Wat is er deze week te doen rondom uw B&B aan zee

Wat is er deze week te doen rondom uw B&B aan zee

DOENSDAG VERDEDIGINGSWERKEN HELLEVOETSLUIS

Kinderen kunnen op een speelse manier kennismaken met de militaire geschiedenis van Hellevoetsluis. Tijdens de “DOENSDAG” op woensdag 20 september kunnen ze een aantal bunkers bezoeken en er is een leuke speurtocht. Het programma begint om 13.30 en duurt tot 15.30 uur, kosten per kind Euro 2.50. Ouders krijgen een gratis kopje koffie, de kids limonade en een zakje chips. Het is wél de bedoeling dat de ouders tijdens de activiteiten bij hun kinderen blijven. Aanmelden bij
www.stichting verdedigingswerken.nl of telefonisch 06 – 31 25 49 09 is verplicht.Een en ander vindt plaats in de kazerne Haerlem, Plein Fort Haerlem 1 in Hellevoetsluis. Het is handig als je een zaklantaarn meeneemt.

FILMHUISFILM IN OUDDORP

FILMHUISFILM op woensdag 20 september in “De Overkant” aan de Dijkstelweg 33 in Ouddorp. Vertoond wordt “Louder than Bombs”. Filmhuisfilms hebben vaak de grotere bioscoopzalen niet gehaald, maar dat betekent niet dat ze daarom minder interessant zijn. Aanvang 19.30 uur, entrée Euro 7.50 (met de biebpas 1 Euro korting).

NIEUWS UIT DE SINT CATHARIJNEKERK BRIELLE

donderdag 21 september
Zit u doorgaans alleen aan tafel en lijkt het u leuk om een keer met anderen te lunchen? Kom dan donderdag 21 september tussen 12.00 en 14.00 uur naar de Catharijnekerk in het centrum van Brielle. Daar wordt die dag een LUNCH georganiseerd waarop iedereen welkom is. Tijdens de lunch heeft u de tijd voor een goed gesprek en mogelijk een kans om nieuwe mensen te ontmoeten. Meer informatie en aanmeldingen www.catharijnekerk.nl of bel 0181 – 415 184, 410 252 of
416 886.
vrijdag 22 september
FEESTAVOND van de Culturele Commissie Prof.Dr.Herman Pleij en Jan Hage (organist van de Domkerk in Utrecht). Aanvang 20.00 uur.
maandag 25 september
ORGELCONCERT door Sietse de Vries (Groningen). Aanvang 20.15 uur.

CRUISESCHEPEN IN ROTTERDAM

Dagje Rotterdam? Beslist even kijken bij de Cruise Terminal aan de Wilhelminakade. Vanaf de Boompjes of beter nog: Te voet over de Erasmusbrug (op zich al een belevenis) heeft u het beste zicht op de CRUISESCHEPEN. Van donderdag 21 september 08.00 tot vrijdag 22 september 08.00 uur ligt daar de AIDAprima aangemeerd. Zondag 24 september kunt u er de Seven Seas Navigator van 12.00 tot 20.00 uur vinden

RONDLEIDING VISAFSLAG EN STELLENDAMSE HAVEN

Beleef de visserij in al z’n facetten tijdens de RONDLEIDING op vrijdag 22 september van 07.30 tot 10.30 uur. Nadat u bij een kopje koffie heeft genoten van het uitzicht op de bedrijvigheid in de haven wordt u rondgeleid over de visafslag. Daarna zal een bezoek worden gebracht aan een toeleveringsbedrijf van de visserijsector. Na afloop van de rondleiding krijgt u een kleine versnapering. Kaarten à 10 Euro verkrijgbaar bij de VVV Goeree – Overflakkee tel. 0187 – 681 789. Vooraf reserveren is verplicht. Ter plaatse kaarten kopen, reserveren of deelnemen is helaas niet mogelijk.
ORGELCONCERT IN OOSTVOORNE

Jolanda Zwoferink geeft zaterdag 23 september in de Dorpskerk van Oostvoorne een ORGELCONCERT waarop werken van Buxtehude, Bach en Pachabel ten gehore zullen worden gebracht. Aanvang 15.00 uur en de toegang is vrij.

