Wat is er te doen deze week rondom uw B&B aan zee?

Wat is er te doen deze week rondom uw B&B aan zee?

CULTUURHUIS ‘DE NIEUWE VESTE’ HELLEVOETSLUIS

Volop activiteiten in Cultuurhuis “De Nieuwe Veste” aan de Opzoomerlaan 106 in Hellevoetsluis

woensdag 27 september: In het kader van BOEK&FILM vertoning van de film “Het Licht van de Zee” naar het boek van M.L.Stedman. Aanvang 13.30 uur, entrée Euro 7.50 (met de biebpas Euro 2.50 korting)
donderdag 28 september: Donderdagmiddagdocu met als thema VERSLAVING. Aanvang 16.00 uur – toegang gratis. Na afloop gelegenheid tot napraten
zondag 1 oktober: OPENING ZONDAGMIDDAGSEIZOEN 2017/18 ‘KLEDINGINSPIRATIE MET MUZIEK’. Aanvang 13.30 uur – toegang gratis
dinsdag 3 oktober: TABLETCAFé – vragen of problemen met uw tablet? Ga langs met uw vragen en problemen, ook hoe het straks mogelijk is om via uw bibliotheek straks te lezen op uw tablet of e-reader. Van 15.00 tot 16.30 en de toegang is gratis. Kunt u niet komen: Stel dan uw vraag gerust online via de Faceboekgroep Tabletcafé Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta
woensdag 4 oktober: REPAIRCAFé (elke woensdag behalve tijdens de schoolvakanties) van 13.00 tot 16.00 uur kunt u alle draagbare huishoudelijke voorwerpen ter reparatie aanbieden. Iedereen is van harte welkom en de koffie staat klaar. De reparaties zijn kosteloos, een vrijwillige bijdrage als vergoeding voor het aanschaffen van materialen wordt echter erg gewaardeerd. Goed voor u en goed voor het milieu.

CRUISESCHEPEN BEKIJKEN/

Dagje Rotterdam? Beslist even kijken bij de Cruise Terminal aan de Wilhelminakade. Vanaf de Boompjes of beter nog: Te voet over de Erasmusbrug (of zich al een belevenis) heeft u het beste zicht op de cruiseschepen. Donderdag 28 september meert daar de AIDAprima aan om 08.00 uur tot aan de volgende morgen 08.00 uur

HARINGVLIETWEEKEND

Het Haringvlietweekend, een vervolg op de zeer geslaagde Haringvlietdam in 2016, is het komend weekend van vrijdag 29 september/m zondag 1 oktober. Boswachters, vogelaars en andere experts geven u een uniek dagje uit en tonen u de vele prachtige plekken bij en verhalen over het Haringvliet. Het programma vermeldt: Duikexcursies, zeilen met de scouting, een dag struinen op Tiengemeten, bezoek aan ASeal, sleepwagen, rondvaart met een zalmschouw of trapkajak, excursie boswachter op zee, natuurexcursie over de wallen, de zeehelden achterna, op zoek naar trekvogels, eigenlijk teveel om op te noemen. Zie de speciale folder die in omloop is of kijk op www.haringvlietweekend.nl.

RONDLEIDING VISAFSLAG EN STELLENDAMSE HAVEN

Beleef de visserij in al z’n facetten tijdens de RONDLEIDING op vrijdag 29 september van 07.30 tot 10.30 uur. Nadat u bij een kopje koffie heeft genoten van het uitzicht op de bedrijvigheid in de haven wordt u rondgeleid over de visafslag. Daarna zal een bezoek worden gebracht aan een toeleveringsbedrijf van de visserijsector. Na afloop van de rondleiding krijgt u een kleine versnapering. Kaarten a 10 Euro p.p. verkrijgbaar bij de VVV Goeree-Overflakkee, telefoon 0187 – 681 789. Ter plaatse kaarten kopen, reserveren of deelnemen is helaas niet mogelijk.

OVV THUIS

De Oostvoornse Voetbal Vereniging OVV bestaat dit jaar 100 jaar en is dit seizoen overgestapt naar het zaterdagvoetbal. Het moet derhalve opnieuw en de laagste amateur afdeling starten. Zaterdag 30 september is Spartaan’20 uit Rotterdam de tegenstander. Aanvang 14.30 uur op het fraai in de duinen gelegen sportcomplex aan de Zwartelaan 10. Dat is vanaf uw B&B aan Zee via de Boulevard gemakkelijk aan te lopen.

