Wat is er deze week te doen rondom uw favoriete B&B aan zee

Wat is er deze week te doen rondom uw favoriete B&B aan zee

OPENLUCHTMUSEUM ‘DE DUINHUISJES’

Het Openluchtmuseum “De Duinhuisjes” is nog 3 weken elke zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur geopend. De entrée voor volwassenen bedraagt 3 Euro, kinderen t/m 12 jaar Euro 1.50. U vindt dit knusse museum aan de Duinstraat 18 in Rockanje. Dat klinkt erg ver, maar het op nog geen 2 kilometer vanaf uw B&B aan Zee. Bij u op de hoek staan al de gele richtingbordjes.

ZEEHONDENOPVANG ASEAL IN STELLENDAM

De Zeehondenopvang ASeal in Stellendam, altijd een bezoekje waard voor jong en oud, heeft vanaf nu haar openingstijden iets gewijzigd. Maandag van 13.00 tot 17.00 uur en van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Vanaf uw B&B aan Zee vindt u ASeal via de N57. Nét over de Haringvlietbrug de borden Haringvlietsluizen blijven volgen.

REPAIRCAFé BRIELLE

Het Repaircafé Brielle is woensdag 13 september van 14.00 tot 16.30 geopend in de bibliotheek aan de Rozemarijnstraat 42 in Brielle. U kunt daar dan terecht om uw kapotte elektrische apparaten e.d. door vrijwilligers gratis te laten repareren. Goed voor u en voor het milieu. Er staat wél een fooienpot waarin u uw vrijwillige bijdrage kunt deponeren.

CULTUURHUIS ‘DE NIEUWE VESTE’

Nieuw in de Bibliotheek in Hellevoetsluis; Elke 2e en 4e donderdag van de maand wordt er in de foyer van Cultuurhuis “De Nieuwe Veste” aan de Opzoomerlaan 106 in Hellevoetsluis een belangwekkende documentaire vertoond, die kort ingeleid zal worden. Donderdag 14 september is dat “De Hokjesman”, over de besloten gemeenschap Tuindorp Oostzaan. Na afloop is er gelegenheid tot napraten. Aanvang 15.00 uur en de toegang is gratis.
Op dezelfde locatie wordt zondag 17 september om 13.30 uur de film “17 files” vertoond. Hier bedraagt de toegang 5 Euro.
Al geruime tijd ligt in de bibliotheek het boek “De Hormoonfabriek” voor geïnteresseerden klaar. Onder het genot van een kopje koffie wordt maandagmiddag 18 september het boek met elkaar besproken. Aanvang 13.00 uur en ook hiet is de toegang gratis!

OVV VIERT FEEST

De Oostvoornse Voetbal Vereniging OVV viert feest omdat het dit jaar precies 100 jaar bestaat. Vrijdag 15 september is er een receptie voor genodigden, zaterdag 16 september volgt een spectaculaire feestavond in een grote tent op het fraai gelegen complex aan de Zwartelaan 10 in Oostvoorne en zondag 17 september is er na de grootse reùnie een voetbalwedstrijd tegen Sparta Legends. Aanvang 13.30 uur. U kunt het in de duinen gelegen terrein gemakkelijk te voet of per fiets via
De Boulevard bereiken.
RONDLEIDING VISAFSLAG EN STELLENDAMSE HAVEN

Beleef de visserij in al z’n facetten tijdens de rondleiding op vrijdag 15 september van 07.30 tot 10.30 uur. Nadat u bij een kopje koffie heeft genoten van het uitzicht op de bedrijvigheid over de visafslag. Daarna zal een bezoek worden gebracht aan een toeleveringsbedrijf van de visserijsector. Na afloop van de rondleiding krijgt u een kleine versnapering. Kaarten 10 Euro p.p. verkrijgbaar bij de VVV Goeree-Overflakkee tel. 0187 – 681 789. Vooraf reserveren is verplicht. Ter plaatse kaarten kopen of deelnemen is helaas niet mogelijk.

