Wat is er te doen in de omgeving van uw B&B?

Wat is er te doen in de omgeving van uw B&B?

NATUUREXCURSIE KWADE HOEK

Het IVN organiseert in samenwerking met Natuurmonumenten dinsdag 12 juli van 19.00-21.00 uur een NATUUREXCURSIE met als thema: “Wat gebeurt er op de Kwade Hoek”. Verzamelen op de parkeerplaats Kwade Hoek, Oostdijkseweg 105 in Goedereede. Deelname 3 Euro, kinderen Euro 1.50. Aanmelden VVV Ouddorp, tel. 0187 – 681 789. De excursie van dinsdag 19 juli heeft als thema: “Struinen door de Duinen”.

EXPOSITIE BEDEVAARTKERK BRIELLE

De EXPOSITIE “Wie of Wat is Heilig” in de Bedevaartkerk aan De Rik 5 te Brielle is in de maande juli en augustus dagelijks te bezoeken van 13.00 tot 17.00 uur. Er is werk te zien van ruim 30 kunstenaars in verschillende technieken. Het is bovendien een prima gelegenheid om de imposante kerk, de kloosteromgang en het martelveld te bezichtigen. Er zijn gidsen aanwezig en de toegang is vrij.

MET DE LINQUENDA HET HARINGVLIET OVER

Elke dinsdag, woensdag, donderdag en zondag VEERDIENST met de klippers Linquenda naar Middelharnis, Stellendam en Tiengemeten. Vertrek vanaf de Vuurtoren in Hellevoetsluis 0m 09.30 uur. Meer informatie: www.gezelligzeilen.nl of
telefonisch 06 – 46 44 01 13.

DOENSDAG VERDEDIGINGSWERKEN HELLEVOETSLUIS

Kinderen kunnen op een speelse manier kennismaken met de militaire geschiedenis van Hellevoetsluis. Tijdens de “DOENSDAG” op woensdag 12 juli kunnen ze een aantal bunkers bezoeken en er is een leuke speurtocht. Het programma begint om 13.30 uur en duurt tot 15.30 uur, kosten per kind Euro 2.50. Ouders krijgen een gratis kopje koffie, de kids limonade en een zakje chips. Het is wél de bedoeling dat de ouders tijdens de activiteiten bij hun kinderen blijven. Aanmelden bij
www.stichtingverdedigingswerken.nl of telefonisch 06 – 31 25 49 09 is verplicht. Een en ander vindt plaats in de Kazerne Haerlem, Plein Fort Haerlem 1 in Hellevoetsluis. Het is handig als je een zaklantaarn meeneemt.

REPAIRCAFé met VAKANTIE

Het Repaircafé in het Cultuurhuis te Hellevoetsluis is met vakantie en zal woensdag 23 augustus weer open gaan. Tzt zullen wij u hierover berichten.

ORGELCONCERT IN OUDDORP

Gerben Budding geeft donderdag 13 juli een ORGELCONCERT in de Dorpskerk aan de Weststraat 2 in Ouddorp. Aanvang 20.00 uur, entrée 8 Euro p.p.

CRUISESCHEPEN BEKIJKEN

Dagje Rotterdam? Dan beslist eens even kijken bij de Cruise Terminal aan de Wilhelminakade. Vanaf de Boompjes of beter nog: Te voet over de Erasmusbrug (op zich al een belevenis) heeft u het beste zicht op de cruiseschepen. Donderdag 13 juli arriveert de AIDAprima , vertrek vrijdag 14 juli om 08.00 uur; zaterdag 15 juli ligt het m.s. Rotterdam er van 07.00 – 16.00 uur en de Queen Elizabeth ligt er zondag 16 juli van 07.00 tot 18.00 uur.

RONDLEIDING HEEMTUIN ‘DE MIENIGE’ IN OUDDORP

Dhr.Hoek, eigenaar van de zelf aangelegde Heemtuin “De Mienige” leidt u donderdag 13 juli van 10.00 tot 12.00 uur rond in zijn fraaie heemtuin aan de Dijkstelweg 19 te Ouddorp. Reserveren bij de VVV Goeree-Overflakkee, tel.0187 – 681 789 (verplicht). Kaarten 2 Euro p.p.

VISSERIJDAGEN BRUINISSE

Bruinisse staat van donderdag 13- t/m zaterdag 15 juli op z’n kop als de 50e editie van de VISSERIJDAGEN wordt gehouden. Braderie, kermis, feesttent, muziek, optredens. Beslist een extra ritje waard!

