Wat is er deze week te doen rondom ons B&B aan zee?

Wat is er deze week te doen rondom ons B&B aan zee?

CULTUURHUIS NIEUWE VESTE HELLEVOETSLUIS

Deze week opnieuw een bijzonder vol programma in Cultuurhuis “De Nieuwe Veste”, Opzoomerstraat 106 in Hellevoetsluis:

dinsdag 3 oktober: 15.00 – 16.30 uur TABLETCAFé – advies voor problemen met tablet of e-book – toegang gratis

woensdag 4 oktober: 10.00 uur LEZING Hanneke de Jong “Symbooltaal in Schilderijen uit de Gouden Eeuw” – toegang 5 Euro (met biebpas 2 Euro korting)
woensdag 4 oktober: 14.00 – 16.00 uur medewerkers van REPAIRCAFé staan klaar om de verlichting van uw fiets gratis na te zien en zonodig te repareren

donderdag 5 oktober: 14.00 – 15.00 uur AANSCHUIFKOOR gezellig met elkaar zingen van gouwe ouwen tot meezingers – na afloop nog wat napraten onder genot van koffie/thee – deelname gratis
donderdag 5 oktober: 19.30 uur LEZING door Hans van Horssen over “De Tuin in alle Seizoenen” – entrée 5 Euro

zondag 8 oktober: 13.30 uur komische feel-good DOCUFILM van Amnesty Internationel – entrée gratis.

LEZING DUIZEND JAAR MUZIEKGESCHIEDENIS

Hans Dammers zal woensdag 4 oktober een LEZING geven over “1000 Jaar Muziekgeschiedenis” in Galerie de Overkant, Dijkstelweg 33 in Ouddorp. Reserveren via de VVV Goeree-Overflakkee, telefoon 0187 – 681 789.

OPERA IN DE INFIRMERIE BRIELLE

De OPERA Manon van J.Massenet wordt woensdag 4 oktober vertoond in De Infirmerie aan de Rozemarijnstraat 42 te Brielle. Aanvang 19.30 uur, entrée voor pashouders Euro 1.50 de anderen betalen Euro 3.50. (let op: betaling alleen per pin
mogelijk).

BOEK&FILM IN OUDDORP

In het kader van BOEK&FILM wordt woensdag 4 oktober de film “Jij zegt het” naar het gelijknamige boek van Connie Palmen vertoond in de Raadhuisstraat 4 in Ouddorp. Entrée Euro 7.50 (met de biebpas Euro 2.50 korting.
Aanvang 19.30 uur.

BRIELLE’s GOT FASHION

Brielle staat donderdagavond 5 oktober weer op z’n kop als om 20.00 uur het jaarlijkse modespektakel BRIELLE’s GOT FASHION begint. De Catharijnekerk, die het silhouet van de stad zo nadrukkelijk bepaalt, is de plaats waar het allemaal gaat gebeuren. Meer dan 30 Brielse middenstanders werken mee aan dit grootscheepse evenement , dat opnieuw door Suzanne Mulder (Radio Rijnmond) gepresenteerd zal worden. Op de catwalk is ook veel en extra aandacht voor de nieuwste trends op het gebied van lifestyle, kapsels en lingerie. Entrée 15 Euro.

CRUISESCHEPEN BEKIJKEN

Dagje Rotterdam? Beslist even kijken bij de Cruise Terminal aan de Wilhelminakade. Vanaf de Boompjes of beter nog: Te voet over de Erasmusbrug (op zich al een belevenis) heeft u het beste zicht op de cruiseschepen. Donderdag 5 oktober meert de AIDAprima daar om 08.00 uur aan om de volgende ochtend om 08.00 weer te vertrekken.

RONDLEIDING VISAFSLAG EN STELLENDAMSE HAVEN

Beleef de visserij in al z’n facetten tijdens de RONDLEIDING op vrijdag 6 oktober van 07.30 tot10.30 uur. Nadat u bij een kopje koffie heeft genoten van het uitzicht op de bedrijvigheid in de haven wordt u rondgeleid over de visafslag. Daarna zal een bezoek worden gebracht aan een toeleveringsbedrijf van de visserijsector. Na afloop van de rondleiding krijgt u een kleine versnapering. Kaarten 10 Euro p.p. verkrijgbaar bij de VVV Goeree-Overflakkee telefoon 0187 – 681 789. Vooraf reserveren is verplicht, ter plaatse kaarten kopen of deelnemen is helaas niet mogelijk.