RONDJE LANDTONG ROZENBURG

Vanaf FutureLand op de Maasvlakte2 kunt u zaterdag 30 september deelnemen aan het RONDJE LANDTONG ROZENBURG, een gecombineerde ontdekkingstocht met bus en boot. De Landtong Rozenburg ligt ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal en is niet alleen een prachtig natuurgebied met grazende Schotse hooglanders, vennetjes en bijzondere vogels, maar ook het absoluut meest geweldige uitzicht op de binnenvarende en vertrekkende schepen. Vertrek om 12.00 uur vanaf FutureLand en de kosten zijn Euro 17.50 p.p., kinderen t/m 11 jaar Euro 11.50. Kinderen t/m 2 jaar gratis, maar voor hen lijkt de tocht van ca. 3 uur toch iets minder geschikt. Verdere info: www,futureland.nl. U bereikt FutureLand door vanaf uw B&B aan Zee naar de A15 te rijden, daar linksaf en u ziet FutureLand meteen op de borden aangegeven (ca. 9 km.).

PADDENSTOELEN EXCURSIE IN VOORNES DUIN

Ga mee op zoek naar paddenstoelen in Voornes Duin op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober. Natuurmonumenten neemt u mee naar de mooiste plekjes om de paddenstoelen, dikwijls in zgn. heksenkringen, te zoeken en u er alles over te vertellen. Wel eerst even aanmelden via www.natuurmonumenten.nl, waar u ook nog veel meer nieuwtjes over deze excursie kunt vinden. Verzameld wordt om 10.00 uur op de parkeerplaats bij het Quackjeswater aan de Duindijk 7 in Rockanje.(Ingang nét voor het tunneltje). Kosten voor leden 5 Euro, niet-leden betalen 8 Euro, kinderen t/m 12 jaar 4 Euro.

LAATSTE SEIZOENSDAG ‘DE DUINHUISJES’

Na een druk en geslaagd seizoen gaat het Openluchtmuseum “De Duinhuisjes” met winterslaap. Zaterdag 30 september en zondag 1 oktober kunt u er van 13.30 tot 16.30 uur nog prettig vertoeven, maar dan is de koek ook echt op. U vindt De Duinhuisjes aan de Duinstraat 18 in Rockanje. Dat klinkt ver weg, maar is toch nog geen 2 kilometer van uw B&B aan Zee verwijderd. Bij u op de hoek staan al de gele richtingbordjes.

LEPELAAR- en REEëN SAFARI

Rijdt mee met de fluisterstille E-shuttle op zaterdag 30 september van 11.00 tot 13.30 uur en ontdek de mooie omgeving van Hellevoetsluis met de Lepelaar- en Reeénsafari. Wandel met de boswachter van Natuurmonumenten door het bijzondere natuurgebied Quackjeswater. Deelname Euro 15 p.p., kinderen Euro 7.50 incl. shuttlerit heen en weer. Vertrek vanaf de vuurtoren om 11.00 uur. Verdere informatie: www.bezoekhellevoetsluis,nl. of tel. o6 – 417 88 737.

CRYSANTENRIT AMC ROCKANJE

De Automobiel- en Motor Club “Rockanje” houdt zaterdag 30 september de CRYSANTENRIT, een puzzelrit over nog. 30 kilometer met een ideale rijtijd van ca. 90 minuten. Inschrijven vanaf 13.00 uur in de kantine van de schietvereniging aan de Duinrand 16a in Rockanje. De eerste deelnemers starten vanaf 13.30 uur. Verdere info: www.amc-rockanje.nl.

CONTAINERVERKOOP IN STELLENDAM

Verkoop van goede gebruikte goederen op zaterdag 30 september vanuit de container in de tuin van de Geref.Kerk aan de Kerkhoflaan 4 in Stellendam.

