Wat is er deze week te doen rondom uw favoriete B&B

Wat is er deze week te doen rondom uw favoriete B&B

RONDLEIDING BRANDWEERMUSEUM

Bezoekers van het Nationaal Brandweermuseum aan de Industriehaven 8 in Hellevoetsluis, die wat meer te weten willen komen over de geschiedenis van de brandbestrijding en blusmiddelen in Nederland, kunnen dinsdag 2 januari terecht voor een RONDLEIDING. De gidsen van het Brandweermuseum nemen u dan graag mee in de wereld van de brandweer en beantwoorden met plezier de vragen uit het publiek. De rondleidingen starten om 10.30, 11.30, 13.30 en 14.30 uur en zijn gratis op vertoon van een geldig entréebewijs voor het Brandweermuseum.

FILMMIDDAG VOOR DE JEUGD

Filmmiddag voor de jeugd op dinsdag 2 januari in Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, Raadhuisstraat 4 in Ouddorp. Toegang Euro 2.50 voor leden, niet-leden betalen 4 Euro. Reserveren aan de balie van de bibliotheek.

ROMEO EN JULIA IN BRIELLE

De bekende OPERA “I capsuletje I Montecchi” (hier beter bekend als Romeo en Julia) wordt woensdag 3 januari vertoon in “De Infirmerie” aan de Rozemarijnstraat 42 in Brielle. Aanvang 19.30 uur, entrée Euro 3.50 (betaling alleen met pin mogelijk).

BOEK&FILM IN OUDDORP

Veel films zijn gebaseerd op een boek. Bekijk een boek eens van de andere kant en vergelijk het met de film. Woensdag 3 januari draait in de Bibliotheek aan de Raadhuisstraat 4 in Ouddorp de film “Het Licht van de Zee” naar het gelijknamige boek van M.L.Stedman. Bij reservering voor deze filmvoorstelling kunt u meteen het boek lenen, zodat u boek en film kunt vergelijken. Aanvang 19.30 uur, entrée Euro 7.50 (met de biebpas
Euro 2.50 korting).

PRESENTATIE ‘GESCHIEDENIS VAN DE VESTING’

Een leuke presentatie over “de Geschiedenis van de Vesting Hellevoetsluis” wordt donderdag 4 januari gegeven bij het Nationaal Brandweermuseum aan de Industriehaven 8, om 10.30, 12.30 en 14.30 uur. Er worden diverse wetenswaardigheden en verhalen verteld over het ontstaan van de Hellevoetse vesting. Daarbij komen ook de 2 monumentale marinegebouwen, waarin het museum sinds 1962 is gevestigd, aan de orde.

OXBOARD/SEGWAY CHALLENGE

Oxboard/Segway Challenge woensdag 3 januari van 13.00 tot 16.00 uur in MFG Dorpstienden, Dorpstienden 4 in Ouddorp. Deelnemen kan vanaf 8 jaar en kost 15 Euro per uur. Opgeven kan via info@renttourby.nl of 06 – 54 79 18 16.

KERSTVAKANTIE IN FUTURELAND

Tijdens de laatste dagen van de Kerstvakantie kunnen jonge bezoekertjes met hun ouders/begeleiders deelnemen aan een leuke en actieve KINDERRONDLEIDING. Deze starten om 14.oo uur met een grappige korte film, daarna gaan de kinderen met hun ouders op speurtocht in FutureLand. De speurtocht is op 2 niveaus, voor kinderen van 6-9 jaar en voor kinderen vanaf 10 jaar. Beeldend kunstenaar en kunstdocent Joanna Smolarz geeft tijdens de Kerstvakantie workshops voor kinderen. Zij beschildert met verschillende technieken zoals aquarel, acryl, potlood en viltstiften – stenen, die zij zelf verzamelde op het Maasvlaktestrand. Ook leert ze kleine zeedieren kleiën en er is een mogelijkheid om een echt canvasdoek te beschilderen. De kinderworkshops en rondleidingen worden gehouden op woensdag 3 januari en zondag 7 januari. De GRATIS kinderrondleidingen starten om 14.00 uur en duren een uur. Reserveren is niet nodig.
De workshops vinden plaats tussen 12.00 en 16.00 uur, aanschuiven kan op elk moment. De kosten hiervan bedragen 2 Euro, materiaal en begeleiding inbegrepen. Ook hiervoor hoeft u niet te reserveren. Voor volwassenen is er dagelijks een instappresentatie van 13.15 tot 13.45 uur.
Vanaf uw B&B aan Zee bereikt u FutureLand door Oostvoorne uit te rijden richting A15, daar linksaf en u ziet meteen FutureLand op de borden aangegeven (ca. 9 km).

