Wat is er deze week te doen rondom ons B&B aan zee?

Wat is er deze week te doen rondom ons B&B aan zee?

OPEN TOREN GOEDEREEDE

Open Toren op donderdag 28 december in het schilderachtige Goedereede van 19.00 tot 20.30 uur om en nabij het Kerkpad 9. De grote “Mariaklok”, die 1542 kg weegt, zal om 20.00 uur met de hand geluid worden. Volgens kenners en liefhebbers is dat een grote bijzonderheid en wordt dit met bijzondere interesse gevolgd. Vanaf uw B&B aan Zee bereikt u Goedereede via de N57.

AKTIVITEITEN IN HET BRANDWEERMUSEUM

Een leuke presentatie over de Geschiedenis van de Vesting Hellevoetsluis wordt donderdag 28 december gegeven bij het Nationaal Brandweermuseum aan de Industriehaven 8 in Hellevoetsluis. Er worden diverse wetenswaardigheden en verhalen verteld over het ontstaan van de Hellevoetse vesting. Daarbij komen ook de twee monumentale marinegebouwen waarin het Brandweermuseum sinds 1962 gevestigd is, aan de orde. De presentaties zijn om 10.30, 12.30 en 14.30 uur.
Op dezelfde dag leest schrijfster Sharon Wünsch voor uit haar nieuwe boek “Brandee het brandweermeisje”, waarin Brandee tal van avonturen beleeft in haar poging om bij de Jeugdbrandweer te komen. Ook geeft Sharon allerlei veiligheidstips en beantwoordt zij vragen uit het publiek . Deze activiteiten vinden tussen 10.00 en 16.00 uur plaats, de toegang is gratis op vertoon van je entreebewijs.

LEZING IN DE HOUTEN KAAP

De kunstenaar Joep Luijckx houdt donderdag 28 december een LEZING in de Houten Kaap aan de Westerweg 18 in Ouddorp. Hij vertoont en vertelt over zijn foto’s van Ouddorp en omgeving en ook van IJsland. Aanvang 14.00 uur en de kosten 10 Euro p.p., incl. 1 consumptie. Aanmelden kan via info@houtenkaap of joepluijckx.nl. Betalen kan bij aanvang.

RENDIERENSPEURTOCHT TIJDENS KERSTVAKANTIE

Het Zuid-Hollands Landschap organiseert tijdens de Kerstvakantie een zgn. RENDIERENSPEURTOCHT voor de jeugd in de fraaie omgeving van het Bezoekerscentrum Tenelleplas. Elke dag t/m zondag 7 januari kan je er langskomen, je betaalt
Euro 4.50 per kind, krijgt een leuke diadeem met rendieren, ontvangt de route met opdrachten en een groene ZHLrugzak en je kunt struinen door de duinen. Onderweg doe je allerlei opdrachten en kan je via bordjes leuke tekeningen maken, Vind je mooie takken, bladeren of stenen in de natuur? Neem ze dan mee in je rugzak. Bij terugkomst kan je terecht bij de knutseltafel met allerlei leuke materialen waar je je fantasie lekker kan uitleven. Je ouders mogen je helpen. Er wordt gezorgd voor iets te drinken en een winterkoek. Je vindt het Bezoekerscentrum aan de Duinstraat 16a in Rockanje. Dat lijkt ver, maar is op nog geen 2 kilometer afstand van het B&B aan Zee, waar jullie verblijven. Op de hoek van de Duinoordseweg zie je al de gele richtingbordjes staan.

