Wat is er deze week te doen rondom uw favoriete B&B aan zee?

Wat is er deze week te doen rondom uw favoriete B&B aan zee?

CULTUURHUIS NIEUWE VESTE

Het programma voor het Cultuurhuis Nieuwe Veste – Opzoomerlaan 106 in Hellevoetsluis voor de komende week luidt:

woensdag 24 januari – 13.30 uur – BOEK&FILM “Een Echte Vermeer” naar het gelijknamige boek van Jan van Meersbergen over de legendarische kunstvervalser Han van Meegeren. Entrée Euro 7.50 (met de biebpas E 2.50 korting)
donderdag 25 januari – 14.00 uur – DONDERDAGMIDDAGDOCU van Bert Haanstra met korte inleiding en na afloop gelegenheid tot napraten – de toegang is vrij
zondag 28 januari – 13.00 uur – OPEN PODIUM een gevarieerd programma met zang, muziek een gezichten – meer informatie of zélf optreden www.openpodiumhellevoetsluis996@gmail.com – de toegang is gratis
dinsdag 30 januari – 19.30 uur – LEZING Voeding als Medicijn door Frieda Hartmn – entrée 10 Euro.

KERKMUZIEK IN BRIELLE

De organisten van de St.Catharijnekerk in Brielle: Willem Chr.Meyboom en Jan Meuleman zullen op vier maandelijkse avonden voor gemeenteleden en andere belangstellenden, zowel op basis van informatie als praktijk, diverse aspecten van de KERKMUZIEK behandelen. Donderdag 25 januari is de derde avond, dit keer over het thema: “Rond Willem Vogel”. Aanvang 20.00 uur en de toegang is gratis. Verdere informatie: Willem Chr.Meyboom 06 – 531 53 203.

LEZING ORANJES VOORTGEZET

Drs. Arie v.d. Ban zal donderdag 25 januari zijn serie LEZINGEN over de Oranjes in Historyland aan de Ravenseweg 11c in Hellevoetsluis voortzetten. In deze fase zullen de Oranjekoningen en -koninginnen de revue passeren, maar natuurlijk ook echtgenoten, echtgenotes en kinderen komen onder de aandacht. Veel bekende filmopnamen en foto’s zullen worden getoond, zoals het bezoek van Juliana aan Nieuw-Helvoet. De reeks zal eindigen met Maxima, maar niet nadat veel aandacht zal worden besteed aan de prinsen en prinsessen van Oranje en hun families. Vanwege de beschikbare ruimte is het verplicht u aan te melden, dat kan per email naar info@historyland.nl of telefonisch 0181 – 744 171. De lezing begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.

BOEKEN- en PLATENMARKT IN ROCKANJE

Een bijzonder grote hoeveelheid gebruikte boeken en platen zijn zaterdag 27 januari van 10.00 tot 15.00 uur te koop in de Welkomkerk aan de Hoogvlietlaan 23 in Rockanje. Ook CD’s, DVD’s, puzzels, kaarsen, wenskaarten en houten voorwerpen kunt u er in ruime hoeveelheid vinden. De opbrengst komt ten goede aan “Kinderen in de Knel”. De toegang is gratis evenals koffie, thee of frisdrank. Bovendien: 3 boeken halen = 2 betalen!!

KUNSTKRING VOORNE

De laatste dagen van de januari expositie van galerie “Kunst in Uitvoering” aan de Bernissedijk 24 in Zwartewaal die in het teken stond van de kunststroming De Stijl, vanwege het feit dat deze belangrijke Nederlandse stroming vorig jaar 100 jaar bestond (en de Kunstkring Voorne 25 jaar!). De vaste openingsdagen van de galerie zijn zaterdag en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Zaterdagmiddag 27 januari staat de jaarlijkse NIEUWJAARSBORREL op het programma van 16.00 tot 18.00 uur. Een mooie gelegenheid om bij te praten en met elkaar te klinken op het Nieuwe Jaar. Die middag vindt ook de finissage en prijsuitreiking van de expositie “In de Stijl van….” plaats.