CONCERT IN OUDDORP

CONCERT voor Contrabas en Piano door Andrea Vast en James Oesi op donderdag 13 juli in De Overkant, Dijkstelweg 33 in Ouddorp. Kaarten à 15 Euro aan de balie van de VVV Ouddorp.

BEELDENTUIN ACHTER DE WESTDUINEN

U kunt elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur terecht in BEELDENTUIN ACHTER DE WESTDUINEN aan de Dijkstelweg 58 in Ouddorp. Entreeprijs 5 Euro p.p., hiervan gaat 1 Euro naar goede doelen. Parkeren kan langs de brede berm van de Klarenbeekweg

RONDLEIDING VISAFSLAG EN STELLENDAMSE HAVEN

Beleef de visserij in al z’n facetten tijdens de RONDLEIDING op vrijdag 14 juli van 07.30 tot 10.30 uur. Nadat u bij een kopje koffie heeft genoten van het uitzicht op de bedrijvigheid in de haven wordt u rondgeleid over de visafslag. Daarna zal een bezoek worden gebracht aan een toeleveringsbedrijf van de visserijsector. Na afloop van de rondleiding krijgt u een kleine versnapering. Kaarten á 10 Euro p.p. verkrijgbaar bij de VVV Goeree-Overflakkee tel. 0187 – 681 789. Reserveren vooraf is verplicht. Ter plaatse kaarten kopen of deelnemen is helaas niet mogelijk.

MOLENDAG VOORNE-PUTTEN EN ROZENBURG

Alle deelnemende molens zijn zaterdag 15 juli vanaf 11.00 tot 17.00 te bezichtigen en zullen bij voldoende wind draaien. Bij elke molen wordt iets speciaals georganiseerd en kunt u een molenpas verkrijgen met meer informatie en na bezoek kunt u er een stempel in krijgen. Bovendien ontvangen de kinderen bij elke deelnemende molen een speciale attentie. Voor verdere bijzonderheden: www.molendag.info.

ZOMERSE ZATERDAG

Een ZOMERSE ZATERDAG op zaterdag 15 juli op Ouddorp-Duin, Westerweg 18 in Ouddorp. Muziek, theater, film en andere evenementen.

ROMMELMARKT IN SNUFFELMARKT ROCKANJE

Het is zaterdag 15 juli weer de 3e zaterdag van de maand en dus de bekende, uitgebreide ROMMELMARKT in de Snuffelloods aan de Kerkweg 16 op het industrieterrein Mookhoek, dat aan de rand van Rockanje, bij de molen, ligt. Er is een grote keuze uit allerhande goederen, van boeken en platen tot elektrische artikelen en meubelen. De toegang tot deze tweedehandsmarkt (van 09.00 tot 13.00 uur) is gratis, evenals de koffie. De opbrengst komt ten goede aan het onderhoud en de instandhouding van de dorpskerk.

PALINGROOKWEDSTRIJD OUDDORP

Een PALINGROOKWEDSTRIJD zaterdag 15 juli aan de Dorpsweg 20 in Ouddorp van 09.00 tot 16.00 uur. Tevens demonstratie vis roken, verkoop van boerenproducten, een kraam voor KIKA en tweedehands hengelspullen.

BOEKEN- en PLATENMARKT IN ROCKANJE

Een bijzonder grote hoeveelheid gebruikte boeken en platen zijn zaterdag 15 juli van 10.00 tot 15.00 uur te koop in de Welkomkerk aan de Hoogvlietlaan 23 in Rockanje. Ook CD’s, DVD’s en puzzels kunt u er in ruime hoeveelheid vinden. De opbrengst komt ten goede aan “Kinderen in de Knel”. De toegang is gratis evenals koffie, thee of frisdrank.

KORREN OP HET STRAND

Natuurmonumenten organiseert zaterdag 15 juli ism De Klepperstee van 10.00 tot 12.00 uur: Korren op het Strand. Met een sleepnet gaat men met kinderen naar de Brouwersdam op zoek te gaan naar zee- en stranddieren. Aanmelden en meer informatie: 0187 – 681 511. Deelname 2 Euro per kind.

