Wat is er deze week te doen rondom uw favoriete B&B aan zee?

Wat is er deze week te doen rondom uw favoriete B&B aan zee?

LAATSTE DAGEN EXPOSITIE BEDEVAARTKERK BRIELLE

Wie de EXPOSITIE “Wie of Wat is Heilig” in de Bedevaartkerk aan de Ring 5 t Brielle alsnog wil bezoeken, zal zich moeten haasten, want donderdag 31 augustus is de laatste dag. Het is bovendien een prima gelegenheid om de imposante kerk, het martelveld en de ommegang te bezichtigen. Er zijn gidsen aanwezig en de toegang is vrij.

REPAIRCAFé IN HELLEVOETSLUIS

Elke woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur is in het Cultuurhuis De Nieuwe Veste aan de Opzoomerlaan 106 in Hellevoetsluis het REPAIRCAFé waar vrijwilligers uw kapotte elektrische apparaten e.d. gratis zullen repareren. Er staat wel een fooienpot, waarin u uw vrijwillige bijdrage kunt deponeren. Goed voor u en goed voor het milieu. Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op met Joke Rodoe, telefoon 06 – 40 24 60 34.

CRUISESCHEPEN BEKIJKEN EN WERELDHAVENDAGEN

Dagje Rotterdam? Beslist even kijken bij de Cruise Terminal aan de Wilhelminakade. Vanaf de Boompjes of beter nog: Te voet over de Erasmusbrug (op zich al een belevenis) heeft u het beste zicht op de cruiseschepen. Van donderdag 31 augustus 08.00 uur tot de volgende morgen 08.00 uurlift daar de AIDAprima en op maandag 4 september van 10.00 tot 20.00 uur ligt daar de Norwegian Jade aangemeerd. Van vrijdag 1- t/m zondag 3 september zijn in Rotterdam de
WERELDHAVENDAGEN met een spectaculair en uitgebreid programma. Zie hiervoor: www.wereldhavendagen.nl.

SINT CATHARIJNEKERK BRIELLE

De beeldbepalende Sint Catharijnekerk in Brielle kunt u van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur bezichtigen. Entrée 1 Euro en voor dat bedrag kunt t/m zaterdag 2 september nog de EXPOSITIE ICONEN bewonderen. Wél kunt u tot 28 oktober nog de toren beklimmen en genieten van het uitzicht.Maandag 4 september zal Rien Donkersloot (Amersfoort) het befaamde Kamorgel uit 1854 bespelen. Aanvang 20.15 uur.

LAMPIONOPTOCHT OOSTVOORNE

De 97e (!) grootste en mooiste LAMPIONOPTOCHT van de regio trekt zaterdag 2 september door Oostvoorne. Het thema voor deze werkelijk spectaculaire tocht is deze keer: Spreekwoorden en Gezegden. Iedereen kan meedoen met fietsen,
grote karren of kleine karren en de deelname is gratis! Het spektakel begint om 19.00 uur, zie voor verdere bijzonderheden: www.evenementenoostvoorne.nl.

LANDGOED RAVESTEYN HEENVLIET

De poorten van Landgoed Ravesteyn aan de Korte Welleweg 1 in Heenvliet staan zaterdag 2 september weer open voor hen die een bezoek willen brengen aan dit fraaie landgoed en de ruïne, één van de weinig overgebleven bouwwerken uit de middeleeuwen. Om de ruïne ligt een slotgracht en het geheel wordt omgeven door een Engelse landschapstuin. Er is een gids aanwezig om u alles erover te vertellen. Entrée 4 Euro, kinderen t/m 12 jaar 1 Euro. Vanaf uw B&B aan Zee bereikt u Heenvliet via de N218 (richting Brielle). Na het Voornsekanaal is het ’t eerste dorp links.

ZOMERCONCERT HELLEVOETSLUIS

Het Kerkgebouw aan de Ring in de historische kern van het voormalige dorp Nieuw-Helvoet, thans een wijk van Hellevoetsluis, fungeert nu als Cultureel Centrum waar zaterdag 2 september een ZOMERCONCERT gegeven zal worden door de Spaanse zangeres Mónica Coronado begeleid door haar landgenoot gitarist Manito. Aanvang 20.00 uur. Kaarten à Euro 12.50 verkrijgbaar in de voorverkoop en voorafgaand aan het concert aan de zaal.