KERSTVAKANTIE IN FUTURELAND

Tijdens de Kerstvakantie kunnen jonge bezoekertjes met hun ouders/begeleiders deelnemen aan een leuke en actieve KINDERRONDLEIDING. De rondleidingen starten om 14.00 uur met een grappige korte film. Daarna gaan de kinderen met hun ouders op speurtocht in FutureLand. De speurtocht is op 2 niveaus – voor kinderen van 6-9 jaar en vanaf 10 jaar. Beeldend kunstenaar en kunstdocent Joanna Smolarz geeft tijdens de Kerstvakantie workshops voor kinderen. Zij beschildert met verschillende technieken – zoals aquarel, acryl, potlood en viltstiften – stenen, die zij zelf verzamelde op het Maasvlaktestrand. Ook leert ze kleine zeedieren kleiën en er is ook mogelijkheid om een echt canvasdoek te beschilderen. De kinderworkshops en rondleidingen worden gehouden op woensdag 27- en zaterdag 30 december. In het nieuwe jaar op woensdag 3- en zondag 7 januari. De GRATIS Kinderrondleidingen starten om 14.00 uur en duren een uur. Reserveren is niet nodig. De workshops vinden plaats tussen 12.00 en 16.00 uur, aanschuiven kan op elk moment. De kosten hiervan bedragen 2 Euro, materiaal en begeleiding inbegrepen. Ook hiervoor hoeft u niet te reserveren. Voor volwassenen is er dagelijks een instappresentatie van 13.15 tot 13.45 uur. Vanaf uw B&B aan Zee bereikt u FutureLand door Oostvoorne uit te rijden richting A15, daar linksaf en u ziet meteen FutureLand op de borden staan (ca. 9 km).

SCHAATSEN OP DE BROUWERSDAM

Hoewel er nog geen ijs ligt kan er al wel binnen geschaatst worden in het Informatiecentrum Grevelingen op de Brouwersdam binnenzijde 25. Het centrum is in wintersferen gebracht met bovendien een heuse schaatsbaan. Als u over de Brouwersdam rijdt, ziet u meteen het enige hoge gebouw aan uw linkerkant liggen. Het is elke dag van 10.00 tot 16.00 uur geopend, maar op Nieuwjaarsdag gesloten. De toegang tot het centrum en de uitkijktoren is gratis.

OLIEBOLLENPOP IN OUDDORP

Oliebollenpop op zaterdag 30 december met de “Band with Benefits” in MFG Dorpstienden in Ouddorp. Aanvang 20.00 uur, toegang vanaf 18 jaar. Kaarten te koop bij de Dorpstienden, Everjeans, in d’ Groene Lanteern en Leo’s Autoservice.

BEIAARDCONCERT GOEDEREEDE

Beiaardier Jan Bezuijen zal zaterdag 30 december van 11.00 tot 12.00 uur vanaf de Goereese Toren zijn vrolijke klanken over het schilderachtige Goedereede uitstrooien. Meteen een goede gelegenheid om eens het Torenmuseum te bezoeken, dat van 13.30 tot 16.30 uur geopend is. De toren, die de omgeving domineert, fungeerde in vroeger tijden als vuurtoren. Op de platte top werd een hout- of kolenvuur ontstoken, want Goedereedelag toen aan de open vaarroute naar de Noordzee en kan zaterdagmiddag ook nog beklommen worden. U krijgt dan meteen een goede indruk hoever Goedereede thans van het open water verwijderd is. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, die bedraagt slechts 2 Euro, kinderen Euro 1.50.
jeugd

VUURWERKSHOW IN OOSTVOORNE

Een schitterende en spectaculaire VUURWERKSHOW vanaf 23.00 uur aan de Hoflaan in het hart van Oostvoorne. Er staat ook een feesttent en er is volop muziek. Een prima manier om uw dorpsgenoten een gelukkig Nieuwjaar toe te wensen.
Het Oudejaars gebeuren is uiteraard op zondag 31 december. Proost!

OUDEJAARSFEEST WESTVOORNE

De Evenementen Stichting Westvoorne organiseert zondag 31 december aan de Hippelseweg in Rockanje het OUDEJAARSFEEST voor jong en oud: Kortom ALLE inwoners van Westvoorne en uiteraard ook voor allen die in ons gebied verblijven. Het evenement duurt van 12.00 tot 20.00 uur en het programma vermeldt o.m. boogschieten, klimmen in de klimtoren, de stormbaan en het traditionele carbidschieten, dat om 13.00 uur begint. Let wel: Voor het carbidschieten moet je ouder zijn dan 18 jaar! Omdat er bij het feestterrein aan de Hippelseweg slechts beperkte parkeerruimte is, rijdt er tenminste ieder half uur een transferbus. Opstaphaltes vindt u bij het Dorpsplein en de bushalte aan de Alardusdreef. De Hippelseweg is een zijweg van de N496 (richting Nieuwenhoorn).

