Wat is er deze week te doen rondom uw favoriete B&B aan zee?

Wat is er deze week te doen rondom uw favoriete B&B aan zee?

SPORT- en CULTUURHUIS DUKDALFBRES

Het nieuwe Sport- en Cultuurhuis BRES aan de Reede 2a in Brielle opende afgelopen maandag haar deuren. De officiële opening is pas over een maand, maar vanaf nu kunt u er terecht voor de bibliotheek, de speelotheek en het centrum voor vrijwilligerswerk. Over de bakwedstrijden die in februari gepland staan, zullen wij tzt nog nader berichten.

CULTUURHUIS NIEUWE VESTE

Het programma voor het Cultuurhuis Nieuwe Veste – Opzoomerlaan 106 in Hellevoetsluis voor de komende week luidt:

dinsdag 30 januari – 19.30 uur LEZING “Voeding als Medicijn” door Frieda Hartman – entrée 10 Euro

zondag 4 februari – 13.30 uur FILM “Wadjda” van Amnesty International – toegang gratis

dinsdag 6 februari – 13.00 uur LEZING over leven en werk van Paul Delvaux (1897-1994) – entrée 10 Euro

woensdag 7 februari – 10.00 uur Koffie PLUS – LEZING “Geboeid door Forensisch Onderzoek” door oud-rechercheur Dick Korver – entrée 5 Euro.

LEZING IN OOSTVOORNE

De Volksuniversiteit afd.Westvoorne houdt woensdag 31 januari een LEZING in Cultureel Centrum “De Man” aan de Burgemeester Letteweg 30 in Oostvoorne. Mevrouw T.Huijbers (docente kunstgeschiedenis) zal spreken over Camino de Santiago. Aanvang 20.00 uur, de toegang is voor leden gratis, niet-leden betalen 5 Euro. Verdere info bij Piet Rosier tel. 0181 – 484 195.

BOEK&FILM IN DE INFIRMERIE

Boek&Film in Brielle waar “Een Man die OVE heet” naar het gelijknamige boek van F.Backman op woensdag 31 januari vertoond wordt. Als u uw kaartje reserveert, kunt u in De Infirmerie aan de Rozemarijnstraat 42 meteen het boek lenen, zodat u boek en film kunt vergelijken. Aanvang 14.00 uur, entrée Euro 7.50 (met de biebpas Euro 2.50 korting). Let wel: u kunt hier alleen met pin betalen.

TABLETCAFé IN OOSTVOORNE

Heeft u een tablet en wilt u er meer uithalen? Wilt u bijvoorbeeld e-books kunnen lezen op uw tablet of bent u op zoek naar leuke apps? Kom dan woensdag 31 januari naar “De Man” aan de Burgemeester Letteweg 30 in Oostvoorne waar van 10.00 tot 11.30 uur het TABLETCAFé wordt gehouden. De toegang is gratis. Bent u niet in staat om zelf te komen, dan kunt u met uw vragen of suggesties ook terecht bij de Facebookgroep Tabletcafé Zuid-Hollandse Delta.

LEZING ORANJES VOORTGEZET

Drs. Arie v.d.Ban zal donderdag 1 februari zijn serie LEZINGEN over de Oranjes in Historyland aan de Ravenseweg 11c in Hellevoetsluis voortzetten. In deze fase zullen de oranjekoningen en -koninginnen de revue passeren, maar natuurlijk ook echtgenotes en kinderen komen onder de aandacht. Veel bekende en minder bekende filmopnamen en foto’s zullen worden getoond, zoals het bezoek van Juliana aan Nieuw-Helvoet. De reeks zal eindigen met Maxima, maar niet nadat veel aandacht zal worden besteed aan de prinsen en prinsessen van Oranje en hun families. Vanwege de beperkte beschikbare ruimte is het verplicht u aan te melden, dat kan per email naar info@historyland.nl of tel. 0181 – 744 171. De lezing begint om 19.30 uur en de entrée is gratis.

