Wat is er deze week te doen rondom ons B&B aan zee?

Wat is er deze week te doen rondom ons B&B aan zee?

MUZIEKFEEST IN DE STUIFAKKERS ROCKANJE

Het belooft woensdag 17 januari een groot MUZIEKFEEST te worden in Woonzorgcentrum Stuifakkers aan de Briggemandreef 2 in Rockanje met optredens van het Shantykoor de Brulboei olv. Anny van Wanrooy, zanger Marco de Hollander en zangeres Janneke de Rooy, U wordt vanaf 19.00 uur ontvangen met koffie en de feestavond begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.

BIBLIOTHEEK BRIELLE VERHUIST

De Bibliotheek Brielle gaat verhuizen van het Arsenaal naar Sport- en Cultuurcentrum DukdalfBres aan de Reede 2a. Woensdag 17 is de laatste dag op het oude adres, vanaf maandag 29 januari kunt u weer op het nieuwe adres terecht.

FILMHUISFILM IN OUDDORP

De actrices Meryl Streep en Carey Mulligan spelen de hoofdrol in de filmhuisfilm Suffragette op woensdag 17 januari in De Overkant aan de Dijkstelweg 33 in Ouddorp. De harde strijd die vrouwen in het begin van de 20e eeuw moesten voeren in hun strijd voor kiesrecht voor vrouwen. Aanvang 19.30 uur, entrée Euro 7.50 (met de biebpas 1 Euro korting).

LEZING ORANJES VOORTGEZET

Arie van der Ban zal donderdag 18 januari zijn serie LEZINGEN over de Oranjes in Historyland aan de Ravenseweg 11c in Hellevoetsluis hervatten. In deze zullen de oranjekoningen en-koninginnen wekelijks de revue passeren, maar natuurlijk ook
echtgenoten en kinderen vallen onder de aandacht. Veel bekende en minder bekende filmopnamen en foto’s zullen worden getoond, zoals het bezoek van Juliana aan Helvoet in de vijftiger jaren.. De reeks zal eindigen met Maxima, maar niet nadat
veel aandacht zal worden besteed aan de prinsen en prinsessen van Oranje en hun families. Vanwege de beschikbare ruimte is het verplicht u aan te melden, dat kan per email naar info@historyland.nl of telefonisch 0181 – 744 171.

PROGRAMMA CULTUURHUIS NIEUWE VESTE

Het programma voor het Cultuurhuis “De Nieuwe Veste” aan de Opzoomerlaan 106 in Hellevoetsluis voor de komende week luidt:

donderdag 18 januari – 14.00 uur – Kom lekker meezingen met het AANSCHUIFKOOR. Van gouwe ouwe tot echte meezingers en na afloop gezellig wat napraten bij een kopje koffie of thee. De toegang is gratis.
zondag 21 januari – 13.30 uur – Nieuwe Vestefilm: Monsieur Chocolat – entrée 5 Euro
woensdag 24 januari – 13.30 uur – BOEK&FILM “Een Echte Vermeer” naar het gelijknamige boek van Jan van Meersbergen over de legendarische kunstvervalser Han van Meegeren. Entrée Euro 7.50 (met de biebpas Euro 2.50 korting)
donderdag 25 januari – 14.00 uur – DONDERDAGMIDDAGDOCU van Bert Haanstra met korte inleiding en na afloop gelegenheid tot napraten. De toegang is gratis.

GANZENEXCURSIE NAAR HOEKSE WAARD

Het KNNV afdeling Voorne organiseert zaterdag 20 januari een GANZENEXCURSIE naar de Hoekse Waard. Gedurende de winter worden de polders rond het Haringvliet door ontelbare ganzen bevolkt. Het Oude Land van Strijen, de Korendijkse
Slikken en de grasgorzen bij de Stad aan het Haringvliet zullen o.m. worden bezocht. De excursie duurt de gehele dag, dus draag zorg voor warme kleding, eten en drinken. Voor verdere informatie en aanmelden: Tom van Wanum, telefoon
06 – 44 69 44 97 of tomvanwanum@xs4all.nl

“DE SNUFFELLOODS” ROCKANJE

Elke 3e zaterdag van de maand, dus deze keer op zaterdag 20 januari, is er in de Snuffelloods aan de Kerkweg 18 op het industrieterrein Mookhoek aan de rand van Rockanje (bij de molen) een grootse ROMMELMARKT. Hier worden van 09.00 tot 13.00 uur tweedehands goederen verkocht. De opbrengst komt ten goede aan het onderhoud en de instandhouding van de monumentale dorpskerk. De toegang is gratis, evenals de koffie of thee.

KUNSTKRING VOORNE

De januari expositie van galerie “Kunst in Uitvoering” aan de Bernissedijk 24 in Zwartewaal staat in het teken van de kunststroming De Stijl, vanwege het feit dat deze belangrijke Nederlandse stroming in 2017 100 jaar bestond (en de Kunstkring Voorne 25 jaar). De vaste openingsdagen zijn zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

WHISKY “ROAD TRIP” IN OUDDORP

Whiskyliefhebbers kunnen zaterdag 20 januari terecht in de Dorpstienden 4 te Ouddorp waar vanaf 19.30 uur The Whisky Road Trip plaatsvindt. Maak die virtuele tocht door Schotland. Aan de hand van 8 mooie whisky’s wordt u meegenomen langs
5 verschillende distilleerderijen met elk hun eigen verhaal. Toegang 35 Euro all inclusieve whisky, hapjes, water en stokbrood. De kaarten zijn alleen online te reserveren via www.tastewhisky.nl. Toegang uitsluitend vanaf 18 jaar!

