Wat is er deze week te doen rondom uw favoriete B&B aan zee?

Wat is er deze week te doen rondom uw favoriete B&B aan zee?

OP HOOP VAN ZEGEN

Goedereede stond in 1986 een aantal weken “op z’n kop” voor de filmopnames van “Op Hoop van Zegen” met Danny de Munk en Kitty Courbois in de hoofdrol. Veel Flakkeeënaars hadden een figurantenrol in deze film naar het gelijknamige boek en toneelstuk van Herman Heijermans over de zware omstandigheden van de vissers en hun familie, de ongelijke strijd tussen de vissers en reders met als bekendste quote: “De vis wordt duur betaald”. Voor degenen die indertijd de film, die zich dus voor een belangrijk deel in Goedereede afspeelt, hebben gemist of ‘m nog eens willen zien: Dinsdag 14 november wordt-ie nog eens vertoond in Partycentrum Oostdam, Jongkoenstraat 1 te Goedereede. Aanvang 19.30 uur, entrée 5 Euro p.p.
TABLETCAFé IN OOSTVOORNE

Heeft u een tablet en wilt u er meer uit halen? Wilt u bijvoorbeeld weten hoe u e-books kunt lezen op uw tablet of bent u op zoek naar apps, tips en trucs: Kom dan langs in het TABLETCAFé dat woensdag 15 november in “De Man” aan de Burgemeester Letteweg 30 te Oostvoorne wordt gehouden. Aanvang 10.00 uur en de toegang is gratis. Het is wel handig als u uw eigen tablet meeneemt, maar u bent ook welkom als u (nog) geen tablet heeft. Bent u niet in staat om woensdag te komen en heeft u een tip of vraag? Die kunt u ook online stellen via de Faceboekgroep Tabletcafé Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.

BOEK&FILM “TONIO”

Boek&Film “Tonio” op woensdag 15 november in Cultuurhuis De Nieuwe Veste aan de Opzoomerlaan 106 in Hellevoetsluis naar het gelijknamige boek van A.F.Th.v.d.Heijden. Aanvang 13.30 uur, entrée Euro 7.50 (met biebpas Euro 2.50 korting).

LEZING OVER DE ORANJES

Drs.v.d.Ban geeft donderdag 16 november een LEZING over “De Oranjes 12” in Historyland aan de Ravensweg 11c in Hellevoetsluis. Aanvang 19.30 uur en de toegang is gratis. In verband met de beperkte ruimte is aanmelden verplicht via
info@historyland.nl of telefonisch 0181 – 744 171.

ONDERNEMERSAVOND IN BRIELLE

Ondernemers uit de regio worden uitgenodigd donderdag 16 november deel te nemen aan de ONDERNEMERSAVOND die gehouden wordt in de St.Catharijnekerk in Brielle. Aanvang 20.00 uur. Gast is oud-VVD kamerlid Arend Jan Boekestijn en de Brielse burgemeester Gregor Rensen zal de bijeenkomst openen. Aanmelden is verplicht via info@brielle.nl.

INTOCHT SINTERKLAAS – INTOCHT SINTERKLAAS – INTOCHT SINTERKLAAS

ROCKANJE – zaterdag 18 november
Rond de klok van 14.15 uur zal de stoet vanaf De Merel vertrekken naar De Stuifakkers om de Sint af te halen, die zo rond 14.30 uur ontvangen zal worden door burgemeester De Jong op het bordes van het Gemeentehuis in Rockanje.. Daarna wordt, voorafgegaan door “Ons Genoegen”, een rondrit gemaakt worden door het dorp via de route Dwarsweg, Hoogvlietlaan, Middeldijk, Dorpsweg en Dorpsplein. Het eindigt op de Raadhuislaan, ter hoogte van Boelies. Daar staat een podium waar “Ons Genoegen” voor een gezellige Sintsfeer zal zorgen. Alle kinderen mogen de Sint een handje komen geven en hun verlanglijstje inleveren. Ook mogen zij op de foto met de Sint en de Pieten. Het programma eindigt rond 16.15 uur.