SINT CATHARIJNEKERK BRIELLE

De serie ORGELCONCERTEN in de Sint Catharijnekerk te Brielle wordt zaterdag 15 juli met het concert van Maarten de Vos (aanvang 16.30 uur) en maandag 17 juli met het concert door Dirk Out dat om 20.15 uur begint. Van maandag t/m vrijdag kunt u voor slechts 1 Euro de kerk bezichtigen, de toren beklimmen en de fraaie EXPOSITIE van een dertigtal ICONEN bewonderen. Het is trouwens dit jaar precies 600 jaar geleden dat de eerste steen gelegd werd voor deze monumentale kerk, waar eens Willem van Oranje in het huwelijk trad.

LANDGOED RAVESTEYN HEENVLIET

De poorten van Landgoed Ravesteyn aan de Korte Welleweg 1 in Heenvlietstaan zaterdag 15 juli weer open voor hen die een bezoek willen brengen aan dit fraaie landgoed en de ruîne. Die dag is er om 10.30 en 12.00 uur een
ROOFVOGELSHOW. De entrée bedraagt die dag 5 Euro, kinderen t/m 12 jaar 1 Euro. Vanaf uw B&B aan Zee bereikt u Heenvliet via de N218 (richting Brielle). Na het Voornsekanaal is het ’t eerste dorp links.

GOEDE REDENEN VOOR GOEDEREEDE

Goedereede is een knus, schilderachtig plaatsje dat vele redenen om het eens met een bezoek te vereren. Neem bijvoorbeeld het TORENMUSEUM dat op woensdag en vrijdag geopend is van 13.30 – 16.30 uur, donderdag en zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur. De toegang bedraagt slechts 2 Euro p.p, kinderen Euro 1.50. En voor dat geld mag u ook nog eens de toren, die het stadje domineert, beklimmen. Weet u trouwens dat die toren zo plat is omdat deze in vroeger tijden gebruikt werd als vuurtoren, waarop met kolenvuur de schepen de weg werd gewezen. Goedereede lag toen nog vrijwel aan het open water. Zaterdag 15 juli is er van 15.00 tot 16.00 uur een BEIAARDCONCERT door Auke de Boer, die niet alleen de carillons van Drachten en Dokkum bespeelt, maar ook dat van de Groningse Martinitoren.

BOERENROMMELMARKT IN ROCKANJE

De BOERENROMMELMARKT bij de familie Arkenbout aan de Duindijk 5 in Rockanje is al jaren een begrip. Zaterdag 15 juli is er weer van alles te zien (oude landwerktuigen, tractoren) en te koop in de 50 stands, die niet door handelaren, maar door mensen uit de buurt worden bemand. De toegang is gratis.

STREETFOOD FESTIVAL IN HELLEVOETSLUIS

Het Hellevoetse Streetfood Festival is knus en gezellig en brengt u heerlijke hapjes op de vele terrassen van de vestingstad op zaterdag 15- en zondag 16 juli.Het hele weekend staat in het teken van internationale snacks en gerechten en wegdromen op de klanken van gezellige lounge- en live-muziek.
FOSSIELENEXPEDITIE OP DE MAASVLAKTE

Onder leiding van de ervaren fossielenspeurder Walter Langendoen is er zaterdag 15- en zondag 16 juli weer een populair FOSSIELENJACHT. Het inleidende praatje wordt om 11.15 gehouden in FutureLand op de Maasvlakte2, daarna gaat men met de bus naar het strand van de Maasvlakte n om 13.30 uur worden de vondsten besproken. Deelname 9 Euro p.p., kinderen 7 Euro en kinderen t/m 2 jaar mogen gratis mee, hoewel de tocht voor hen toch minder interessant is. FutureLand is so wie so een prima plek om je op de hoogte te stellen van de nieuwste ontwikkelingen in de Rotterdamse haven. De toegang is gratis. Alle dagen behalve maandag geopend. Vanaf uw B&B aan Zee rijdt u Oostvoorne uit naar de A15, daar linksaf en u ziet meteen FutureLand duidelijk aangegeven (ca. 9 km).

BRADERIE OOSTVOORNE

De Hoflaan en het gezellige Dorpsplein achter de kerk in het hart van Oostvoorne zijn zondag 16 juli weer het toneel van een drukbezochte BRADERIE, die van 11.00 tot 17.00 uur zal plaatsvinden. Naast de vele kramen zullen er ook diverse
kinderattracties, hobbystands,knuffelkramen en optredens zijn. Om van de vele gezellige terrassen maar niet te spreken.

