Wat is er deze week te doen rondom uw favoriete B&B aan zee?

Wat is er deze week te doen rondom uw favoriete B&B aan zee?

BOEK&FILM: “EEN ECHTE VERMEER”

Bij reservering voor de film: Een echte Vermeer” kunt u meteen het gelijknamige boek van Jan van Mersbergen lenen, zodat u boek en film kunt vergelijken. De film over het leven en werken van kunstvervalser Han van Meegeren wordt woensdag 25 oktober vertoond in de Infirmerie aan de Rozemarijnstraat 42 te Brielle. Aanvang 14.00 uur, entrée Euro 7.50, met de biebpas Euro 2.50 korting. (Let wel: betaling alleen met pinpas mogelijk).

GRIEZELEN OP DE BUFFEL

Herfstig griezelen op het ramtorenschip DE BUFFEL dat aan de Koningskade 2 in Hellevoetsluis afgemeerd ligt, kan nog t/m zondag 29 oktober. Thema van de Kinderboekenweek is “Griezelen” en op De Buffel kan je dat griezelig eng. Vraag bij de kassa om een spelkaart voor de spokenspeurtocht aan boord. Volwassenen betalen 5 Euro, kinderen Euro 2.50. Geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

CULTUURHUIS ‘DE NIEUWE VESTE’

Weer volop activiteiten in Cultuurhuis “De Nieuwe Veste” aan de Opzoomerlaan 106 in Hellevoetsluis:

woensdag 25 oktober van 13.00 tot 16.00 uur – Repaircafé – gratis reparatie aan al uw huishoudelijke apparaten e.d.
donderdag 26 oktober 15.00 uur – Donderdagmiddagdocu “Buitenkampers” – Ned. Indië in de 2e Wereldoorlog – toegang gratis
zaterdag 28 oktober 12.00 uur – Spellenmiddag met Spellenclub “Orange Dwarf” – schuif eens aan bij deze gezellige club met bord- en kaartspelen – toegang gratis
zondag 29 oktober 13.30 uur – Lezing “Vogels in de Winter” door Wim Geilvoet (Zwartewaal) – Entrée 5 Euro (met de biebpas 2 Euro korting) – aansluitend workshop pindasllingers en vogelhuisjes maken
dinsdag 31 oktober 10..30 uur – Liefhebbers van klassieke literatuur gezocht om nieuwe leesgroep te vormen – vóór 28/10 aanmelden bij fam.overs-bogers@wxs.nt
woensdag 1 november vanaf 10.00 uur Start Nederland Leest met als thema “Robotica”. Zo lang de voorraad strekt krijgt u het boek “Ik Robot” cadeau
woensdag 1 november 10.00 uur – KoffiePLUS – Ontmoetingsplek voor iedereen, ditmaal met lezing “Rituelen in de Uitvaartbranche” – entrée 5 Euro (met de biebpas 2 Euro korting).

CRUISESCHEPEN BEKIJKEN

Dagje Rotterdam? Beslist even kijken bij de Cruise Terminal aan de Wilhelminakade. Vanaf de Boompjes of beter nog: Te voet over de Erasmusbrug (op zich al een belevenis) heeft u het beste zicht op de cruiseschepen. Woensdag 25 oktober ligt daar van 10.00 tot 22.00 uur de Independence of the Seas en de volgende ochtend om 08.00 meert daar de AIDAprima aan. Vrijdagochtend om 08.00 uur vertrekt deze weer.

FILM IN OOSTVOORNE

De film “Room” wordt donderdag 26 oktober vertoond in de grote zaal van “De Man” aan de Burgemeester Letteweg 30 in Oostvoorne. Entrée voor leden 8 Euro, niet-leden betalen 10 Euro.
TENTOONSTELLING FAUBASPORT

De kleindiersportvereniging Hellevoetsluis organiseert van donderdag 26- t/m zaterdag 28 oktober de Jaarlijkse Open Tentoonstelling bij Tuincentrum Voorne aan de Heindijk 17 in – let wel – Oostvoorne!. Er zijn meer dan 300 knaagdieren en pluimvee aangemeld die per soort, ras en kleur door de keurmeesters bekeken en gekeurd zullen worden. De toegang is gratis – donderdag van 19.00 tot 22.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor verdere bijzonderheden: www.faunasport.nl.

TABLETCAFé IN ROCKANJE

Heeft u een tablet en wilt u er meer uithalen? Wilt u bijvoorbeeld weten hoe u e-books kunt lezen op uw tablet? Bent u op zoek naar leuke app’s, tips en trucs van andere tabletgebruikers? Ga dan langs bij het tabletcafé, waar u ook bijgepraat zult worden over de mogelijkheden met diverse fotografie-app’s. Het is handig als u uw tablet vrijdag 27 oktober meeneemt naar “De Merel” aan de Dwarsweg 23 in Rockanje. Aanvang 10.00 uur en de toegang is gratis.