HERDENKING WATERSNOODRAMP

Het is donderdag 1 februari precies 65 jaar geleden dat de combinatie van zware storm en springvloed zorgden voor die enorme Watersnoodramp van 1953. Om dit te gedenken is op die dag in Stellendam een HERDENKINGSBIJEENKOMST. Om 18.30 uur wordt verzameld in De Rank aan de Bosschierstraat 6 – om 18.50 uur volgt de Stille Tocht naar het Watersnoodmonument in de Brielsestraat. Om 19.45 uur wordt één minuut stilte gehouden, waarna men vertrekt naar de Hervormde Kerk in de Bosschiertersstraat waar een Herdenkingscantate van Arie J.Keijzer uitgevoerd zal worden door een Projectkoor olv. Jan Bezuijen. Medewerking verlenen: Johan v.Broekhoven (orgel), Marlowe v.Oostenbrugge (solozang), Gerrit Zweerus en Cees Boelaars (slagwerk). Rond 21.00 uur besluit men met een koffiemoment in De Rank.

“ALLES WAT ADEMT”

“Alles wat ademt” – proeven aan liederen kenmerkt men de avonden die in de komende tijd maandelijks gehouden worden in de St. Catharijnekerk in Brielle. Donderdag 1 februari bent u weer van harte welkom om de thematische of liurgische liederen uit het liedboek mee te zingen. De avonden worden georganiseerd en geleid door Willem Chr. Meyboom en zijn van 20.00 tot 21.30 uur.

TONEELGROEP ICC IN TINTE

De Toneelgroep ICC speelt vrijdag 2 februari het gezellige stuk over een te verdelen erfenis in het Verenigingsgebouw aan de Strypsedijk 50a in Tinte. Kaarten kunt u reserveren via toneel@kerktinte.nl of telefonisch 0181 – 402 524. Aanvang 20.00 uur, entrée 5 Euro p.p., kinderen Euro 3.50.

OVV THUIS

De Oostvoornse Voetbal Vereniging OVV voelt zich lekker aan de kop van de ranglijst. Zaterdag 3 februari wordt met streekgenoot Abbenbroek de strijd aangebonden op het fraai in de duinen gelegen complex aan de Zwartelaan 10. Dat is vanaf uw B&B aan Zee via De Boulevard gemakkelijk aan te lopen. Aanvang 14.30 uur.

VLOOIENMARKT IN SPORTCENTRUM “DE EENDRAGHT”

De maandelijkse serieVLOOIENMARKTEN begint weer op zaterdag 3 februari in Sportcentrum “De Eendraght” aan de Sportlaan 2 in Hellevoetsluis. De toegang tot deze rommelmarkt (van 09.00 tot 14.00 uur) bedraagt Euro 2.50. Alleen particulieren mogen hier hun spullen aan de man brengen.

INLOOPWORKSHOP IN OUDDORP

Inkoopworkshop voor zowel volwassenen als kinderen op zaterdag 3 februari van 12.00 tot 16.00 uur in Kindertheater Houten Kaap aan de Westerweg 18 in Ouddorp. Onder leiding van kunstenares Marja Bergwerff wordt er gewerkt met kleine stukjes glas, die je smelt en waar een glassieraad van gemaakt wordt. Kosten 25 Euro p.p. te betalen bij aanvang. Aanmelden via info@houtenkaap.nl of glasdecobrielle@hotmail.com.

EXPOSITIE “ART IN OPEN AIR”

De februarie-expositie in galerie “Kunst in Uitvoering” aan de Bernissedijk 24 in Zwartewaal toont vanaf zaterdag 3 februari het werk dat het afgelopen jaar gemaakt werd door de woensdagavond schilder- en tekengroep olv. Bregje de Koning. Tijdens de zomermaanden trekt deze groep er op uit om onder de groepsnaam “Art in Open Air” op locatie te schilderen. De galerie is elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur geopend.

JAARLIJKSE MANNENDAG IN OUDDORP

De jaarlijkse MANNENDAG wordt zaterdag 3 februari gehouden in de Doopsgezinde Kerk aan de Dorpstienden in Ouddorp. Gelovigen van alle gezindten worden vanaf 08,45 uur met koffie en om 09.30 uur begint het programma met o.a. spreker Ds. Ron v.d.Spoel (Amersfoort) over: “Het wonder van…….” De afsluitende lunch is van 12.30 tot 13.30 uur. In verband met de catering wordt u verzocht zich te melden via mcgo.nl of mcgo@gmail.com.

