Wat is er deze week te doen rondom uw favoriete B&B aan zee?

Wat is er deze week te doen rondom uw favoriete B&B aan zee?

NIEUWJAARSRECEPTIES

B&W van WESTVOORNE houden dinsdag 9 januari (let op: abusievelijk vermeldden we vorige week een andere datum!) van 20.00 tot 22.00 uur de NIEUWJAARSRECEPTIE in Cultureel Centrum “De Man” aan de Burgemeester Letteweg 30 in Oostvoorne. Op deze bijeenkomst zal de 7e “Ereprijs Westvoorne” uitgereikt worden, een gemeentelijke onderscheiding voor personen of instanties, die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving op sociaal, maatschappelijk of cultureel gebied.

Eveneens op dinsdag 9 januari, maar hier vanaf 19.00 uur, houdt de gemeente Goeree-Overflakkee haar NIEUWJAARSBIJEENKOMST in `zaal- en sportcomplex Dorpstienden aan de Dorpstienden 4 in OUDDORP. Ook hier is iedereen van harte welkom.

De gemeente HELLEVOETSLUIS tenslotte houdt de NIEUWJAARSRECEPTIE woensdag 10 januari in het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26 van 19.00 tot 21.30 uur.

Van de overige steden, dorpen of buurtschappen mochten wij geen bericht ontvangen.

KERSTBOOMVERBRANDING

De KERSTBOOMVERBRANDING viindt dit jaar plaats op woensdag 10 januari op het strand Eerste slag in ROCKANJE. Het vuur wordt hier om 19.00 uur ontstoken, voorafgaand is er een muzikaal onthaal door dweilorkest “De Dorsvlegels” met warme chocomel en glühwein. Zowel in Rockanje als Oostvoorne kunnen de bomen ingeleverd worden. In Oostvoorne op het parkeerterrein De Ruy (bij ingang naar de Elisabethhof) – in Rockanje bij het parkeerterrein aan de Kerkweg. Per ingeleverde boom ontvangt u een vergoeding van Euro 0.50. Biedt u meer dan 10 kerstbomen aan, dan komt men die bij u thuis ophalen. Het nummer hiervoor is 0181 – 14 081.
Ook in BRIELLE (inleveren aan de Ravelijn Langepoort), VIERPOLDERS (inleveren Middelweg) en ZWARTEWAAL (inleveren Smalleweg) vinden Kerstboomverbrandingen plaats. Deze 3 beginnen om 17.00 uur.
In HELLEVOETSLUIS tenslotte vindt de verbranding plaats op zaterdag 13 januari vanaf 19.00 uur op het Land van Paling bij het Zuidfront. Er komen wat kraampjes te staan voor en hapje en een drankje en er wordt gezorgd voor gezellige muziek.

TAXATIEDAG IN HISTORISCH MUSEUM BRIELLE

Na het succes van beide vorige keren wordt woensdag 10 januari van 11.00 tot 16.00 uur een TAXATIEDAG in het Historisch Museum aan de Markt 1 in Brielle. Vendu Notarishuis zal uw meegebrachte spullen gratis taxeren en advies geven. Desgewenst kunt u uw schilderijen, zilver, juwelen, design, Art Deco, Aziatische kunst of Chinees porselijn inleveren voor de veiling. Wél graag van tevoren aanmelden via taxatiedag@notarishuis.nl. Het museum is die dag gratis toegankelijk.

KOFFIEPLUS IN BRIELLE

KoffiePLUS in de Bibliotheek Brielle op woensdag 10 januari aan de Rozemarijnstraat 42 in Brielle. Wim Geilvoet (Zwartewaal) geeft powerpoint registratie over “Vogels in de Winter”. Aanvang 14.00 uur, entrée 5 Euro (met biebpas 2 Euro korting)

AMERIKAANS KOOR NAAR OUDDORP

Het uit 44 studenten bestaande Bethel College Choir uit Kansas (VS) treedt woensdag 10 januari op in de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp aan de Dorpstienden 3. Aanvang 19.30 uur en de toegang is gratis.

LEZING DUITSE VERDEDIGINGSWERKEN OP VOORNE

De Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis houdt donderdag 11 januari een LEZING, die gegeven zal worden door Jeroen Rijpsma, auteur van het boek “Voorne-Putten” in oorlogstijd. Tijdens deze lezing zal dieper ingegaan worden op de vele verdedigingswerken, die door de Duitsers tijdens de 2e Wereldoorlog op Voorne gebouwd zijn. Ook zal een gerestaureerde FLAK (= FLugzeug Abwehr Kanone) bedding worden onthuld. Aanvang 19.30 uur, entrée 5 Euro, donateurs betalen de helft.
De bezoekersruimte van de Stichting vindt u in Kazerne Haerlem, Plein Fort Haerlem 1 in Hellevoetsluis. Verdere informatie: info@fronttaal.info of telefonisch 06 – 312 54 909.