OPENLUCHTDIENST ROCKANJE

Bij de Welkomkerk aan de Hoogvlietlaan 23 start zondagmiddag 16 juli de wandeltocht met aansluitend om 18.00 uur koffie of thee en het eventueel opeten van de meegebrachte boterhammen. Om 18.30 uur begint de OPENLUCHTDIENST olv
Ds.Kwakkel in de omgeving van Het Waterbos. Muzikale begeleiding van “Ons Genoegen”. Deelname is gratis.

SCHATGRAVEN IN OOSTVOORNE

Alle kinderen tot 12 jaar kunnen zondag 16 juli meedoen aan het met de hand zoeken naar verborgen schatten om zodoende mooie cadeaus te bemachtigen. Locatie: Het strandje bij het Oostvoornsemeer aan de Strandweg thv. Paviljoen
De Duinrand. Start 14.00 uur.

LEPELAAR- en REEëN SAFARI

Rijdt mee met de fluisterstille E-shuttle op zaterdag 15 julivan 14.00 tot 16.30 uur en ontdek de mooie omgeving van Hellevoetsluis met de Lepelaar- en Reeën Safari. Wandel met de boswachter van Natuurmonumenten door het bijzondere natuurgebied Quackjeswater. Deelname 15 Euro p.p., kinderen 7.50 Euro, inclusief shuttlerit heen en terug. Vertrek vanaf de vuurtoren in Hellevoetsluis om 14.00 uur. Verdere info: www.bezoekhellevoetsluis.nl of via 06 – 417 88 737.

RONDLEIDING BIBERBUNKER OOSTVOORNE

U kunt zondag 16 juli deelnemen aan de indrukwekkende RONDLEIDING van een kleine 3 uur in de Biberbunker te Oostvoorne, de radar commandobunker van de Luftwaffe tijdens de 2e Wereldoorlog. Entrée 7 Euro voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar 3 Euro, koffie, thee of fris inbegrepen. Aanvang 13.30 uur. Wel altijd even reserveren via www.biberbunker.nl. U vindt de bunker aan de Duinoordseweg/Zandweg in Oostvoorne. Vanaf uw B&B aan Zee is dat gemakkelijk aan te lopen.

RONDVAART OVER ’t ZUIDERDIEP

Maak olv. een schipper/gids eens een RONDVAART over ’t Zuiderdiep met een zalmschouw op dinsdag 18 juli van 11.00 tot 13.00 uur, volwassenen Euro 8.50, kinderen t/m 12 jaar Euro 6.50. Verdere informatie een aanmelden bij ’t Wapen van Stellendam, Voorstraat 2 in Stellendam, telefoon 0187 – 491 376.

ZOMERMARKT BRIELLE

Een gezellige ZOMERMARKT in de binnenstad van Brielle op woensdag 19 juli van 10.00 tot 17.00 uur.

OPENLUCHTMUSEUM ‘DE DUINHUISJES’

Het Openlucht Museum “De Duinhuisjes” is elke woensdag, zaterdag en zondagmiddag geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Woensdag 19 juli is er een speciale KINDERMIDDAG met Oud-Hollandse kinderspelen voor alle leeftijden, zoals hoepelen, stokpaardje spelen, op stelten lopen, sjoelen en nog veel meer. Ook zijn er pannenkoeken en kan je je in “Ot en Sien”kleren verkleden en foto’s van je laten maken. Om 14.30 uur is er poppenkast. U vindt het knusse museum aan de Duinstraat 18 in Rockanje. Dat klinkt ver weg, maar het ligt aan dezelfde weg als uw B&B aan Zee. Kijk maar op de hoek, daar staan de gele richtingbordjes al. De afstand bedraagt nog geen 2 kilometer.

FUTURELAND HET BESTE UITJE VAN ZUID-HOLLAND

Niet voor niets is een bezoek aan FutureLand door de ANWB uitgeroepen tot het beste uitje van Zuid-Holland. Nu kunnen jonge bezoekers en hun ouders/begeleiders elke woensdag en zondagmiddag deelnemen aan een leuke en attractieve RONDLEIDING die om 14.00 start met een grappige korte film gevolgd door een speurtocht voor kinderen van resp. 6-9 jaar en vanaf 10 jaar. Deelname is gratis en reserveren is niet nodig. Er is bovendien een nieuwe aantrekkelijke expositie:
‘“10 JAAR KIJKEN NAAR MAASVLAKTE2”.