POMPOENFAIR IN VIERPOLDERS

De jaarlijkse POMPOENFAIR is dit keer op zaterdag 2- en zondag 3 september van 10.00 tot 17.00 uur. Ruim 120 soorten kleuren het terrein bij Kwekerij Roest aan de Achterdijk 23 in Vierpolders. Maar op deze gezellige fair is nog veel meer te beleven. Ruim 60 stands met streekproducten en grappige cadeauideeén. Oude machines, oude ambachten, trekpaarden en natuurlijk pompoenjam, -chutney, -soep, -cake, maar ook pompoenkroketten, pompoenwijn en als primeur: Pompenbier. Een heerlijke Belgische tripel gekruid met geroosterde pompoenpitten. Deze fair is één van de grootste in z’n soort en een besliste aanrader.

EEN GEVARIEERD WEEKEND IN DE STRUYTSE HOECK

Het programma voor het komende weekend in het Winkelcentrum “De Struytse Hoeck” vermeldt voor zaterdag 2 september van 12.00 tot 16.30 uur het KORENSPEKTAKEL met optredens van 7th Street Pop & Rockkoor, Popkoor Singing Beat en Popkoor Tintunes op het grote plein bij H&M.

RONDLEIDING VERDEDIGINGSWERKEN HELLEVOETSLUIS

Iedere eerste zondag van de maand, dus nu op zondag 3 september, zijn de maandelijkse RONDLEIDINGEN langs de VERDEDIGINGSWERKEN in Hellevoetsluis. Deze bijzondere tocht staat onder leiding van bekwame gidsen en duurt een kleine 2 uur. Gestart wordt bij de kazerne Haerlem, Plein Fort Haerlem 1 in Hellevoetsluis. Deelnemers betalen 3 Euro p.p., kinderen onder 12 jaar Euro 1.50. Kinderen onder 5 jaar mogen gratis mee. U kunt zich aanmelden bij www.fronttaal.info of telefonisch 06 – 31 25 49 09.

OPENLUCHTMUSEUM ‘DE DUINHUISJES’

Het Openlucht Museum “De Duinhuisjes” is elke zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Woensdag 6 september is de laatste woensdagopening van dit zomerseizoen. Zondag 3 september is het thema “LEVENDE GESCHIEDENIS”. Alle gidsen van het museum gaan dan gekleed in authentieke klederdracht en verrichten tal van huishoudelijke en ambachtelijke werkzaamheden. Voor de kinderen zijn er speeltjes van vroeger en er zijn poppenkastvoorstellingen. U vindt het knusse museum aan de Duinstraat 18 in Rockanje. Dat klinkt ver weg, maar het ligt aan dezelfde weg als uw B&B aan Zee. Kijk maar op de hoek, dat staan de gele richtingbordjes al. De afstand bedraagt nog nét geen 2 kilometer.

EXPOSITIE ARJEN GROOTSCHOLTEN IN ZWARTEWAAL

De gehele maand september exposeert Arjen Grootscholten in “Kunst in Uitvoering” aan de Bernissedijk 24 in Zwartewaal. De galerie is elke zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

STADSWANDELING HELLEVOETSLUIS MARITIEM

Er was een tijd dat de Marine gevestigd was in Hellevoetsluis. Dat betekende veel bedrijvigheid rondom de vestinghaven. De restanten van de muur rondom de marinewerf, het droogdok, verschillende gebouwen zoals de machinistenschool vertellen het verhaal van toen. Luister naar de ervaren stadsgidsen en ga terug in de tijd. Breng tot slot een bezoek aan Lichtschip 12 Noord Hinder (inbegrepen) en ervaar hoe het leven aan boord van een Lichtschip geweest moet zijn. Zondag 3 september aan de Koningskade 4 in Hellevoetsluis – telefoon 06 – 417 88 737 of www.bezoekhellevoetsluis.nl. Kosten Euro 9.95 p.p.