RENDIERENSPEURTOCHT TIJDENS KERSTVAKANTIE

Het Zuid-Hollands Landschap organiseert tijdens de Kerstvakantie een zgn. RENDIERENSPEURTOCHT voor de jeugd in de fraaie omgeving van het Bezoekerscentrum Tenellaplas. Elke dag – t/m zondag 7 januari – kan je er langskomen, je betaalt Euro 4.50 per kind, krijgt een leuke diadeem met rendieren, ontvangt de route met opdrachten en een groene ZHLrugtas en struin je door de duinen. Onderweg doe je allerlei opdrachten en kan je via bordjes leuke tekeningen maken. Vind je mooie takken, bladeren of stenen in de natuur? Neem ze dan mee in je rugzak. Bij terugkomst kan je terecht bij de knutseltafel met allerlei leuke materialen waarmee je je fantasie lekker kan uitleven. Je ouders mogen je helpen. Er wordt gezorgd voor iets te drinken en een winterkoek. Je vindt het Bezoekerscentrum aan de Duinstraat 16a in Rockanje. Dat klinkt ver, maar is op nog geen 2 kilometer afstand van het B&B aan Zee waar jullie verblijven. Op de hoek van de Duinoordseweg zie je al de gele richtingbordjes staan.

LICHTJESTOUR VANAF FUTURELAND

Tijdens de korte winterdagen kunt u vanaf FutureLand op de Maasvlakte2 bijzondere vaartochten in het donker maken langs de moderne, nieuwe terminals van de Maasvlakte. Dankzij de sprankelende verlichting wordt de Rotterdamse haven weleens de grootste kerstboom van Nederland genoemd. Bewonder aan boord van de FutureLand Ferry het spannende spel van donker en licht. Gevaren wordt op dinsdag 2- t/m
vrijdag 5 januari. De tocht duurt ca. 1 uur. De kosten voor de Lichtjestour bedragen Euro 9.25 pp., kinderen t/m 11 jaar Euro 7.50 en de kinderen t/m 2 jaar mogen gratis mee. Voor de route zie bovenstaand bericht, het parkeren is gratis.

BEIAARDCONCERT GOEDEREEDE

Beiaardier Jan Bezuijen zal zaterdag 6 januari van 11.00 tot 12.00 uur vanaf de Goereese Toren zijn vrolijke klanken over het schilderachtige Goedereede uitstrooien. Meteen een goede gelegenheid om eens het Torenmuseum te bezoeken dat van 13.30 tot 16.30 uur geopend is. De toren, die de omgeving domineert, fungeerde in vroeger tijden als vuurtoren. Op de platte top werd een hout- of kolenvuur ontstoken, want Goedereede lag toen aan de open vaarroute naar de Noordzee en kan zaterdagmiddag ook nog beklommen worden. U krijgt dan meteen een goede indruk hoever Goedereede thans van het open water verwijderd is. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, die bedraagt slechts 2 Euro, kinderen Euro 1.50. Op donderdag 4 januari zal ook de marktbespeling van 11.00 tot 12.00 uur plaatsvinden.

HALVE VAN WESTVOORNE

De Halve van Westvoorne is een prachtige atletiekwedstrijd die op zondag 7 januari op een schitterend parcours in Oostvoorne gelopen wordt met afstanden voor “iedereen”. Van 5 kilometer tot een halve marathon en voor de jeugd ook nog over 1 en 2 kilometer. Voor ’t eerst is er tijdsregistratie via een chip. Na afloop is er huisgemaakte erwtensoep.

HALVE VAN WESTVOORNE

De Halve van Westvoorne is een prachtige atletiekwedstrijd die op zondag 7 januari gelopen wordt over een schitterend parcours langs de mooiste plekjes van Westvoorne inclusief ruim 8 kilometer strand. Met afstanden voor “iedereen”, van 5 kilometer tot een halve marathon en voor de jeugd ook nog afstanden van 1 en 2 kilometerVoor ’t eerst is er tijdsregistratie via een chip. Na afloop is er huisgemaakte erwtensoep van
Paviljoen De Duinrand aan de Strandweg 4 in Oostvoorne, waar ook de start en finish is. De jeugd die deelneemt aan de 1 kilometerloop start om 10.30 uur, per afstand loopt dit op tot 11.45 uur. Per afstand bedraagt het inschrijfgeld van 9 tot 12 Euro. Voor de jeugd t/m 16 jaar is de deelname GRATIS. Inschrijven kan tot een half uur voor de start.

NIEUWJAARSWORKOUT

Traditiegetrouw geeft Health Flow Personal Training uit Rockanje zondag 7 januari een gratis Nieuwjaarsworkout op het Tweede Slag in Rockanje. Iedereen die het Nieuwe Jaar goed wil beginnen is er vanaf 12.00 uur van harte welkom.