HELLEVOETSLUIS – zaterdag 18 november
De Sint en zijn Pieten zullen zaterdag tegen 10.00 uur de Vesting binnenvaren en ingehaald worden door de kinderen. Rond 11.00 uur gaat het richting Rijksstraatweg en ’s middags komt de Sint het winkelend publiek begroeten op het Winkelcentrum “De Struytse Hoeck”.

OUDDORP – zaterdag 18 november
De Goed Heilig Man en zijn gevolg arriveren rond 12.30 uur in de haven van Ouddorp. Daarna gaat het in optocht naar het gezellige centrum van Ouddorp waar rond de kerk een feestelijk programma is samengesteld.

BRIELLE – zondag 19 november
Het Geuzenschip is ingericht als pakjesboot en komt rond 12.30 uur aan bij het Maerlant N.Z. waar burgemeester Gregor Rensen het gezelschap welkom zal heten. Dan wordt een rondrit gemaakt door de stad via de route Maerlant, Voorstraat, Markt, Nobelstraat, Varkensstraat, Turfkade, Viscastraat en Markt, De winkels zijn van 12.00 tot 17.00 uur geopend en diezelfde tijd is er in de binnenstad een PEPERNOTENMARKT. Vanaf maandag 20 november woont en slaapt de Sint – nu al voor het 5e jaar – in het Sinterklaashuis aan de Rozemarijnstraat 46, waar de kinderen en hun (groot)ouders op bezoek mogen komen. Zie voor de bezoektijden www.brielssinterklaashuis.nl

In OOSTVOORNE vindt de intocht plaats op zaterdag 25 november evenals in TINTE. Meer hierover in de agenda op deze plaats www,B&BvanMarion.nl.

OVV THUIS

De Oostvoornse Voetbal Vereniging OVV speelt zaterdag 18 november tegen Simonshaven, aanvang 14.30 uur. Het fraai in de duinen gelegen complex vindt u aan de Zwartelaan 10. Dat is vanaf uw B&B aan Zee via De Boulevard gemakkelijk aan te lopen.

“DE SNUFFELLOODS” ROCKANJE

Elke 3e zaterdag van de maand, dus deze keer op zaterdag 18 november, is er in de Snuffelloods aan de Kerkweg 18 op het industrieterrein Mookhoek aan de rand van Rockanje (bij de molen) een grootse ROMMELMARKT. Hier worden van 09.00 tot 13.00 uur tweedehands goederen verkocht met deze keer een extra kraam met Kerstspullen. De opbrengst komt ten goede aan het onderhoud en instandhouding van de monumentale Dorpskerk. De toegang is gratis, evenals de koffie of thee.

CONCERT “EN CHANTANT”

Het ensemble “En Chantant” geeft zaterdag 18 november het bijzondere concert “Salve Regina” in de Catharijnekerk te Brielle. Het is het gezongen gebed aan Maria, de moeder van Jezus, door de eeuwen heen door diverse componisten. Via Charpentier uit de 17e eeuw tot en met Pärt, die in 1935 geboren werd. Het programma wordt aangevuld met werken van Purcelli. De leiding heeft project-dirigent Bas Boender, Adriaan Hoek begeleidt op het orgel en het koperkwartet van Jurgen van Oostenbrugge zal naast de begeleiding bij Purcelli een eigen optreden verzorgen. Aanvang 20.00 uur, kaarten incl. een consumptie 15 Euro p.p.

WINTERFAIR

Een gezellige WINTERFAIR op de Grootenhoek aan de Hellevoetse Achterweg in Hellevoetsluis op zaterdag 18 november van 10.00 tot 16.00 uur. Veel Kerstspullen,boeken, CD’s en ook de warme worst wordt niet vergeten.