FILM IN OOSTVOORNE

De Volksuniversiteit Westvoorne vertoont donderdag 11 januari het Deense oorlogsdrama “Land of Mine” in de grote zaal van Cultureel Centrum “De Man” aan de Burgemeester Letteweg 30 in Oostvoorne. Een indrukwekkende FILM, die indertijd op het Filmfestival Rotterdam nog de publieksprijs won. Aanvang 20.15 uur, entrée 8 Euro, niet-leden betalen 10 Euro.

CULTUURHUIS ‘NIEUWE VESTE’

Voor de komende week staan weer een drietal activiteiten op het programma in het Cultuurhuis “De Nieuwe Veste” aan de Opzoomerlaan 106 in Hellevoetsluis:

donderdag 11 januari – 14.00 uur – DONDERDAGMIDDAGDOCU “Het Ondergronds Orkest” – entrée gratis

zondag 14 januari – 12.00 uur – SPELLENMIDDAG met spellenclub “Orange Dwarf” – gek op bord- en kaartspellen? Beslist gaan en ontmoet anderen – toegang gratis

zondag 14 januari – 13.30 uur – HET GESPREK – Taco Meeuwsen vertelt over zijn boek “Sterrenwacht en andere verhalen” – entrée 5 Euro (met de biebpas 2 Euro korting).

TABLETCAFé IN OUDDORP EN BRIELLE

Heeft u een tablet en wilt u er meer uithalen? Wilt u bijvoorbeeld weten hoe u een e-book kunt lezen op uw tablet of bent u op zoek naar apps, tips en trucs, kom dan langs in het TABLETCAFé vrijdag 12 januari in het Raad- en Polderhuis aan de Raadhuisstraat 4 te Ouddorp. In de Bibliotheek in Brielle aan de Rozemarijnstraat 46 kunt u maandag 15 januari terecht voor het TABLETCAFé. Beide informatiemiddagen beginnen om 15.00 uur en de toegang is gratis. Bent u niet in staat om op die dagen te komen en heeft u een tip of vraag? Die kunt u ook online stellen via de Faceboekgroep Tabletcafé Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.

BEIAARDCONCERT GOEDEREEDE

Beiaardier Jan Bezuijen zal zaterdag 13 januari van 11.00 tot 12.00 uur vanaf de Goereese Toren zijn vrolijke klanken over het schilderachtige Goedereede uitstrooien. Meteen een goede gelegenheid om eens het Torenmuseum te bezoeken dat van 13.30 tot 16.30 uur geopend is. De toren, die de omgeving domineert, fungeerde in vroeger tijden als vuurtoren. Op de platte top werd een hout- of kolenvuur ontstoken, want Goedereede lag toen aan de open vaarroute naar de Noordzee en kan zaterdagmiddag ook nog beklommen worden. U krijgt dan meteen een goede indruk hoever Goedereede thans van het open water verwijderd is. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, die bedraagt slechts 2 Euro, kinderen Euro 1.50. Op donderdagen zal ook de marktbespeling van 11.00 tot 12.00 uur plaatsvinden.

MUZIEKMIDDAG IN GEERVLIET

De 204e GEERVLIETSE MUZIEKMIDDAG in de Onze Lieve Vrouwekerk zal zondag 14 januari geheel in het teken staan van de Hongaarse componist Zoltán Kedály (1882-19670). Koorwerken en pianostukken worden uitgevoerd door het Alexander Kamerkoor olv. Marc Bokkering. Organist Jan Pieter Baan speelt Kedaly’s kinderdansen, Aanvang 14.00 uur, toegang, programmaboekje en consumpties zijn gratis. Uw vrijblijvende gift wordt wel op prijs gesteld. Vanaf uw B&B aan Zee bereikt u Geervliet via de N 218 (richting Brielle). Het is ’t 2e dorp links na het Voornsekanaal.

KUNSTKRING VOORNE

De januari expositie van galerie “Kunst in Uitvoering” aan de Bernissedijk 24 in Zwartewaal staat in het teken van de kunststroming De Stijl, vanwege het feit deze belangrijke stroming in het afgelopen jaar 100 jaar bestond (en de Kunstkring Voorne
25 jaar!). De vaste openingsdagen zijn zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

BIBLIOTHEEK BRIELLE VERHUIST

De Bibliotheek Brielle gaat verhuizen van het Arsenaal naar Sport- en Cultuurcentrum “DukdalfBres” aan de Reede 2a. Woensdag 17 januari is de laatste dag op het oude adres, vanaf maandag 29 januari kunt u weer op het nieuwe adres terecht.

ZWEMMEN VOOR NATURISTEN

Nog even heeft men het aangezien, maar met ingang van dit nieuwe jaar is men in het Sportfondsenbad “De Eendraght” te Hellevoetsluis gestopt met het zwemmen voor naturisten op de zondagmiddag.

ZEEHONDENOPVANG ASEAL

Met ingang van het nieuwe jaar zijn de openingstijden van de Zeehondenopvang A Seal in Stellendam als volgt gewijzigd – maandag de gehele dag gesloten. Dinsdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Van woensdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.