DIERENFESTIVAL IN BRIELLE

Voor het 3e jaar op rij zal het DIERENFESTIVAL op zaterdag 23 september van 11.00 tot 17.00 uur gehouden worden op het evenemententerrein aan de Thoelaverweg (bij de Jumbo) in Brielle. Diverse goede doelen zullen aanwezig zijn en vertellen over hun werk en de dierenambulance Dieren4u geeft u een kijkje in de ambulance. Er zijn demonstraties en workshops waar je met je hond aan kan deelnemen. Er zijn o.a. diverse verkoopstands, een springkussen en de kinderen kunnen een ritje maken op een pony.
FOSSIELENEXPEDITIE OP DE MAASVLAKTE

Onder leiding van de ervaren fossielenspeurder Walter Langendoen is er zaterdag 23 september weer een populaire FOSSIELENJACHT. Het inleidende praatje wordt om 11.15 gehouden in FutureLand op de Maasvlakte2, daarna gaat men met de bus naar het strand van de Maasvlakte en om 13.30 uur worden de vondsten besproken. Deelname 9 Euro p.p., kinderen 7 Euro en kinderen t/m 2 jaar mogen gratis mee, hoewel de tocht voor hen toch minder interessant is. FutureLand is so wie so een prima plek om je op de hoogte te stellen van de nieuwste ontwikkelingen in de Rotterdamse haven. De toegang is gratis. Alle dagen behalve maandag geopend. Vanaf uw B&B aan Zee rijdt u Oostvoorne uit naar de A5, daar linksaf en u ziet FutureLand meteen duidelijk op de borden aangegeven (ca. 9 km).

LEZING IN BEDEVAARTKERK

Drs. Arno Brok, commissaris van de Koning in Friesland, houdt zaterdag 23 september om 14.00 uur een LEZING “Geweld of Gesprek” in de Bedevaartkerk aan de Rik 5 in Brielle. Aanmelden hiervoor: e.f.wouts@bisdomrotterdam.nl.

RONDLEIDING BIBERBUNKER OOSTVOORNE

U kunt zondag 24 september deelnemen aan de indrukwekkende RONDLEIDING van een kleine 3 uur in de Biberbunker te Oostvoorne, de radar commandobunker van de Luftwaffe tijdens de 2eWereldoorlog. Entrée 7 Euro voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar 3 Euro, koffie, thee of fris inbegrepen. Aanvang 13.30 uur. Wel altijd even reserveren via www.biberbunker.nl. U vindt de bunker aan de Duinoordseweg/Zandweg in Oostvoorne. Vanaf uw B&B aan Zee is dat gemakkelijk aan te lopen.

THEMAWANDELING KANONS EN KANONNEN

Maak zondag 24 september kennis met kruitdampen en kanongebulder in Hellevoetsluis. Voor Euro 9.95 p.p. komt u meer te weten over de kanonnen, de kanonniers en wordt u van 12.00 tot 14.30 uur door een gids langs de uitgebreide verdedigingswerken van Hellevoetsluis geleid. Zie verder: www.bezoekhellevoetsluis.nl. U kunt het kanonschoten ook privé op het Zuidfront bij het Haringvliet bezoeken. Zie het bericht hieronder.

VUURTOREN BEKIJKEN EN KANONSCHIETEN

De vesting van Hellevoetsluis is altijd al een bezoekje waard, maar zondag 24 september zijn er 2 redenen meer om dit te doen. Van 12.00 tot 16.00 uur is de VUURTOREN (1822) open en kunt u gratis genieten van het fraaie uitzicht over het Haringvliet, de Verdedigingswerken en het prachtige natuurgebied de Quackgors. Van 14.00 tot 16.00 uur kunt u kennismaken met kruitdampen en kanongebulder. Op het Zuidfront aan het Haringvliet steken kanonniers in historische kleding de oude kanonnen af. Een prima uitstapje en bovendien gratis te bezoeken.

GEERVLIETSE MUZIEKMIDDAG

Romantisch NAMIDDAGCONCERT in Onze Lieve Vrouwekerk in Geervliet op zondag 24 september. Het 4e concert in een reeks over de ontwikkeling van de pianosonate door Jan Pieter Baan (piano). Toegang, programmaboekje en consumpties zijn gratis, uw vrijwillige gift is uiteraard van harte welkom. Aanvang 15.00 uur. Vanaf uw B&B aan Zee bereikt u Geervliet via de N218 (richting Brielle). Het is ’t 2e dorp links na het Voornsekanaal.