CARILLONCONCERT IN GOEDEREEDE

Het schilderachtige plaatsje Goedereede is zaterdag 30 september van 12.00 tot 13.00 uur het decor waar Jan Bezuijen zijn vrolijke klanken vanaf de Goereese Toren zal laten weerklinken. Als u er toch bent, kunt u meteen een bezoekje brengen aan de 12e tentoonstelling “VROLIJKE NOTEN” van de Torenquilers. De Goereese Toren aan het Kerkpad 9 kunt u niet missen, want het domineert de omgeving. Verdere info: www.torenmuseum.nl.

KINDERKLEDING- en SPEELGOEDBEURS IN BRIELLE

De najaarsbeurs van Speelotheek “De Raasdondertjes” in Brielle is op zaterdag 30 september van 09.30 tot 11.30 uur in het Maerlant, Hossenbosdijk 14-16 te Brielle (ingang parkeerterrein aan de zijkant). Let op: U kunt op deze beurs van Kinderkleding en Speelgoed niet pinnen.

KOFFIECONCERT IN HELLEVOETSLUIS

Het Kerkgebouw aan de Ring in de historische dorpskern van het voormalige dorp Nieuw-Helvoet, thans een wijk van Hellevoetsluis, fungeert nu als Cultureel Centrum. De Stichting Concerten Hellevoetsluis organiseert daar zondag 1 oktober een KOFFIECONCERT waarin het uit 8 man bestaande Arachne Ensemble zal optreden. Aanvang 12.00 uur, entrée 15 Euro p.p. U kunt ook een abonnement à 50 Euro voor de gehele serie van 6 concerten kopen. Zie www.kerkaandering.nl.

KOOPZONDAG EN BRADERIE IN BRIELLE

Een spetterende BRADERIE in het Centrum van Brielle op zondag 1 oktober. Het is dan ook KOOPZONDAG waardoor het winkelen in het altijd gezellige Brielle meer dan ooit een feest wordt.

OP STAP MET MICHIEL DE RUYTER

De haven van Hellevoetsluis was van 1602, het begin van de VOC-tijd, eeuwenlang de belangrijkste Hollandse marinehaven. Dankzij de gunstige en strategische ligging aan het Haringvliet was Hellevoetsluis een thuishaven voor de Hollandse oorlogsvloot. Piet Hein bracht hier de Zilvervloot aan wal en de admiraals Michiel de Ruyter en Maarten Tromp kozen hiervandaan het ruime sop op weg naar hun zeeslagen. Wilt u meer weten over de zeehelden van weleer en de sporen die het roemruchte verleden heeft achtergelaten ga dan op zondag 1 oktober van 14.30 tot 16.00 uur met Michiel de Ruyter op stap. U kunt boeken voor de rondwandeling voor Euro 9.95 en dit eventueel combineren met een diner of lunch. Informatie:
www.hithellevoetsluis.nl.

OPERA IN DE INFIRMERIE BRIELLE

De opera Manon van J.Massenet wordt woensdag 4 oktober vertoond in De Infirmerie aan de Rozemarijnstraat 42 te Brielle. Aanvang 19.30 uur, entrée voor pashouders Euro 1.50, de anderen betalen Euro 3.50 (let op: betaling alleen per pin mogelijk).

BRIELLE’s GOT FASHION

Het jaarlijkse BRIELLE’s GOT FASHION vindt donderdag 5 oktober plaats in de Catharijnekerk te Brielle. Kaarten á 15 Euro zijn nu al verkrijgbaar. Zie het bericht in deze agenda van volgende week.

EXPOSITIES

Nog t/m zaterdag 30 september kunt u de fototentoonstelling “Herinneringen van Toen” aan de Raadhuisstraat 4 in OUDDORP bezoeken. Herinneringen ophalen met veel foto’s over de visserij, veelal afkomstig uit privécollecties, dus nooit eerder vertoond De expositie in ’t Dijckhuis, Dijckpotingen 10 in VIERPOLDERS is nog t/m 25 oktober te zien met werken van Rinus Groenendaal (Vierpolders) en Peter van Dijk (Brielle). Voor de openingstijden zie: www.dijkhuis.nl.
Vanaf vrijdag 29 september exposeren Sija Vermaat en Theo Heydenrijk in “Kunst in Uitvoering” aan de Bernissedijk 24 in ZWARTEWAAL. Beide kunstenaars zijn druk bezig met nieuw werk en nodigen iedereen uit om mee te komen schilderen op de openingsdagen – elke vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.