ROCKANJE THUIS

De voetbalvereniging Rokanje speelt zaterdag 3 februari tegen het Rotterdamse Charlois. Aanvang 14.30 uur op Sportpark “De Drenkeling” (over toepasselijke naam gesproken) aan de Korteweg 10 in Rockanje. Vanaf uw B&B aan Zee bereikt u deze locatie door Oostvoorne uit te rijden, rechtsaf de Heveringseweg op, deze gaat over in de Vleerdamsedijk. Nét voordat u Rockanje binnenrijdt rechtsaf de hol naar beneden. Het terrein van Rockanje ligt meteen links.

BEIAARDCONCERT GOEDEREEDE

Beiaardier Jan Bezuijen zal zaterdag 3 februari van 11.00 tot 12.00 uur vanaf de Goereese Toren zijn vrolijke klanken over het schilderachtige Goedereede uitstrooien, Meteen een goede gelegenheid om eens het Torenmuseum te bezoeken dat van 13.30 tot 16.30 uur geopend is. De toren, die de omgeving domineert, fungeerde in vroeger tijden als vuurtoren. Op de platte top werd een hout- of kolenvuur ontstoken, want Goedereede lag toen aan de open vaarroute naar de Noordzee en kan zaterdagmiddag ook nog beklommen worden. U krijgt dan meteen een goede indruk hoever Goedereede thans van het open water verwijderd is. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, die bedraagt slechts 2 Euro, kinderen Euro 1.50. Op donderdag zal ook de marktbespeling van 11.00 tot 12.00 uur plaatsvinden.

ENGLISH WEEKEND IN BRIELLE

De cantorij van de Sint Catharijnekerk in Brielle organiseert op zaterdag 3- en zondag 4 februari een ENGLISH WEEKEND met EVENSONG. Het koor staat onder leiding van Peter Leech. Tijdens het weekend wordt er flink geoefend en aan het eind van de zondagmiddag wordt het geheel afgesloten met een EVENSONG. Op het programma staan het Magnificat en Nune Dimittis. Als u mee wilt doen kunt u zich melden bij Jeannet Posma, email jeannetposma@hotmail.com.

FOSSIELENEXPEDITIE OP DE MAASVLAKTE

Ondr leiding van de ervaren fossielenspeurder Walter Langendoen is er zondag 4 februari weer een populaire FOSSIELENJACHT. Het inleidende praatje wordt gehouden in FutureLand aan de Maasvlakte2, daarna gaat men met de bus naar het strand van de Maasvlakte en om 13.30 uur worden de vondsten weer in FutureLand besproken. Deelname 9 Euro p.p., kinderen 7 Euro en kinderen t/m 2 jaar mogen gratis mee, hoewel de tocht voor hen toch minder interessant is. FutureLand is so wie so een prima plek om je op de hoogte te stellen van de nieuwste ontwikkelingen in de Rotterdamse haven. De toegang is gratis. Vanaf uw B&B aan Zee rijdt u Oostvoorne uit richting A15, daar linksaf en u ziet FutureLand meteen duidelijk op de borden aangegeven (ca. 9 km – haven 8360).

INSPIRATIEMIDDAG VRIJZINNIGEN BRIELLE

Inspiratiemiddag bij de Vrijzinnigen Brielle eo op zondag 4 februari in gebouw Kerkstraat 10 in Brielle. Hoogleraar Prof.Dr.Laurens ten Kate houdt een LEZING over: “De Onwerkelijke Waarde van het Bestaan”. Aanvang 14.00 uur.
EENAKTER FESTIVAL IN BRIELLE