AMAZING SINGERS IN CONCERT

De Amazing Singers (Stellendam) treden zaterdag 18 november op in Partycentrum Oostdam, Jongkindstraat 1 te Goedereede. Medewerking wordt verleend door het saxofoonensemble Saint Germain en het blaasorkest De Vogelmuzikanten olv.
Flavio Pavone. Aanvang 20.00 uur, entrée 10 Euro p.p.

YNKE&FRIENDS IN KERK AAN DE RING

Cultureel Centrum “Kerk aan de Ring” in het hart van het voormalige dorp Nieuw-Helvoet, thans een wijk van Hellevoetsluis, is zaterdag 18 november de plek waar Nynke&Friends een CONCERT zullen geven met Ynke’s piano als middelpunt. Speciale gasten zijn:Miranda Janse (harp), Romy de Winter (viool), Jantijs Volker (klarinet), Guido Moet (piano) en Blanche Art Kunstuitleen. Het evenement biedt ook het oog iets extra’s dat harmonieert met de muziek zoals dans, beeld of anderszins. Tussendoor is er ruimschoots gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar van gedachten te wisselen. Aanvang 20.00 uur, entrée Euro 7.50.

CRUISESCHEPEN KIJKEN

Dagje Rotterdam? beslist even een kijkje nemen bij de Cruise Terminal aan de Wilhelminakade. Vanaf de Boompjes of beter nog: Te voet over de Erasmusbrug (op zich al een belevenis) heeft u het beste zicht op de cruiseschepen. Zaterdag 18 november vanaf 08.00 uur tot de volgende morgen 08.00 uur ligt de AIDAperla er aangemeerd en op dinsdag 21 november de Independence of the Sea van 10.00 tot 22.00 uur.

BEIAARDCONCERT GOEDEREEDE

Beiaardier Jan Bezuijen zal zaterdag 18 november van 11.00 tot 12.00 uur vanaf de Goereese Toren zijn vrolijke klanken over het schilderachtige Goedereede uitstrooien. Meteen een goede gelegenheid om eens het Torenmuseum te bezoeken dat van 13.30 tot 16.30 geopend is. De toren, die de omgeving domineert, fungeerde in vroeger tijden als vuurtoren. Op de platte top werd een hout- of kolenvuur ontstoken, want Goedereede lag toen aan de open vaarroute naar de Noordzee en kan zaterdagmiddag ook nog beklommen worden. U krijgt dan meteen een goede indruk hoever Goedereede thans van het open water verwijderd is. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, die bedraagt slechts 2 Euro, kinderen Euro 1.50.

KOFFIECONCERT IN OOSTVOORNE

De Stichting Concertleven Westvoorne organiseert zondag 19 november een KOFFIECONCERT in Cultureel Centrum “De Man” aan de Burgemeester Letteweg 30 in Oostvoorne met het Matangi Quartet dat muziek van Hugo Wolf, Gian Francesco Malipiero en Guiseppe Verdi ten gehore zal brengen. Het Matangi Quartet, opgericht in 1999, richt zich niet alleen op klassieke muziek. Zo trad het op met rockzangeres Frédérique Spigt, maakte en DVD met Herman van Veen en is in uitgebreide formatie te horen op de CD Street Tango van Carel Kraayenhof. In 2006 ondernam het nog een tournee met cabaretier Youp van ’t Hek. Aanvang 11.30 uur, toegang voor leden en donateurs is gratis. Losse kaarten aan de zaal verkrijgbaar voor 15 Euro. Jongeren tot 21 jaar hebben gratis toegang.