OPEN PODIUM IN HELLEVOETSLUIS

Els Huurman organiseert nu al voor het 3e jaar het OPEN PODIUM in het Cultuurhuis Nieuwe Veste aan de Opzoomerlaan 106 in Hellevoetsluis. Zondag 24 september is de eerste editie van dit seizoen met optredens van dichters, zangers en muzikanten, veel uit de regio. Vanaf 13.45 uur is iedereen welkom en de toegang is gratis. Wilt u meer informatie of zelf optreden? Stuur dan een mailtje naar Els via www.openpodiumhellevoetsluis996@gmail.com.

FIETS DE HARBOUR TOUR

De eerste editie van de Harbour Tour, die de recreatieve wielersport en de Rotterdamse haven zal moeten gaan verbinden, wordt zondag 24 september gehouden. Er kan individueel, per groep of met een businesstelm worden deelgenomen over de afstanden 30, 70, 110 en 125 kilometer. De route voert dwars door het havengebied met de allernieuwste terminals op de 2e Maasvlakte en een tussenstop bij FutureLand. Start en finish bij Broekman Logistics aan de Waalhaven ZZ 31 in Rotterdam. Vanaf uw B&B aan Zee eenvoudig te bereiken via de N57. Voor verdere informatie: www.harbourtour.nl.

SEMPRE CRESCENDO 90 JAAR

De komende weken zal het 90-jarig bestaan van de bloeiende muziekvereniging SEMPRE CRESCENDO uit Hellevoetsluis feestelijk gevierd worden. Zaterdag 23c september is er tussen 14.00 en 15.30 een ludieke uitdaging aan alle leden, fans en instructeurs om met elkaar 90 rondjes rondom de Kerk aan de Ring in Hellevoetsluis op zo origineel mogelijke manier te maken. De gekste, leukste of grappigste deelnemer wordt beloond met een fraaie prijs. Het publiek is hierbij van harte welkom. Aansluitend is de officiële receptie, waarop maar liefst 10 jubilarissen gehuldigd zullen worden. In de komende weken zullen we u op de hoogte houden welke festiviteiten er dan plaatsvinden. De Kerk aan de Ring ligt in het voormalige dorp
Nieuw-Helvoet, dat thans een wijk van Hellevoetsluis is.

CREATIEF MET OUDE BOEKEN IN BRIELLE

“Fijn je te zien” is het motto van de bijeenkomst op maandag 25 september in Brielle aan de Rozemarijnstraat 46 van 13.30 tot 15.30 uur. Aan de leestafel van de Bibliotheek is iedereen van harte welkom om aan te schuiven, een kopje koffie of thee te gebruiken, een gezellig gesprekje te voeren en er wordt creatief aan de gang gegaan met oude boeken. De toegang is gratis.

OPENLUCHT MUSEUM ‘DE DUINHUISJES’

Het Openlucht Museum “De Duinhuisjes” is nog t/m 1 oktober zaterdags en zondags van 13.30 tot 16.30 uur geopend. Volwassenen betalen voor de entrée 3 Euro, kinderen Euro 1.50. U vindt dit knusse museum aan de Duinstraat 18 in Rockanje.
Dat klinkt ver, maar het ligt op slechts 1,9 km van uw B&B aan Zee. Op de hoek staan al de gele richtingbordjes.

ZEEHONDENOPVANG ASEAL IN STELLENDAM

De zeehondenopvang ASeal in Stellendam, altijd een bezoekje waard voor jong en oud, heeft haar openingstijden iets gewijzigd. Maandag van 13.00 tot 17.00 uur en van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Vanaf uw B&B aan Zee vindt u ASeal via de N57, nét over de Haringvlietbrug. De borden Haringvlietsluizen blijven volgen.

EN DAN NOG…………

***Zaterdag 23 september is de FJOERTOUR in Renesse. Fietsers rijden over 3 verschillende afstanden met start en finish in het centrum. Info:www.renesse.com en www.fjoertour.nl***Zaterdag 23 september ROMMELMARKT van 09.00-15.00 uur in de Petrakerk, Corn.v.Kleiburgstraat 4 in Hellevoetsluis***Zaterdag 23- en zondag 24 september – Nationale Kampioenschappen KARPERVISSEN in Hellevoetsluis (Voornsekanaal) ***Zondag 24 september KOFFERBAK- en KLEEDJESMARKT bij Kinderboerderij “De Kerkestee” aan de Plattendijk 1 in Hellevoetsluis van 11.00 tot 16.00 uur.