HALLOWEEN IN BRIELLE

De Grote Halloween Spooktocht in Brielle is dit jaar op vrijdag 27 oktober met als thema: De Klokkenluider van de Notre Dame”. De deelname aan deze door de Brielse winkeliers en horeca georganiseerde tocht is gratis. Verzamelen op de Markt rond 18.45 uur, vertrek om 19.00 uur. Meteen na afloop worden de prijzen uitgereikt voor de griezeligste deelnemer(s), de bewoners van het engste huis en aan de maker van de meest afschrikwekkende pompoen. Zie voor verdere bijzonderheden Facebook – Halloween in Brielle. De tochten in Rockanje en Hellevoetsluis zijn zaterdag 4 november. Meer hierover in de agenda van komende week.

RONDLEIDING VISAFSLAG EN STELLENDAMSE HAVEN

Beleef de visserij in al z’n facetten tijdens de rondleiding op vrijdag 27 oktober van 07.30 tot 10.30 uur. Nadat u bij een kopje koffie heeft genoten van het uitzicht op de bedrijvigheid in de haven wordt u rondgeleid over de visafslag. Daarna zal een bezoek worden gebracht aan een toeleveringsbedrijf van de visserijsector. Na afloop van de rondleiding krijgt u een kleine versnapering. Kaarten à 10 Euro pp. verkrijgbaar bij de VVV-Goeree Overflakkee, tel. 0187 – 681 789.. Vooraf reserveren is verplicht. Ter plaatse kaarten kopen of deelnemen is helaas niet mogelijk.

KOM BINNEN

“Kom binnen” zeggen veel Ondernemers die werkzaam zijn op het ruime gebied van Toerisme. Kom gerust eens een kijkje nemen op zaterdag 28 oktober wanneer een groot aantal van die ondernemers OPEN HUIS houdt. Zie voor de deelnemende bedrijven www.opvoorneputten.nl/kom binnen. Als u eens achter de schermen wilt kijken bij het hotel waar u nog nooit binnen bent geweest, het restaurant waar u nog nooit at of de toeristische attractie die u nog nooit bezocht heeft?
Kijk op de lijst en stap zaterdag 28 oktober gerust eens binnen op deze OPEN DAG van het Toeristisch Ondernemers Platform (TOP) Voorne-Putten, dat nu 20 jaar bestaat.

HERFSTWANDELING ROND QUACKJESWATER

Natuurmonumenten organiseert zaterdag 28 oktober van 10.00 tot 12.00 uur een HERFSTWANDELING rond Quackjeswater in Voornes Duin. De lengte van deze tocht is ongeveer 4 kilometer. Verzameld wordt op de parkeerplaats aan de Duindijk 7 in Rockanje (dat is nét voor het tunneltje). Leden betalen 5 Euro, niet-leden 8 Euro en kinderen 4 Euro. Aanmelden www.natuurmonumenten.nl.

BEIAARDCONCERT GOEDEREEDE

Beiaardier Jan Bezuijen zal zaterdag 28 oktober van 11.00 tot 12.00 uur vanaf de Goereese Toren zijn vrolijke klanken over het schilderachtige Goedereede uitstrooien. Meteen een goede gelegenheid om eens het Torenmuseum te bezoeken dat van 13.30 tot 16.30 geopend is. De toren, die de omgeving domineert, fungeerde in vroeger tijden als vuurtoren. Op de platte top werd een hout- of kolenvuur ontstoken, want Goedereede lag toen aan de open vaarroute naar de Noordzee en kan zaterdagmiddag ook nog beklommen worden. U krijgt dan meteen een goede indruk hoever Goedereede thans van het open water verwijderd is. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, die bedraagt slechts 2 Euro, voor kinderen Euro 1.50.

OVV THUIS

De Oostvoornse Voetbal Vereniging bestaat dit jaar 100 jaar en is met ingang van dit seizoen overgestapt naar het zaterdagvoetbal en moet derhalve in de laagste amateurafdeling starten. Zaterdag 28 oktober is Poortugaal om 14.30 uur de tegenstander op het fraai in de duinen gelegen sportcomplex aan de Zwartelaan 10. Dat is vanaf uw B&B aan Zee via De Boulevard gemakkelijk aan te lopen.