NIEUWJAARSDUIK

De Nieuwjaarsduik op maandag 1 januari (Nieuwjaarsdag) mag zich op een steeds grotere populariteit verheugen. Van de volgende organisatoren ontvingen wij bericht:

ROCKANJE 12.00 uur – bij Beachclub View aan het Tweede Slag – om alles vlotter te laten verlopen hoeft u zich niet meer in te schrijven – wél even melden, dan krijgt u een polsbandje waarmee u na afloop een kop erwtensoep krijgt. De
deelname is dus geheel gratis – kinderen tot 14 jaar kunnen alleen deelnemen onder begeleiding van een oudere!
HELLEVOETSLUIS 12.00 uur – Nieuwe Zeedijk op het kleine strandje bij de vuurtoren. Er is ook een prijs voor de origineelste outfit – gratis inschrijven vanaf 11.00 uur
MAASVLAKTE 13.00 uur – geen verdere gegevens bekend
OUDDORP 14.00 uur – Strand ’t Flaauwe Werk bij Westerduinpan 2 thv. de Reddingsbrigade – inschrijven 3 Euro – de opbrengst komt ten goede aan 3 Goede Doelen – www.nieuwjaarsduikouddorp.nl.

FILMMIDDAG VOOR DE JEUGD

Filmmiddag voor de jeugd op dinsdag 2 januari in de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta aan de Raadhuisstraat 4 in Ouddorp. Aanvang 14.00 uur. Reserveren aan de balie van de bibliotheek of via www.leerenbeleef.nl is gewenst.
Woensdag 3 januari is er in dezelfde bieb BOEK&FILM. Veel films zijn gebaseerd op een boek. Bekijk een boek eens van de andere kant en vergelijk het met de film. Op de genoemde woensdag draait er “Het Licht van de Zee” naar het gelijknamige boek van M.L.Stedman. Bij reservering voor deze film kunt u meteen het boek lenen, zodat u boek en film kunt vergelijken. Aanvang 19.30 uur, entrée Euro 7.50 (met de biebpas Euro 2.50 korting).

LICHTJESTOUR VANAF FUTURELAND

Tijdens de korte winterdagen kunt u vanaf FutureLand op de Maasvlakte2 bijzondere vaartochten in het donker maken langs de moderne, nieuwe terminals van de Maasvlakte. Dankzij de sprankelende verlichting wordt de Rotterdamse haven weleens de grootste Kerstboom van Nederland genoemd. Bewonder aan boord van de FutureLand Ferry het spannende spel van donker en licht. Gevaren wordt van 26 t/m 30 december en in het nieuwe jaar van 2 t/m 5 januari. De tocht duurt ca. 1 uur, de kosten voor de lichtjestour bedragen Euro 9.25 pp, kinderen t/m 11 jaar Euro 7.50 en kinderen t/m 2 jaar mogen gratis mee. Voor de route zie bericht boven.

CULTUURHUIS ‘DE NIEUWE VESTE’

Het Cultuurhuis “De Nieuwe Veste” aan de Opzoomerlaan 106 in Hellevoetsluis heeft deze dagen een wat minder uitgebreid programma:

donderdag 28 december 15.00 uur – de DONDERDAGMIDDAGDOCU – Super Size me van de bekende Michael Moore – een aanklacht tegen de fastfoodindustrie – toegang gratis – na afloop gelegenheid tot napraten
dinsdag 2 januari 15.00 – 16.30 uur – REPAIRCAFé – ook hier gratis toegang – vrijwilligers doen gratis reparaties aan uw spullen – er staat wél een fooienpot woensdag 3 januari 10.00 uur – KoffiePLUS – Er wordt stilgestaan bij het leven en werk van Annie M.G.Schmidt met behulp van boeken, beeld- en luisterfragmenten. Muzikaal intermezzo door Annette Rietveld met ondersteuning van een accordeonist. Entrée 5 Euro (met de biebpas 2 Euro korting). HALVE VAN WESTVOORNE De Halve van Westvoorne is een atletiekwedstrijd die op zondag 7 januari gelopen wordt met afstanden voor “iedereen”. Van 5 kilometer tot een halve marathon en voor de jeugd ook nog afstanden van 1 en 2 kilometer. Het gaat over een schitterend parcours langs de mooiste plekjes van Westvoorne. Voor ’t eerst is er tijdsregistratie via een chip. Het feestelijk gebeuren heeft plaats bij Paviljoen “De Duinrand” aan de Strandweg 4 in Oostvoorne. Inschrijven kan tot een half uur voor de start.