KERSTBOOMVERBRANDING ROCKANJE

De Kerstboomverbranding vindt dit Nieuwe Jaar plaats op het strand van Eerste Slag in Rockanje op woensdag 10 januari. Het vuur wordt om 19.00 uur ontstoken, voorafgaand is er een muzikaal onthaal door dweilorkest “De Dorsvlegels” met warme chocomel en glühwein. U kunt de bomen zowel in Oostvoorne als Rockanje inleveren. In Oostvoorne op het parkeerterrein bij de Ruy (bij ingang naar de Elisabethhof), in Rockanje
bij het parkeerterrein aan de Kerkweg. Per ingeleverde boom ontvangt u een vergoeding van Euro 0.50. Biedt u meer dan 10 kerstbomen aan, dan komt men die bij u thuis ophalen. Het nummer hiervoor is 0181 – 14 081.

CULTUURHUIS ‘NIEUWE VESTE’

Het programma van het Cultuurhuis “Nieuwe Veste” – Opzoomerlaan 106 in Hellevoetsluis luidt:

dinsdag 2 januari 15.00-16.30 uur – TABLETCAFé – meer weten over laptop of tablet? – toegang gratis
woensdag 3 januari 10.00 uur – KoffiePLUS – stilgestaan wordt bij het leven en werken van Annie M.G.Schmidt met behulp van boeken,
beeld- en geluidsfragmenten met muzikaal intermezzo door Annette Rietveld met ondersteuning van
accordeonist – entrée 5 Euro (met biebpas 2 Euro korting)
vrijdag 5 januari 09.30-11.30 uur – KINDER EXCURSIE naar Brandweermuseum speciaal voor 6-9 jaar – 09.30 uur introductie op
museumbezoek – aansluitend wandelen naar brandweermuseum voor een rondleiding, speurtocht en
creatieve opdracht – kosten excursie 5 Euro
zondag 7 januari 13.30 uur Piet van Winkelhof, Neerlandicus en oud-docent houdt LEZING over “Vogels uit de Kunst” – hij laat u genieten
van op vogelzang geïnspireerde muziek, poëzie, proza en beeldende kunst. Entrée 5 Euro (biebpas 2 E korti.)

NIEUWJAARSRECEPTIES – NIEUWJAARSBIJEENKOMSTEN – NIEUWJAARSRECEPTIES – NIEUWJAARSBIJEENKOMSTEN

ROCKANJE Gezellig mixtoernooi zaterdag 6 januari bij de voetbalvereniging Rockanje op het complex “De Drenkeling” aan de
Korteweg 10 in Rockanje. Het is een 7 tegen 7 toernooi, samengesteld uit alle senior elftallen, de hoogste jeugdteams
en alle jeugdleiders. Aansluitend aan het toernooi is de nieuwjaarsreceptie, waarop iedereen welkom is.
OOSTVOORNE Iedereen wordt uitgenodigd voor de Nieuwjaarsreceptie van OVV op zaterdag 6 januari in de kantine van de club op
het fraai in de duinen gelegen complex aan de Zwartelaan 10. De receptie begint om 16.00 uur. Voorafgaand is er om
14.30 uur een Nieuwjaarswedstrijd van OVV tegen oud OVVspelers. Het terrein van OVV is via De Boulevard
gemakkelijk aan te lopen.
BRIELLE U bent van harte welkom op de Nieuwjaarsbegroeting van het NPB – de Vrijzinnigen Nederland Brielle e.o. op zondag
7 januari van 14.30 tot 16.30 uur in de Kerkstraat 10 te Brielle. Een speciaal programma waarin de ontmoeting en het
uitwisselen van goede wensen voor het Nieuwe Jaar centraal staan. Afsluiting meteen toost op het nieuwe begin!
OUDDORP Nieuwjaarsbijeenkomst gemeente Goeree-Overflakkee op dinsdag 9 januari in zaal en sportcomplex Dorpstienden,
Dorpstienden 4 in Ouddorp, Aanvang 19.00 uur en iedereen is welkom.
HELLEVOETSLUIS woensdag 10 januari – Nieuwjaarsreceptie Gemeente Hellevoetsluis van 19.00 tot 21.30 in in Gemeentehuis aan de
Oostzanddijk 26. Burgemeester en Wethouders willen graag met u proosten
WESTVOORNE Burgemeester en Wethouders nodigen u uit voor de Nieuwjaarsreceptie op woensdag 10 januari van 20.00 tot 22.00
uur in Cultureel Centrum “De Man” aan de Burg.Letteweg 30 in Oostvoorne. Op deze bijeenkomst zal de zevende
“Ereprijs Westvoorne” uitgereikt worden, een gemeentelijke onderscheiding voor personen of instanties die zich
verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving op sociaal, maatschappelijk of cultureel gebied.

Van de overige steden, dorpen, buurtschappen of verenigingen mochten we geen bericht ontvangen.

WIJ WENSEN U NAMENS DIRECTIE EN ALLE MEDEWERKERS

EEN VOORSPOEDIG – GELUKKIG – EN VOORAL GEZOND NIEUWJAAR