SINT CATHARIJNEKERK BRIELLE

De beeldbepalende Sint Catharijnekerk in Brielle kunt u van maandag t/m zaterdag van 10.30 tot 16.30 uur bezichtigen. Entrée1 Euro en voor dat bedrag kunt u t/m 28 oktober nog de toren beklimmen en genieten van het uitzicht.
In het kader van het Big Band Festival zal vrijdag 15 september een CONCERT worden gegeven door de Brielse “Sea Sound Big Band” olv. Rob Callender mmv. Leendert Verdwijn op het Kamorgel. Iedereen is welkom op deze gevarieerde avond met koffie/thee na afloop, aangeboden door de jubilerende (35 jaar) Culturele Commissie. Aanvang 20.00 uur.
Maandag 18 september geeft Bas de Vroome (Delft) een ORGELCONCERT dat om 20.15 uur aanvangt.

ROMMELMARKT IN DE SNUFFELLOODS ROCKANJE

Het is zaterdag 16 september weer de 3e zaterdag van de maand en dus de bekende, uitgebreide ROMMELMARKT in de Snuffelloods aan de Kerkweg 16 op het industrieterrein Mookhoek, dat aan de rand van Rockanje, bij de molen, ligt. Er is een grote keuze uit allerhande goederen, van boeken en platen tot elektrische artikelen en meubelen. De toegang tot deze tweedehandsmarkt, van 09.00 tot 13.00 uur, is gratis, evenals de koffie. De opbrengst komt ten goede aan het onderhoud en de instandhouding van de dorpskerk.

STREETPARADE IN EN OM ‘DE STRUYTSE HOECK’

Het wordt in en om Winkelcentrum “De Struytse Hoeck” op zaterdag 16 september weer een vrolijke boel. Van 13.00 tot 16.30 uur is dan een STREETPARADE waarbij meerdere topkorpsen op diverse locaties bij en in het winkelcentrum hun vrolijk klanken zullen laten horen.

JUMBO BIGBAND FESTIVAL BRIELLE

Het jaarlijkse Jumbo Big Band Festival wordt zaterdag 16 september gehouden op de Markt in Brielle. Vier Nederlandse Big Bands strijden dan om de “Jerry van Rooyen Big Band Prijs”.Het programma voor deze muzikale topdag luidt

13.00 uur: West End Big Band 14.30 uur: Nieuwe Veste Big Band 16.00 uur Amsterdam Funk Orchestra 17.30 uur: Jazz aan de Waterweg Big Band

Van 19.00 tot 2015 uur: Codarts Fusion Band en om 19.30 uur: Prijsuitreiking van de “Jerry van Rooyen Big Band Prijs 2017”. Van 21.00 tot 23.30 uur: Jazzfaction Big Band olv. Jos Moons met Fay Claassen.
En het bleef nog lang gezellig in Brielle

LEKKER NAZOMEREN IN “DE OVERKANT” TE OUDDORP

De Soroptimistclub Goeree-Overflakkee organiseert zaterdag 16 september van 15.00 tot 19.00 uur een muzikaal evenement in de tuin van “De Overkant” aan de Dijkstelweg 33 in Ouddorp. Speciale gast is Miss Clementine singer-songwriter uit Goedereede. Ook Henrico Klem en Erik ter Braak zullen optreden, evenals Caroline en het quintet Sax’ a’ Holic. De baten voor deze middag zijn voor “Free a Girl”, die de afgelopen jaren al meer dan 4000 meisjes uit de bordelen van Aziè wist te bevrijden.

CONTAINERVERKOOP IN STELLENDAM

Containerverkoop van gebruikte goederen zaterdag 16 september in de tuin van de Geref. Kerk aan de Kerkhoflaan 4 in Stellendam.

DUINENDAG IN OOSTVOORNE

Tijdens de DUINENDAG van het Zuid-Hollands Landschap op zondag 17 september van 12.00 tot 16.30 uur is er rond het Bezoekerscentrum Tenelleplas van alles te doen en te beleven. Van vogels spotten tot waterbeestjes vangen en van braakballen pluizen tot het proeven van honing. Een leuk uitje voor het hele gezin. Koop voor 5 Euro een activiteitenkaart (leden 50% korting). U vindt het Bezoekerscentrum aan de Duinstraat 12a in Rockanje. Dat klinkt ver, maar het is op nog geen 2 km. vanaf uw B&B aan Zee. Op de hoek vindt u al de gele richtingbordjes.