KERK AAN DE RING

De Kerk aan de Ring in de historische kern van het voormalige dorp Nieuw-Helvoet, thans een wijk van Hellevoetsluis, is nu in gebruik als Cultureel Centrum. Zaterdag 27 januari treedt daar TRIO C TOT DE DERDE KLEZ-X op. Het trio bestaat uit Coos Lettink accordeon, Carel den Hertog viool en Caspar Terra klarinet. Zij spelen klassiek, maar maken ook graag een uitstapje naar genres als balkan, gipsy en jazz. Aanvang 20.00 uur.

BEIAARDCONCERT GOEDEREEDE

Beiaardier Jan Bezuijen zal zaterdag 27 januari van 11.00 tot 12.00 uur vanaf de Goereese Toren zijn vrolijke klanken over het schilderachtige Goedereede uitstrooien. Meteen een goede gelegenheid om eens het Torenmuseum te bezoeken dat van 13.30 tot 16.30 uur geopend is. De toren, die de omgeving domineert, fungeerde in vroeger tijden als vuurtoren. Op de platte top werd een hout- of kolenvuur ontstoken, want Goedereede lag toen aan de open vaarroute naar de Noordzee en kan zaterdagmiddag ook nog beklommen worden. U krijgt dan meteen een goede indruk hoever Goedereede thans van het open water verwijderd is. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, die bedraagt slechts 2 Euro, kinderen Euro 1.50.
Op donderdagen zal ook de marktbespeling van 11.00 tot 12.00 uur plaatsvinden.

EXPOSITIE 5 JAAR KUNST IN DE OVERKANT

Expositie 5 jaar Kunst in de Overkant, Dijkstalweg 33 in Ouddorp op zaterdag 27 januari van 11.00 tot 16.30 uur. De kunstenaarsorganisatie bestaat 5 jaar en viert dat met een EXPOSITIE, die voor iedereen toegankelijk.

TONEELGROEP ICC IN TINTE

De Toneelgroep ICC speelt zaterdag 27 januari en vrijdag 2 februari een gezellig stuk over een te verdelen erfenis in het Verenigingsgebouw aan de Strypsedijk 50a in Tinte. Kaarten kunt u reserveren via toneel@kerktinte.nl of telefonisch
0181 – 402 524. Aanvang 20.00 uur, entrée 5 Euro p.p., kinderen Euro 3.50.

LANGE FILMVOORSTELLING IN “DE MAN”

Voor de 6e keer alweer presenteert het VU Filmhuis zondag 28 januari een lange FILMVOORSTELLING in “De Man” aan de Burg.Letteweg 30 in Oostvoorne. Dit keer de 6 uur durende film “Top of the Lake”, een prestigieuze BBCserie van
Oscarwinnares Jane Campion (The Piano). Een lange zit, die echter onderbroken wordt met een uitgebreid koud/warm buffet. Aanvang 14.30 uur, entrée (incl.buffet) Euro 37.50. Meer informatie bij Marijke Endert, tel. 0181 – 487 908 of
marijke-endert@hotmail.com.

INSPIRATIEZONDAG IN BRIELLE

Preek van de Leek op zondag 28 januari door Willem Meijboom over “Ruimte en Vertrouwen” in gebouw Kerkstraat 10 te Brielle. Aanvang 10.00 uur. Willem Meijboom studeerde schoolmuziek, orgel en koordirectie aan het Rotterdams en Amsterdams Conservatorium. Verdere info: www.vrijzinnigenbrielle.nl.