WANDELING BUNKERS EN NATUUR IN OOSTVOORNE

Het Zuid Hollands Landschap organiseert zondag 3 september van 13.30 tot 15.30 uur een WANDELING door het fraaie duingebied van Oostvoorne met als thema: “Bunkers, Historie en Natuur”. Gestart wordt bij de vleermuizenbunker en daarna gaat het naar het gebied tussen Sipkesslag en de Biberbunker, waar nog een honderdtal (!) bunkers zich verschuilt. Duik mee in de historie en luister naar de mooie verhalen van de gids. Kosten: Volwassenen 8 Euro (leden 5 Euro) en kinderen
3 Euro. Voor meer info en aanmelden: www.zuidhollandslandschap.nl.

TABLETCAFe en E-BOOKS in HELLEVOETSLUIS

Indien u vragen heeft over of problemen hebt met uw tablet kunt u dinsdag 5 september van 15.00 tot 16.30 uur terecht in Cultuurhuis De Nieuwe Veste aan de Opzoomerlaan 106 in Hellevoetsluis. Tijdens deze bijeenkomst zult u worden bijgepraat over de mogelijkheden om via uw Bibliotheek straks te lezen op uw tablet of e-reader. Neem uw tablet,e-reader of laptop mee. De toegang is gratis.

BOEK&FILM KOMEND SEIZOEN IN OUDDORP

Elke eerste woensdag van de maand in het komende seizoen (t/m 6 juni 2018) wordt er in de Bibliotheek van Ouddorp een BIJZONDERE FILM vertoond. Wanneer u een plaats voor de film reserveert, ligt er een exemplaar van het bijbehorende boek voor u klaar, zodat u boek en film met elkaar kunt vergelijken. Na afloop van de filmvertoning is er gelegenheid tot napraten onder het genot van een hapje en een drankje. Woensdag 6 september wordt “Een man die Ove heet” naar het boek van Fredrik Bachman. Aanvang 19.30, entrée Euro 7.50 (met de biebpas Euro 2.50 korting). Nadere info: www.leerenbeleef.nl of aan de balie van de bibliotheek in de Raadhuisstraat 4 te Ouddorp.

TUSSEN HARINGVLIET- en BROUWERSDAM (zie voor verdere informatie: www.vvvgoeree-overflakkee.nl – telefoon 0187 – 681 789)

woensdag 30 augustus: Rommelmarkt bij v.d.Linde, Zuidweg 3, Ouddorp
19.00-21.00 uur Natuurexcursie Zonsondergang Kwade Hoek, verzamelen parkeerplaats Oostdijkseweg 105 in Goedereede
19.30 uur Zomer Vakantiefilm in “De Overkant”, Dijkstelweg 33. Euro 7.50 p.p.

vrijdag 1 september t/m ZATERDAG 9 SEPTEMBER WEEK VAN DE GOEREESE VIS zie www.weekvandegoereesevis.nl
07.30-10.30 uur Rondleiding Visafslag en Stellendamse haven
19.00 uur Trekkersbehendigheidswedstrijden en Boerenbal aan het Smalle Einde 1 in Ouddorp – rijden met wedstrijdtrekker – doe mee of kom kijken

zaterdag 2 september 09.00-15.00 uur Rommelmarkt bij Geref.Kerk aan de Kerkhoflaan 4 in Stellendam
10.00-16.00 uur Boerenlanddag – agrarisch getinte markt met demonstraties, oude tractoren, zomerbloemen en sierfruit in Centrum Ouddorp. Ook mini-goede doelen markt
10.00-16.00 uur konijnen en pluimvee op de boerenlanddag in het Centrum van Ouddorp
14.00-16.00 uur Orchideeen Excursie in de Westduinen – parkeerplaats Westduinweg 37/hk.Klarebeekweg, www.zhl.nl/agenda
19.30-21.00 uur Goerees Havenconcert vanaf ponton in de haven van Goedereede – diverse optredens – toegang gratis

dinsdag 5 september 19.45 uur Voetbal – Oefenwedstrijd Stellendam 1 – FC Vlotbrug 1 aan de Zuiderdiepstraatweg 40 in Stellendam – toegang gratis

woensdag 6 september 19.30 uur Eerste filmvertoning Boek&Film “Een man die Ove Heet”, Raadhuisstraat 4 in Ouddorp (zie berichtje hierboven)