Wat is er deze week te doen rondom uw favoriete B&B?

Wat is er deze week te doen rondom uw favoriete B&B?

LEZING GENEALOGIE IN OOSTVOORNE

De heer A.H.C. Verouden, voorzitter van de Hollandse Vereniging voor Genealogie “Ons Voorgeslacht”, geeft woensdag 1 november een LEZING met als onderwerp: “Hoe zoek ik mijn Stamboom uit?” in De Man aan de Burgemeester Letteweg 30 in Oostvoorne. Aanvang 20.00 uur, entrée voor leden gratis, niet-leden betalen 5 Euro.

OPERA IN DE INFIRMERIE

De bekende komische opera De Bruiloft van Figaro van W.A.Mozart wordt woensdag 1 november vertoond in de Infirmerie aan de Rozemarijnstraat 42 in Brielle. Aanvang 19.30 uur, entrée Euro 3.50 – bonuspashouders betalen Euro 1.50. Let wel:
Betaling alleen per pin mogelijk.

BOEK&FILM IN OUDDORP

De veel geroemde film “Tonio” naar het gelijknamige boek van A.F.Th. van der Heijden wordt woensdag 1 november vertoon in het Raad&Polderhuis aan de Raadhuisstraat 4 in Ouddorp. Gelijktijdig kunt u het boek lenen zodat u boek en film kunt
vergelijken. Entrée Euro 7.50, met de biebpas Euro 2.50 korting.

CULTUURHUIS “DE NIEUWE VESTE”

Weer volop activiteiten in Cultuurhuis “De Nieuwe Veste” aan de Opzoomerlaan 106 in Hellevoetsluis:

woensdag 1 november: 10.00 uur KoffiePLUS ontmoetingsplek voor iedereen, ditmaal met lezing “Rituelen in de Uitvaartbranche”. Entrée 5 Euro (met de biebpas 2 Euro korting)
vanaf 10.00 uur : Start “Nederland Leest” met als thema “Robotica”. Zo lang de voorraad strekt krijgt u het boek “Ik Robot” cadeau
13.00-16.00 uur : Repaircafé

donderdag 2 november 14.00 uur – gezellig met elkaar zingen – van gouwe ouwe tot echte meezingers met het Aanschuifkoor – deelname gratis

zondag 5 november 12.00-16.00 uur: Jubileum editie Vrouw & Lifestyle – toegang gratis

dinsdag 7 november 19.30 uur Infoavond “Stress de Baas” – entrée Euro 7.50, met de biebpas Euro 2.50 korting.

CRUISESCHEPEN BEKIJKEN

Dagje Rotterdam? Beslist even kijken bij de Cruise Terminal aan de Wilhelminakade. Vanaf de Boompjes of beter nog: Te voet over de Erasmusbrug (op zich al een belevenis) heeft u het beste zicht op de cruiseschepen. Donderdag 2 november meert de AIDAprima om 08.00 uur af om vrijdag 3 november om 08.00 uur weer te vertrekken. Dinsdag 7 november ligt de Braemar er van 10.00 tot 23.30 uur.

CONSUMENTENBEURS IN OUDDORP

De nieuwste consumentenartikelen vindt u op de Consumentenbeurs “Vision” die op vrijdag 3- (van 14.00 tot 21.00 uur) en zaterdag 4 november (van 10.00 tot 16.30 uur) gehouden zal worden in de MFG Dorpstienden 4 in Ouddorp. De toegang is
gratis.

HALLOWEEN

ROCKANJE; de Toneelvereniging Ziezo organiseert zaterdag 4 november weer haar jaarlijkse Spooktocht in de duinen van Rockanje. In het donker staan enge wezens klaar om de deelnemers (minimum leeftijd 14 jaar) de stuipen op het lijf te jagen. Deelname in groepen van minimaal 2- en maximaal 6 personen. Kosten Euro 3.50 p.p. Aanmelden verplicht via www.ziezo-events.nl of telefonisch 06 – 104 94 377.

HELLEVOETSLUIS; 18.00-23.00 uur Halloweentocht in het Ravense Hout, Smithilseweg in Hellevoetsluis (Nieuwenhoorn). Er is om 18.30 een tocht voor groot en klein, maar om 20.30 uur start de echt enge tocht voor durfals. Aanmelden via:
www.nieuwenhoornhalloween@g.mail.com.