BEIAARDCONCERT GOEDEREEDE

Beiaardier Jan Bezuijen zal zaterdag 20 januari van 11.00 tot 12.00 uur vanaf de Goereese Toren zijn vrolijke klanken over het schilderachtige Goedereede uitstrooien. Meteen een goede gelegenheid om eens het Torenmuseum te bezoeken dat van 13.30 tot 16.30 uur geopend is. De toren, die de omgeving domineert, fungeerde in vroeger tijden als vuurtoren. Op de platte top werd een hout- of kolenvuur ontstoken, want Goedereede lag toen aan de open vaarroute naar de Noordzee en kan zaterdagmiddag ook nog beklommen worden. U krijgt dan meteen een goede indruk hoever Goedereede thans van het open water verwijderd is.Voor de prijs hoeft u het niet te laten, die bedraagt slechts 2 Euro, kinderen Euro 1.50. Op donderdag
18 januari zal ook de marktbespeling van 11.00 tot 12.00 uur plaatsvinden.

KERK AAN DE RING – HELLEVOETSLUIS

In de Kerk aan de Ring, gevestigd in de historische kerk van het voormalige dorp Nieuw-Helvoet, thans een wijk van Hellevoetsluis, zullen komend weekend een tweetal activiteiten plaatsvinden. Zaterdag 20 januari staan YNKE&FRIENDS op het
programma, waarbij muziek van o.a. Bach, Beethoven, Brahms en Gade uitgevoerd wordt. Medewerkenden Ynke v.d.Wagt en Alex Chater piano, `romy de Winter viool, Jantijs Volker klarinet, Miss Clementine singer-songwriter en Blanche Art kunst.
Miss Clementine zal een sneakpeak ten gehore brengen, maar ook andere nummers. De officiële cd-presentatie volgt kort daarna. Aanvang 20.00 uur, kaarten á Euro 7.50 verkrijgbaar aan de deur.
Zondag 21 januari is in hetzelfde Cultureel Centrum een STILTEOCHTEND, waar u een aantal gemakkelijk toepasbare oefeningen en tekstjes aangereikt krijgt, die naar innerlijke rust verwijzen en daarbij kunt u ook de eenheid met anderen ervaren. Er blijkt dan geen werkelijke scheiding tussen u en anderen. Dus ook die laatste spanning lost op in stilte. Iedereen is weer welkom, u hoeft zich niet op te geven. Er wordt slechts een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het onderhoud aan de kerk en voor koffie en thee. De Stilteochtend is van 11.00 tot 12.30 uur.

ENERGIETOUR FUTURELAND

Iedere dinsdag en tweewekelijks op zondag (a.s. zondag 21 januari) om 15.30 uur kunt u met de FutureLand Express de rol van de Rotterdamse haven in de energievoorziening ontdekken. Voor deze RONDRITTEN is legitimatie verplicht. De dienstregeling is onder voorbehoud, informeer dus altijd eerst even via www.futureland.nl of telefonisch 010 – 252 252 0. In deze periode is FutureLand geopend van dinsdag t/m vrijdag en op de zondagen van 10.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis evenals het parkeren. Vanaf uw B&B aan Zee bereikt u FutureLand door Oostvoorne uit te rijden richting A15, daar linksaf en u ziet Futureland meteen op de borden aangegeven (ca 9 km – haven 8360)

KERKMUZIEK IN BRIELLE

De organisten van de St.Catharijnekerk in Brielle: Willem Chr.Meyboom en Jan Meuleman zullen op vier maandelijkse avonden voor gemeenteleden en andere belangstellenden zowel op basis van informatie als praktijk diverse aspecten van de
KERKMUZIEK behandelen. Donderdag 25 januari is de 3e avond, dit keer over het thema “Rond Willem Vogel”. Aanvang 20.00 uur en de toegang is vrij. Voor verdere informatie: Willem Chr.Meyboom 06 – 531 53 203.

VROUWENAVOND IN HELLEVOETSLUIS

Het interkerkelijke Aglow organiseert dinsdag 16 januari in de Petrakerk aan de Kleiburgstraat 4 in Hellevoetsluis een VROUWENAVOND waar Suzanna Versteeg het woord zal voeren. Om 19.30 uur staat de koffie en thee klaar, aanvang 20.00 uur.

SCHAATSEN OP DE BROUWERSDAM

In het Informatiecentrum Grevelingen aan de Brouwersdam binnenzijde 25 kunt u alle informatie over dit uitzonderlijke natuurgebied krijgen. Bovendien ligt er tot 5 februari een indoor ijsbaantje, dat speciaal voor kinderen bedoeld is. Het complex en de uitkijktoren zijn gratis te bezoeken. Vanaf uw B&B aan Zee bereikt u het centrum via de N57 richting Ouddorp. Het ligt middenpo de Brouwersdam aan de linkerkant. (Voor navigatie: Kabbelaarsbank-Ouddorp).

AL 287 ZEEHONDJES WEER UITGEZET

Dat de Zeehondenopvang ASeal in Stellendam in een behoefte voorziet, bewijst wel het feit dat er sinds de opening al 287 (!) zeehondjes weer werden uitgezet in de open zee. Een bezoek aan ASeal is één van de leukste uitjes in onze omgeving en bovendien één van de weinige attracties die nog dagelijks te bezoeken is. ’s Maandags is ASeal gesloten, dinsdags van 13.00 tot 17.00 uur geopend en woensdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Er zijn nog steeds vrijwilligers nodig. Speciaal hiervoor is woensdag 17 januari vanaf 19.00 uur een INFORMATIEAVOND. Wél even van tevoren aangeven dat u komt via info@aseal.nl