FAMILY FAIR IN HELLEVOETSLUIS

Charlotte’s Bakery organiseert zaterdag 28 oktober een FAMILY FAIR in Cultureel Centrum Kerk aan de Ring. Dat is in de historische kern van het voormalige dorp Nieuw-Helvoet, dat thans een wijk van Hellevoetsluis is. De fair is geopend van 14.00 tot 22.00 uur, heeft een flink aantal plaatselijke deelnemers en is gratis toegankelijk.

NACHT VAN DE NACHT OP VOORNE

Beleef zaterdag 28 oktober de NACHT VAN DE STILTE in de duinen van Voorne. Deze rondwandeling georganiseerd door de KNNV afdeling Voorne, start om 22.00 uur op de parkeerplaats van Bezoekerscentrum Tenellaplas en duurt tot ongeveer 23.30 uur. Onder leiding van Jan Alewijn Dijkhuizen kunt u zelf ervaren wat het is om in stilte en totale duisternis de natuur te beleven. Vooral uilen, vleermuizen, muizen en insecten, die veelal overdag rusten, maken hier gebruik van. Zij ontwaken en komen dan tot leven. De rondwandeling is ook geschikt voor kinderen. Deelname is gratis en u hoeft zich vooraf niet aan te melden. U vindt het Bezoekerscentrum aan de Duinstraat 12a in Rockanje. Dat klinkt ver maar het ligt in ’t verlengde van de Duinoordseweg waaraan uw B&B aan Zee gevestigd is. Op de hoek staan al de gele richtingbordjes (1,9 km). Verdere info: nachtvandenacht-voorne.nl.

BEACH WALK FISH4DOGS IN ROCKANJE

Lekker wandelen met je hond of puppy op het strand, gratis koffie met appelgebak en een goodiebag toe? Dat kan op zondag 29 oktober van 10.00 tot 12.00 uur op de 2e Slag in Rockanje. Fish4Dogs heeft er een heel aantrekkelijk programma voor gemaakt. Bij het eerste deel van de wandeling zullen alle honden aangelijnd blijven in verband met de puppies die ook mee zijn. Op een gegeven moment worden de honden losgelaten. De pappies krijgen dan een gratis cursus. Voor eventualiteiten is de Dierenambulance aanwezig, waarin ook een kijkje mag worden genomen. Als afsluiting van de wandeling wordt in Strandclub View een kop koffie of thee geserveerd met gratis appelgebak. Tot slot ontvangt elke deelnemer een goodiebag met lekkers voor de hond. Aanmelden kan bij: www.marian@fish4dogs.nl met vermelding van het aantal honden waarmee u deel wilt nemen.

HERDENKING DEPORTATIE JOODSE MEDEBURGERS

Het is dit jaar precies 75 jaar geleden dat 45 Joodse medeburgers in de leeftijd van 7 tot 97 jaar van Voorne-Putten door de Duitse bezetter weggevoerd werden. Zondag 29 oktober wordt dit met de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst in de voormalige synagoge aan de Turfkade 16 in Brielle herdacht. Het Mannenkoor Nieuwerker a.d.IJssel verleent medewerking aan deze bijeenkomst, die om 14.00 uur begint.

HERFSTFAIR OP DE KERKESTEE

Een gezellige HERFSTFAIR als afsluiting van het rommelmarktseizoen op zondag 29 oktober van 11.00 tot 16.00 uur in en rond Kinderboerderij De Kerkestee aan de Plattendijk 1 in Hellevoetsluis

BOEK&FILM TONIO

Boek&Film woensdag 1 november in het Raad- en Polderhuis aan de Raadhuisstraat 4 in Ouddorp. Vertoond wordt de bekende film “Tinio” naar het gelijknamige boek van A.F.Th.v.d.Heijden. Bij reservering voor deze filmvoorstelling kan het boek worden geleend in de bibliotheek, zodat u boek eb film kunt vergelijken. Entrée Euro 7.50 (met de biebpas 2.50 korting).

EXPOSITIES – EXPOSITIES – EXPOSITIES

Houten Kaap – Westerweg 28 – Ouddorp – t/m 30 november werken van Ineke Snoek en Mirian Zimmerman

’t Blaauwe Huus – Bosweg 2 – Ouddorp nog t/m 31 oktober Tonny Tighelaar met “Blijven vernieuwen en proberen!” ma-vrij 09.00-17.00 uur en zat. van 09.00-16.00 uur

Kunst in Uitvoering – Bernissedijk 24 – Zwartewaal – nog t/m zondag 29 oktober – werken van Sija Vermaat en Theo Heydenrijk

’t Dijckhuis – Dijckpotingen 10 – Vierpolders – nog t/m zondag 29 oktober – Rinus Groenendaal (Vierpolders) en Peter van Dijk (Brielle).