De Stichting Kunst en Cultuur Brielle organiseert dit jaar voor de 6e keer een EENAKTER FESTIVAL in het BREStheater aan de Reede 2 a in Brielle. Het doel is de amateur toneelgroepen een steuntje in de rug te geven door ze een gratis podium aan te bieden. Zondag 4 februari mogen Helvetia, De Komedianten, Leonardus, Rijp en Groen, Tios en Ziezo hun beste beentje voorzetten en het publiek beslist mee welke toneelvereniging deze keer publiekswinnaar wordt. De middagvoorstelling begint om 14.20 uur, de avondvoorstelling om 19.00 uur. Bij aankoop van een passe partout voor de middag én avond heeft u een korting van Euro 5.50

SCHAATSEN OP DE BROUWERSDAM

Op het Informatiecentrum Grevelingen aan de Brouwersdam binnenzijde 25 kunt u alle informatie over dit uitzonderlijke natuurgebied krijgen. Bovendien ligt er tot 5 februari een indoor ijsbaantje, dat speciaal voor de kinderen bedoeld is. De toegang en uitkijktoren zijn gratis te bezoeken, Vanaf uw B&B aan Zee bereikt u het centrum via de N 57 richting Ouddorp. Het ligt middenpo de Brouwersdam links (Voor navigatie: Kabbelaarsbank – Ouddorp).

NIEUWE KUNST IN ’t DIJCKHUIS

Nieuwe kunst van Larisa Jevnovataya in ’t Dijckhuis, Dijkpotingen 10 in Vierpolders met schilderijen in olieverf en acryl. Ria Bergwerff exposeert haar “Vierkant een KUNST”. Kleine kunstwerkjes tot één geheel gecomponeerd. zie voor de openingstijden www.dijckhuis.nl of bel even naar 0181 – 417 328.

BOEK&FILM: EEN ECHTE VERMEER

Boek&Film in Ouddorp: Woensdag 7 februari in het Raad&Polderhuis aan de Raadhuisstraat 4. Als u uw kaartje gaat kopen voor de FILMVOORSTELLING “Een Echte Vermeer” naar het gelijknamige boek van J.van Mersbergen over de kunstvervalser Han van Meegeren, kunt u meteen het boek lenen, zodat u boek en film kunt vergelijken. Aanvang 19.30 uur, entrée Euro 7.50 (met de biebpas Euro 2.50 korting).

ABNAMRO WORLD TENNIS TOURNAMENT

Het bekende ABNAMRO World Tennis Tournament wordt in de week van maandag 12- t/m zondag 18 februari in het Rotterdamse Ahoy’ gespeeld. Mocht u interesse hebben om te gaan, dan kunt u nu al tickets bestellen. Alle informatie vindt u op:
www.abnaamrowtt.nl. De kassa van Ahoy’ kunt u ook telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur onder nummer 0900 – 235 2469. Mocht u Ahoy’ per auto willen bezoeken, dan raden wij u dat ten sterkste af. Er zijn niet alleen vrijwel altijd lange files om het parkeerterrein bij Ahoy’ te bereiken, het parkeren is daar bovendien onfatsoenlijk duur. Als u bij Spijkenisse, Hoogvliet, Poortugaal of Rhoon parkeert, kost dat niets en bovendien stapt u met de Metro naar het Zuidplein bijna ín Ahoy’ uit.

TAXATIEDAG IN HELLEVOETSLUIS

Vendu Rotterdam organiseert in samenwerking met Cultuurhuis Nieuwe Veste in Hellevoetsluis op vrijdag 16 februari van 11.00 tot 16.00 uur een TAXATIEDAG. Kosteloos zullen schilderijen, zilver, juwelen, Chinees porselein en Aziatische kunst worden getaxeerd en u krijgt bovendien advies hoe u de spullen (desgewenst) ter veiling kunt geven. Vooraf aanmelden via taxatiedagen@notarishuis.nl is verplicht.

STRANDRACE IN ROCKANJE

De Stichting Strandrace Rockanje organiseert zondag 18 februari de Farm Frites STRANDRACE voor mountainbikers op het strand van het Tweede Slag in Rockanje. Inschrijven kunt u op www.strandrace@gmail.com. Gereden wordt over 40 km en 25 km, zowel voor mannen als vrouwen. De organisatie probeert het officieuze NK Strandrace volgens jaar in Rockanje te organiseren. Een loffelijk streven, waardoor Rockanje zich weer eens kan profileren.