot 16.00 uur staan hun deuren open om de mensen te laten zien en ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen. De deelnemende bedrijven zijn: In Oostvoorne – Bloemenkwekerij
W.van Marion – in Brielle: Biokwekerij Frank de Koning, Kwekerij de Vesting, Boerderij op Aarde, Phalaenova bv, Padland bv, Alpaca World Brielle, Korenmolen ’t Vliegend Hert; in Tinte: Vers van Voorne bv en Gebr.Varekamp; in Zuidland VVBNDe Bijenstal; in Abbenbroek VOF v.d.Kooij en Mts. Den Ouden Landbouw en tenslotte in Hellevoetsluis Melkveebedrijf familie de Wit.
 
BEIAARDCONCERT GOEDEREEDE
 
Beiaardier Jan Bezuijen zal zaterdag 7 april van 11.00 tot 12.00 uur vanaf de Goereese Toren zijn vrolijke klanken over het schilderachtige Goedereede uitstrooien. Meteen een goede gelegenheid om eens het Torenmuseum te bezoeken dat van 13.30 tot 16.30 uur geopend is.De toren, die de omgeving domineert, fungeerde in vroeger tijden als vuurtoren. Op de platte top werd een hout- of kolenvuur ontstoken, want Goedereede lag toen aan de open vaarroute naar de Noordzee en kan zaterdagmiddag ook nog beklommen worden. U krijgt dan meteen een goede indruk hoever Goedereede thans van het open water verwijderd is. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, die bedraagt slechts 2 Euro, kinderen Euro 1.50
 
MARATHON WEEKEND IN ROTTERDAM
 
Het komend weekend, zaterdag 7- en zondag 8 april, is het MARATHON WEEKEND in Rotterdam met o.m. de 1/4 Marathon, de AD CityRun, de NK Kids Run en natuurlijk de NN Marathon Rotterdam, die zondag 8 april om 10.00 uur start op de Coolsingel. Vorig jaar waren er bijna een miljoen toeschouwers. Bekijk dit feest van nabij maar ga niet met de auto Rotterdam in. Dat is zeker onbegonnen werk. Ga met bus 103 naar Spijkenisse, Hoogvliet, Poortugaal of Rhoon en stap daar op de Metro naar de Coolsingel. U kunt natuurlijk ook met de auto naar één van die plaatsen en parkeer daar gratis. Veel plezier!
 
GEERVLIETSE MUZIEKMIDDAG
 
De 207e Geervlietse Muziekmiddag is zondag 8 april in de monumentale Onze Lieve Vrouwekerk in Geervliet. Er zullen enkele Biblische Sonaten van Johann Kuhnau (1660-1722) uitgevoerd worden. Bijbelverhalen naar het medium van de muziek,
uitgevoerd worden. Bijbelverhalen naar het medium van de muziek, uitgevoerd met orgel en klavecimbel. Aanvang 14.00 uur, toegang, programmaboekje en consumpties gratis. Uw vrije gift voor de kosten van het concert en het onderhoud van de kerk worden erg op prijs gesteld.
 
LEZING OVER ANTROPOSOFIE
 
Dr.John van Schaik houdt zondag 8 april de lezing: “Antroposoof zijn. Hoe doe je dat” in het gebouw van de Vrijzinnigen Brielle aan de Kerkstraat 10 in Brielle. Aanvang 10.00 uur, entrée 7 Euro.
 
KOFFIE TUSSEN DE BOEKEN
 
Het is maandag 9 april weer tijd voor de volgende maandelijkse editie van “Koffie tussen de Boeken” in De Merel aan de Dwarsweg 23 in Rockanje. Van 13.00 tot 14.30 uur kunt u in de Bibliotheek gratis een kopje koffie drinken en kennis maken met de anderen. Gewoon, gezellig en gratis! Je hoeft je niet aan te melden. Meer informatie? Bel met MEE Plus regio Zuid-Hollandse Eilanden, telefoon 0181 – 33 35 o7.
 
KOFFIEPLUS IN BRIELLE
 
KoffiePLUS op woensdag 11 april in De Infirmerie aan de Rozemarijnstraat 42 in Brielle. Van 14.00 tot 16.00 uur vertelt Diana de Wild over het beroemde 10 jaar durende reisverhaal uit de oudheid: “Odysseus”. Entrée 5 Euro (met de biebpas
2 Euro korting).
 
NIEUWE TENTOONSTELLING VAN DIEP NAAR DIEPER
 
Bezoek in de Yangtze Zaal op FutureLand de nieuwe tentoonstelling “Van Diep naar Dieper”, die in FutureLand op de Maasvlakte2 te bezichtigen is. Daar kunt u alles te weten komen over de verdieping van de Nieuwe waterweg. Vanaf uw B&B aan Zee rijdt u Oostvoorne uit naar de A15. Daar linksaf en u ziet meteen FutureLand op de borden aangegeven (ca. 9 km  –  haven 8360).
 
ROMMELMARKT VERPLAATST
 
De Rommelmarkt bij v.d.Linde in Ouddorp is tijdelijk verplaatst naar Plein 215. Vanaf 10.00 uur heeft men gelegenheid de grote hoeveelheid  aan tweedehands spullen weg te werken. Voor verdere info: telefoon 06 – 26 03 20 13.
 
EXPOSITIE KUNSTKRING VOORNE
 
De aprilexpositie in galerie “Kunst in Uitvoering”, Bernissedijk 24 in Zwartewaal toont schilderijen van Anne-Marie Meulenbelt en beeldhouwwerk en oloïden van Frank Pettenburg. De galerie is zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.