FURIADE MAASSLUIS

Het oergenoeg’lijke stadje Maassluis vormt vrijdag 6- en zaterdag 7 oktober het decor van de 38ste FURIADE, een uitgebreid nautisch festijn, waarop van alles te beleven is. U bereikt Maassluis vanaf uw B&B aan Zee via de N15. U kunt bij Rozenburg overvaren of via de Beneluxtunnel bij Schiedam. Het uitgebreide programma vindt u op www.furiade.nl.

ORGELCONCERT IN OOSTVOORNE

Jolanda Zwoferink geeft zaterdag 7 oktober in de Dorpskerk van Oostvoorne een ORGELCONCERT op het uit 1770 daterende Bätz-Friedrichorgel. Werken van Buxtehude, Bach en Pachabel zullen ten gehore worden gebracht. Aanvang 15.00 uur en de toegang is vrij.

UITWISSELINGSCONCERT ‘ONS GENOEGEN’ ROCKANJE

De Muziekvereniging “Ons Genoegen” (Rockanje) olv. Bjorn van Pruijssen geeft zaterdag 7 oktober een UITWISSELINGSCONCERT met het orkest St.Caecilia (Kruisland) olv. Hans Aernouts in De Merel aan de Dwarsweg 23 in Rockanje. Aanvang 20.00 uur en de toegang is gratis. Het concert vormt een onderdeel van de Grote Clubactie, waarin getracht wordt zoveel mogelijk loten te verkopen.

DRAAIDAG KORENMOLEN OOSTVOORNE

De Korenmolen van Oostvoorne, een Rijksmonument uit 1821, zal zaterdag 7 oktober van 10.00 tot 17.00 uur weer in volle glorie draaiend en wel de tijden van weleer doen herleven. De molen, die een grote cultuurhistorische waarde vertegenwoordigt, is (hoe toevallig) gevestigd aan de Molendijk 23.

VLOOIENMARKT IN SPORTCENTRUM ‘DE EENDRAGHT’

De maandelijkse serie VLOOIENMARKTEN begint zaterdag 7 oktober van 09.00 tot 14.00 uur in Sportcentrum “De Eendraght” aan de Sportlaan 2 in Hellevoetsluis. Entrée Euro 2.50 voor deze rommelmarkt, waarop alleen particuliere standhouders hun spullen aan de man mogen brengen.

BOERDERIJFAIR IN OUDDORP

Een gezellige BOERDERIJFAIR op zaterdag 7 oktober van 09.00 tot 15.00 uur op en rond de boerderij op de Steenweg 2 (nabij de haven) in Ouddorp. Verkoop van etenswaren, streekproducten en een flinke rommelmarkt. De opbrengst is voor onderzoek naar de spierziekte SMA.

BEIAARDCONCERT GOEDEREEDE

Beiaardier Jan Bezuijen zal zaterdag 7 oktober van 11.00 tot 12.00 uur vanaf de Goereese Toren zijn vrolijke klanken over het schilderachtige Goedereede uitstrooien. Meteen een goede gelegenheid om eens het Torenmuseum te bezoeken dat van 13.30 tot 16.30 uur geopend is. De toren, die de omgeving domineert, fungeerde in vroeger tijden als vuurtoren. Op de platte top werd een hout- of kolenvuur ontstoken, want Goedereede lag toen aan de open vaarroute naar de Noordzee en kan zaterdagmiddag ook nog beklommen worden. U krijgt dan met een een goede indruk hoever Goedereede thans van het open water verwijderd is. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, die bedraagt slechts 2 Euro, kinderen Euro 1.50.

KOFFIECONCERT IN OOSTVOORNE

De veelvoudig bekroonde jonge pianist Aidan Mikdad zal zondag 8 oktober optreden in Cultureel Centrum De Man aan de Burgemeester Letteweg 30 in Oostvoorne. Aanvang 11.30 uur, losse kaarten 15 Euro. U kunt ook voor 60 Euro begunstiger worden en dan kunt u de 6 concerten in het komend seizoen gratis bezoeken. De jeugd tot 21 jaar heeft gratis toegang!