VLOOIENMARKT IN SPORTCENTRUM ‘DE EENDRAGHT’

De serie maandelijkse VLOOIENMARKTEN wordt zaterdag 4 november van 09.00 tot 14.00 uur voortgezet in Sportcentrum “De Eendraght” aan de Sportlaan 2 in Hellevoetsluis. Entrée Euro 2.50 voor deze rommelmarkt, waarop alleen particulieren hun spullen aan de man mogen brengen.

TRAINING VOORNES DUIN TRAIL

Een gids van Zuid-Hollands Landschap kan u alles vertellen over het gebied waar zondag 3 december Voorne’s Duin Trail 2017 zal plaatsvinden. Vervolgens wordt op pad gegaan met doorgewinterde triailtrainers die het gebied op hen duimpje kennen. Na een trail van 10 – 12 kilometer keert men terug bij het Bezoekerscentrum voor de koffie en de beroemde huisgemaakte appeltaart. Bij voldoende animo wordt er gelopen in verschillende tempogroepen. Verzamelen zaterdag 4 november
om 09.00 uur bij het Bezoekerscentrum Tenellaplas, Duinstraat 12a in Rockanje. Dat klinkt ver weg maar het ligt in het verlengde van de Duinoordseweg, waaraan uw B&B aan Zee gevestigd is (1,9 km).

NAJAARSCONCERT HELVOETS DAMESKOOR

Het Helvoets Dameskoor olv Marco Oudshoorn geeft zaterdag 4 november het jaarlijkse NAJAARSCONCERT in de Vestingkerk aan de Oostzanddijk 14 in Hellevoetsluis. Medewerking wordt verleend door het 6-koppig mannenkoor BrosZ uit
Zeeland en door dwarsfluitiste Marie-Christine Goergen. Aanvang 20.00 uur, entrée (incl.consumptie) 8 Euro.

BEIAARDCONCERT GOEDEREEDE

Beiaardier Jan Bezuijen zal zaterdag 4 november van 11.00 tot 12.00 uur vanaf de Goereese Toren zijn vrolijke klanken over het schilderachtige Goedereede uitstrooien. Meteen een goede gelegenheid om eens het Torenmuseum te bezoeken dat van 13.30 tot 16.30 uur geopend is. De toren, die de omgeving domineert, fungeerde in vroeger tijden als vuurtoren. Op de platte top werd een hout- of kolenvuur ontstoken, want Goedereede lag toen aan de open vaarroute naar de Noordzee en kan zaterdagmiddag ook nog beklommen worden. U krijgt dan meteen een goede indruk hoever Goedereede thans van het open water verwijderd is. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, die bedraagt slechts 2 Euro, kinderen 1.50.

JUBILEUMCONCERT ANIMA MEA

Het a capella koor Anima Mea bestaat 15 jaar en geeft ter gelegenheid hiervan een JUBILEUMCONCERT op zaterdag 4 november in de Onze Lieve Vrouwekerk te Geervliet. Het programma is geheel op Engelse leest geschoeid met religieuze en wereldlijke koormuziek. Als intermezzotreedt een fluitensemble op. Aanvang 19.30 uur en de toegang is gratis. Vanaf uw B&B aan Zee bereikt u Geervliet via de N218 (richting Brielle). Het is het 2e dorp links na het Voornsekanaal.

SINT-CATHARIJNE CANTORIJ 30 JAAR

De Sint-Catharijne Cantorij bestaat 30 jaar en viert dit jubileum op zaterdag 4- en zondag 5 november. Op zaterdag organiseert men een CANTORIJENDAG waaraan de contreien van Hellevoetsluis en Oostvoorne samen met de Sint-Gatharijne Cantorij een evengoed oefenen olv Rinus Verhage. De Evensong begint om 17.00 uur in de Sint-Catharijnekerk, uitgevoerd worden o.a. het Magnificat & Nunc Dimittis van Charles Wood en vaste gezangen voor een avondgebed volgens de Anglicaanse traditie. De toegang is gratis, iedereen is van harte welkom. REUNIE: Zondag 5 november viert de Cantorij samen met oud-leden het jubileum in de dienst van 10.00 uur. De eredienst is uiteindelijk de thuisbasis van de cantorij. Tijdens de dienst zingen de huidige cantorijleden en oud-leden. Na afloop van de dienst is er tijd voor aangeklede koffie met lunch. Aansluitend is er nog een leuke activiteit in de binnenstad van Brielle.