FOSSIELENEXPEDITIE OP DE MAASVLAKTE
Onder leiding van de ervaren fossielenspeurder Walter Langendoen is er zondag 19 november weer een populaire FOSSIELENJACHT. Het inleidende praatje wordt om 11.15 uur gehouden in FutureLand op de Maasvlakte2, daarna gaat men met de bus naar het strand van de Maasvlakte en om 13.30 uur worden de vondsten besproken. Deelname 9 Euro p.p., kinderen 7 Euro en kinderen t/m 2 jaar mogen gratis mee, hoewel de tocht voor hen toch minder interessant is. FutureLand is so wie so een prima plek om je op de hoogte te stellen van de nieuwste ontwikkelingen in de Rotterdamse haven. De toegang is gratis! Alle dagen behalve maandag geopend. Vanaf uw B&B aan Zee rijdt u Oostvoorne uit naar de A15, daar linksaf en u ziet FutureLand meteen op de borden aangegeven (ca. 9 km.).
MUZIKALE MIDDAG IN BRIELLE
Folk Collectief Brielle brengt zondag 19 november een muzikale middag in het Cultuurhuis Nieuwe Veste aan de Opzoomerlaan 106 in Brielle. Met hun muziek, de liedteksten en foto’s brengen zij een ode aan het mooie eiland Voorne. Peter Moree en Charles Julien hebben bij de muziekteksten van Jan Biesheuvel nieuwe muziekstukken gecomponeerd. Op deze middag wordt tevens het boek “Van Achter naar Voorne” van Jan Enkelblik met de bijbehorende CD gepresenteerd. Boekhandel Hoofdstuk Eén (Brielle) is aanwezig met een boekentafel. Aanvang 13.30 uur, entrée 10 Euro p.p.
ZEELEVEN IN ZICHT
Ontdek zondag 19 november het zeeleven langs het Maasvlaktestrand en doe mee aan leuke en leerzame activiteiten. Wat dacht u van het ontleden van een haaieneikapsel of een ontmoeting met redders van zeehonden en andere zoogdieren. Maak kennis met SOS Dolfijn, Dutch Shark Society, ASeal en Eerste Hulp bij Zoogdieren (EHBZ). Dit alles op FutureLand op de Maasvlakte2. Zie ook www.futureland.nl. Voor de route zie het 2e bericht hierboven.
KERKMUZIEK IN BRIELLE
De organisten Willem Chr.Meyboom en Jan Meuleman zullen in 4 avonden diverse aspecten van de KERKMUZIEK behandelen. Maandag 20 november is de 2e avond in de St.Catharijnekerk te Brielle. Centraal staan dan Christiaan Huygens en Johan Crüger. De liederen worden bezien, uitgelegd, voorgezongen en met u in de praktijk beoefend. Aanvang 20.00 uur en de toegang is gratis. De volgende avonden in deze serie zijn op 25 januari en 22 februari 2018.
EXPOSITIES   –   EXPOSITIES   –   EXPOSITIES
ZWARTEWAAL – Bernissedijk 24 – geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur. De hele maand november biedt de Kunstkring Voorne u een gevarieerd aanbod van kunstwerken van onder de 100 Euro.
VIERPOLDERS – Dijckpotingen 10 – zie voor openingstijden www.dijkhuis.nl – tot eind van ’t jaar werken van Trees Wolffers (textielkunst) en Jan Huisman (keramiek).
BRIELLE – Bastion V  (alleen bij goed weer) presentatie “Brielle in de Franse  Tijd”
OUDDORP  –  De Houten Kaap – Westerweg 28 – nog t/m 30 november werken van Ineke Snoek en Mirian Zimmerman
OUDDORP  –  “t Blaeuwe Huus (VVVkantoor) – Bosweg 2 – Werken van leerlingen schildersgroep atelier Ceciel Sarlemijn – geopend ma-vrij 09.00-17.00 uur – zat.0900-16.00 uur.
STELLENDAM  –  Zeehondenopvang Aseal (borden Haringvlietsluizen volgen) foto’s van zeehonden gemaakt door de Fransman Kevin Wimez – alle dagen van 10.00-17.00 uur – ma va. 13.00 uur – t/m 26 november.