ROMANTISCH NAMIDDAGCONCERT IN GEERVLIET

Het pianotrio in G van Claude Debussy wordt zondag 28 januari uitgevoerd door Christiaan van der Ven (viool), Louis Baijens (violoncello) en Jan Pieter Baan (piano) in de Onze Lieve Vrouwekerk te Geervliet. Aanvang 15.00 uur, de toegang, programmaboekje en consumpties zijn gratis, uw vrijwillige gift is uiteraard van harte welkom. Vanaf uw B&B aan Zee bereikt u Geervliet via de N218 (richting Brielle). Het is het 2e dorp links na het Voornsekanaal.

FOSSIELENDAG IN FUTURELAND

Het nieuwste stuk van Nederland: FutureLand op de Maasvlakte2, staat zondag 28 januari volledig in het teken van FOSSIELE VONDSTEN van het Maasvlaktestrand. Volg workshops en lezingen van de experts. Heeft u zelf al eens iets opgegraven op de stranden? Breng ’t dan mee en laat ’t zien, de pottendokters houden doorlopend spreekuur. Zie verder www.futureland.nl. Vanaf uw B&B aan Zee bereikt u FutureLand door Oostvoorne uit te rijden naar de A15, daar linksaf en u ziet FutureLand meteen op de borden aangegeven (ca. 9 km. – haven 8360).

SPORT- en CULTUURHUIS DUKDALFBRES

Het nieuwe Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES aan de Reede 2a in Brielle opent maandag 29 januari haar deuren. De officiële opening is pas over een maand, maar vanaf maandag kunt u er al terecht voor de bibliotheek, de speelotheek en het centrum voor vrijwilligerswerk. Over de bakwedstriijden die in februari gepland staan, zullen wij u tzt nog nader berichten.

TABLETCAFé IN OOSTVOORNE

Heeft u een tablet en wilt u er meer uithalen? Wilt u bijvoorbeeld e-books kunnen lezen op uw tablet of bent u op zoek naar leuke apps? Kom dan woensdag 31 januari naar “De Man” aan de Burg.Letteweg 30 in Oostvoorne waar van 10.00 tot 11.30
uur het TABLETCAFé wordt gehouden. De toegang is gratis. Bent u niet in staat om zelf te komen dan kunt u met uw vragen of suggesties ook terecht bij de facebookgroep Tabletcafé Zuid-Hollandse Delta.

BOEK&FILM IN DE INFIRMERIE

Boek&Film in Brielle waar op woensdag 31 januari de FILM “Een Man die Ove Heet”, naar het gelijknamige boek van F.Backman. Als u kaartjes reserveert kunt u in De Infirmerie aan de Rozemariijnstraat 42 in Brielle meteen het boek lenen in de
Bibliotheek zodat u boek en film kunt vergelijken. Aanvang 14.00 uur, entrée Euro 7.50 (met de biebpas Euro 2.50 korting). Let wel: u kunt hier alleen met pin betalen!).

LEZING IN OOSTVOORNE

De Volksuniversiteit afd. Westvoorne houdt woensdag 31 januari een LEZING in Cultureel Centrum “De Man” aan de Burg.Letteweg 30 in Oostvoorne. Docente Kunstgeschiedenis mevrouw T.Huijbers zal spreken over Camino de Santiago.
Aanvang 20.00 uur, de toegang is voor leden gratis, niet-leden betalen 5 Euro. Verdere info bij Piet Rosier, telefoon 0181 – 484 195.

SCHAATSEN OP DE BROUWERSDAM

In het Informatiecentrum Grevelingen op de Brouwersdam binnenzijde 25 kunt u alle informatie over dit uitzonderlijke natuurgebied krijgen. Bovendien ligt er tot 5 februari een indoor ijsbaantje, dat speciaal voor de kinderen bedoeld is. De toegang en de uitkijktoren zijn gratis te bezoeken. Vanaf uw B&B aan Zee bereikt u het Centrum via de N57 (richting Ouddorp). Het ligt middenpo de Brouwersbanlk links. (Voor navigatie: Kabbelaarsbank – Ouddorp).