GEERVLIETSE MUZIEKMIDDAG

De 201e (!) MUZIEKMIDDAG wordt zondag 8 oktober gehouden in de Onze Lieve Vrouwekerk in Geervliet. Voor de pauze zal het Vocaal Ensemble Studi 72 olv. Ramirez Vlasco optreden. Na de pauze brengt het gemengd koor Sursum Corda uit Zuidland olv. José van Putten nieuw repertoire Aanvang 14.00 uur. Entrée, programmaboekje en consumpties zijn gratis, uw vrijwillige bijdrage wordt wel op prijs gesteld.Vanaf uw B&B aan Zee vindt u Geervliet via de N218 (richting Brielle). Het is het 2e dorp links na het Voornsekanaal.

FOSSIELENEXPEDITIE OP DE MAASVLAKTE

Onder leiding van de ervaren fossielenspeurder Walter Langendoen is er zondag 8 oktober weer een populaire FOSSIELENJACHT. Het inleidende praatje wordt om 11.15 uur gehouden in FutureLand op de Maasvlakte2, daarna gaat men met de bus naar het strand van de Maasvlakte en om 13.30 uur worden de vondsten besproken. Deelname 9 Euro p.p., kinderen 7 Euro en kinderen t/m 2 jaar mogen gratis mee, hoewel de tocht voor hen toch minder interessant is. FutureLand is so wie so een prima plek om je op de hoogte te stellen van de nieuwste ontwikkelingen in de Rotterdamse haven. De toegang is gratis. Alle dagen behalve maandag geopend. Vanaf uw B&B aan Zee rijdt u Oostvoorne uit naar de A15, daar linksaf en u ziet FutureLand meteen duidelijk op de borden aangegeven (ca. 9 km.).

SNUFFELMARKT HELLEVOETSLUIS

Zondag 8 oktober wordt op het Woordbouwerplein (bij Winkelcentrum De Struytse Hoek) in Hellevoetsluis van 10.00 tot 16.00 uur weer de bekende SNUFFELMARKT gehouden.

KOFFIE TUSSEN DE BOEKEN IN ROCKANJE

“Koffie tussen de Boeken” is een ontmoetingsplek voor iedereen. Voor als u even wilt genieten van een “bakkie” en een praatje; als u een luisterend oor wilt zijn of als u even contact wilt met een ander. Dit door MEE en de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta georganiseerde gebeuren vindt plaats op maandag 9 oktober in De Merel, Dwarsweg 23 te Rockanje en de toegang is gratis.

ACTIVITEITEN IN BIBLIOTHEEK BRIELLE

Behalve boeken lenen kunt u maandag 9 oktober in de Bibliotheek aan de Rozemarijnstraat 46 in Brielle terecht voor de volgende activiteiten: Van 13.00 tot 14.30 uur voor KOFFIE TUSSEN DE BOEKEN. Een ontmoetingsplek voor iedereen. Even genieten van een “bakkie” en een praatje.. En dan van 15.00 tot 16.30 uur: TABLETCAFé en E-BOOKS. Heeft u daar vragen over of problemen mee: Loop even binnen en kom er meteen achter hoe u straks via de Bibliotheek uw e-books op uw tablet of e-reader kunt lezen. Toegang en deelname aan beide bijeenkomsten is gratis.

EXPOSITIES

De expositie in ’t Dijckhuis, Dijckpotingen 10 in VIERPOLDERS is nog t/m 25 oktober te zien van de Schildersgroep Appul&Co. Verder zijn werken van Rinus Groenendaal (Vierpolders) en Peter van Dijk (Brielle) te bewonderen. Voor de openingstijden zie: www.dijkhuis.nl
Sija Vermaat en Theo Heydenrijk exposeren in “Kunst in Uitvoering” aan de Bernissedijk 24 in ZWARTEWAAL. Beide kunstenaars zijn druk bezig met nieuw werk en nodigen iedereen uit mee te komen schilderen op de openingsdagen – elke vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Gastexposanten zijn Marty Emmerzael (handgemaakte tassen), Wanda Klein (mozaïek) en Len van Gelder (beelhouwwerk).
“Kunst in de Kaap 3”, Westerweg 28 in Ouddorp (t/m 1 december). Werken van Ineke Snoek en Mirian Zimmerman