HISTORISCHE RONDLEIDING ROCKANJE

Rockanje aan Zee heeft een geschiedenis die veel verder terug gaat dan de documenten uit 1220, waarin Rockanje voor ’t eerst terug te vinden is. Het verhaal dat u wordt verteld door de lokale gids tijdens de historische rondleiding door Rockanje neemt u mee vanuit de IJstijd langs de eerste bewoners van onze streek naar de Romeinen, Dirk van Voorne en het ontstaan van Rockanje als badplaats. U ontdekt de geheime gangen onder Rockanje, het modder- en kuuroord en de link van Rockanje met Mata Hari, de schrijvers Louis Couperus en Maarten ’t Hart en nog veel meer. Zondag 17 september is de laatste rondleiding van dit jaar, de lengte is rond 5 kilometer en de duur ong. 2,5 uur. Deelname Euro 12.50 p.p. Aanmelden:
www.rockanjeaanzee@gmail.com. Vertrek 13.00 uur vanaf de boom op het Dorpsplein. Een deel van het traject voert door de duinen en het strand. Goede wandelschoenen zijn dus zeer aan te raden.

GROTE SNUFFELMARKT IN HELLEVOETSLUIS

Grote Snuffelmarkt op zondag 17 september van 10.00 tot 16.00 uur op het Woordbouwerplein, bij het Winkelcentrum “De Struytse Hoeck” in Hellevoetsluis.

RONDLEIDING BIBERBUNKER OOSTVOORNE

U kunt zondag 17- en 24 september deelnemen aan de indrukwekkende RONDLEIDING van een kleine 3 uur in de Biberbunker te Oostvoorne, de radarcommandobunker van de Luftwaffe tijdens de 2e Wereldoorlog. Entrée 7 Euro voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar 3 Euro, koffie, thee of fris inbegrepen. Aanvang 13.30 uur. Wel altijd even reserveren via www.biberbunker.nl. U vindt de bunker aan de Duinoordseweg/Zandweg in Oostvoorne. Dat is vanaf uw B&B aan Zee gemakkelijk aan te lopen.

WANDELEN IN VOORNES DUIN

Onder auspicièn van Natuurmonumenten kunt u zondag 17 september van 10.00 tot 12.00 uur WANDELEN in Voornes Duin. Vertrek vanaf de parkeerplaats bij Quackjeswater aan de Duindijk 7 in Rockanje. Kosten 8 Euro (leden 5 Euro) en kinderen 4 Euro. U kunt zich aanmelden bij www.natuurmonumenten.nl.

DOENSDAG VERDEDIGINGSWERKEN HELLEVOETSLUIS

Kinderen kunnen op een speelse manier kennismaken met de militaire geschiedenis van Hellevoetsluis. Tijdens de “DOENSDAG” op woensdag 20 september kunnen ze een aantal bunkers bezoeken en is er een leuke speurtocht. Het programma begint om 13.30 uur, kosten per kind Euro 2.50. Ouders krijgen een gratis kopje koffie, de kids limonade en een zakje chips. Het is wel de bedoeling dat de ouders tijdens de activiteiten bij hun kinderen blijven. Aanmelden bij
www.stichtingverdedigingswerken.nl of telefonisch 06 – 31 25 49 09 is verplicht. Een en ander vindt plaats in de kazerne Haerlem, Plein Fort Haerlem 1 in Hellevoetsluis. Het is handig als je en zaklantaarn meeneemt.

EXPOSITIES – TENTOONSTELLINGEN – EXPOSITIES – TENTOONSTELLINGEN – EXPOSITIES

“Generalisten Boeren en hun Boerderijen” in het koor van de Onze Lieve Vrouwekerk in Geervliet. Zaterdag 16 september van 10-16.00 uur en zondag 17 september van 12.00 tot 16.00 uur

Fototentoonstelling “Herinneringen van Toen” – de hele maand september in de Raadhuisstraat 4 te Ouddorp

t/m 25 oktober: Schildersgroep Apul&Co, Rinus Groenendaal en Peter van Dijk in ’t Dijckhuis, Dijclpotin 10 in Vierpolders. Zie www.dijckhuis.nl

maand september: Arjen Grootscholten exposeert in “Kunst in Uitvoering”, Bernissedijk 24 in Zwartewaal. Galerie geopend elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.