“MUZIEK IN DE KAMER” IN BRIELLE

“Muziek in de Kamer” is een kleinschalig MUZIEKFESTIVAL dat zich afspeelt in de intieme sfeer van de Brielse huiskamer. Het jaarlijkse festival vindt plaats op zondag 5 november en bestaat uit 4 concerten van elk 45 minuten in verschillende huiskamers in 4 verschillende muziekgenres. Optreden zullen: Duo Eigenwijs – klassiek geschoolde musici; Jazztrio Peter Mingaars, Ben Boogaard en Wim Dijkgraaf; cabaretière Elke Vierveinzer – winnares Rabo Talentenconcour 2017 en Duo
Diana v.d..Berg en Paul den Bakker met Franse chansons. Kaarten zijn te koop bij Boekhandel Hoofdstuk Eén, Nobelstraat 16 in Brielle. Een passe-partout voor de 4 concerten kost 30 Euro en u krijgt er een kaartje met de te volgen wandelroute bij.

MINDFUL OMGAAN MET VERLIES

Mieke Ankersmid, rouwtherapeut en mindfulnestrniner, houdt zondag 5 november een inspiratiemiddag over het “Mindful omgaan met Verlies” bij NPB in de Kerkstraat 10 te Brielle. Aanvang 14.30 uur, entrée 7 Euro.

RAOUL STEFFANI IN HELLEVOETSLUIS

De bekende bariton Raoul Staffani treedt zondag 5 november op in de Kerk aan de Ring in de historische kern van het voormalige dorp Nieuw-Helvoet, dat thans een wijk van Hellevoetsluis is. Aanvang 12.00 uur, entrée 15 Euro, kinderen tot 18 jaar
4 Euro. U kunt voor 50 Euro ook donateur worden en dan de hele serie van 5 maandelijkse concerten gratis bezoeken. Kaartverkoop uitsluitend aan de zaal.

WANDELING OVER DE KOP VAN GOEREE

Wandeling “De dijken op….de polder in” op zondag 5 november. Gelopen kan worden over 5 kilometer (met puzzel), 10- of 15 kilometer over de Kop van Goeree, de duinen en Ouddorp. Start vanaf De Houten Kaap aan de Westerweg in Ouddorp.
Deelname 2 Euro p.p., kinderen t/m 12 jaar Euro 0.50. Om 14.00 uur kan deelgenomen worden aan de excursie olv een gids.

NATURISTEN IN DE EENDRAGHT

Nu de stranden aan hun winterslaap bezig zijn heeft men in Zwembad De Eendraght aan de Sportlaan 2 in Hellevoetsluis elke zondagmiddag van 16.00 tot 17.30 uur het naaktzwemmen weer in ere hersteld. Het is bedoeld voor iedereen: Jong of oud, alleenstaand of gezinnen. U kunt in De Eendraght natuurlijk ook terecht voor het meer gebruikelijke zwemmen en nog vele andere activiteiten. Zie voor tijden en verdere bijzonderheden: www.deeendraght-he.nl of tel. 0181 – 313 584.

EXPOSITIES – EXPOSITIES – EXPOSITIES

De bekende Franse fotograaf Kevin Wimez exposeert z’n prachtige foto’s van zeehonden, gemaakt aan de Franse Opaalkust van zaterdag 4- t/m zondag 26 november bij ASeal Zeehondenopvang en Expo Stellendam. Kevin zal zaterdag 4 november zelf aanwezig zijn en iets vertellen over z’n foto’s, die ook te koop zijn.. De entréeprijs bedraagt Euro 9.50, 65+ en studenten Euro 8.50 en kinderen Euro 6.50. Seal is alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur, alleen ’s maandags va.
13.00 uur. U bereikt ASeal via de N57, op de Haringvlietdam de borden Haringvlietsluizen blijven volgen.

Onder de noemer “KunstkringKunstKado” biedt de Kunstkring Voorne gedurende de maand november een gevarieerd aanbod van kunstwerken gunstig geprijsd onder de 100 Euro per kunstwerk. Vrijdag 10 november is er een gezellige openingsavond, aanvang 20.00 uur. De Galerie “Kunst in Uitvoering” vindt u aan de Bernissedijk 24 in Zwartewaal. Geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

’t Dijckhuis, Dijckpotingen 10 in Vierpolders zijn laat tot aan het eind van het jaar werken zien van Trees Wolffers (textielkunst) en Jan Huisman (keramiek). Zie voor openingstijden www.dijkhuis.nl

Bastion V Brielle (bij goed weer) presentatie “Brielle in de Franse Tijd”

Houten Kaap, Westerweg 28 Ouddorp t/m 30 november werken van Ineke Snoek en Mirian Zimmerman.