Wat is er te doen in de omgeving van uw B&B?

Wat is er te doen in de omgeving van uw B&B?

RONDVAART OVER ’t ZUIDERDIEP

Maak olv een schipper/gids eens een RONDVAART over ’t Zuiderdiep met een zalmschouw op donderdag 20- dinsdag 25- of donderdag 27 juli van 11.00 tot 13.00 uur. Volwassenen Euro 8.50, kinderen t/m 12 jaar Euro 6.50. Verdere informatie en aanmelden bij ’t Wapen van Stellendam, Voorstraat 2 in Stellendam, telefoon 0187 – 491 376.

ZOMERMARKT IN BRIELLE

Gezellige ZOMERMARKT op woensdag 19 juli in de binnenstad van Brielle met leuke aanbiedingen, vermaak en activiteiten voor de kinderen.

VISWEDSTRIJD VOOR DE JEUGD IN ROCKANJE

De traditionele VISWEDSTRIJD voor de jeugd georganiseerd door de Welkomkerk wordt woensdag 19 juli gehouden in de singel aan de Middeldijk. De inschrijving voor de 2 groepen tot 10 jaar en van 10= tot 14 jaar. De eerste 3 van elke groep krijgen een prijs. De wedstrijd is van 19.00 tot 20.15 uur, inschrijven á 1 Euro p.p. vanaf 18.30 uur. Tijdens het vissen worden pannenkoeken gebakken en zijn koffie, thee en limonade voor een gering bedrag verkrijgbaar, zodat het voor de meegekomen ouders prima toeven is.

OPENLUCHTMUSEUM ‘DE DUINHUISJES’

Op alle dagen dat deze week het knusse Openluchtmuseum “De Duinhuisjes” geopend is, zijn er speciale activiteiten. Woensdag 19 juli zijn er Oud-Hollandse kinderspelen, zaterdag 22 juli ontvangt Opoe Jaantje visite, maakt haar huisje schoon en leest voor uit Piggelmee. Zondag 23 juli is er een kledingshow. Al die dagen geopend van 13.30 tot 16.30 uur. U vindt het museum an de Duinstraat 18. Dat is vanaf uw B&B aan Zee iets minder dan 2 kilometer. Op de hoek staan al de gele
richtingbordjes.

DOENSDAG VERDEDIGINGSWERKEN HELLEVOETSLUIS

Kinderen kunnen op een speelse manier kennismaken met de militaire geschiedenis van Hellevoetsluis. Tijdens de “DOENSDAG” op woensdag 19 juli kunnen ze een aantal bunkers bezoeken en is er een leuke speurtocht. Het programma begint om 13.30 uur en duurt tot 15.30 uur, Kosten per kind Euro 2.50. Ouders krijgen een gratis kop koffie, de kids limonade en een zakje chips. Het is wél de bedoeling dat de ouders tijdens de activiteiten bij hun kinderen blijven. Aanmelden via www.
stichtingverdedigingswerken.nl of telefonisch 06 – 31 25 49 09 is verplicht. Een en ander vindt plaats in de kazerne Haerlem, Plein Fort Haerlem 1in Hellevoetsluis. Het is handig als je een zaklantaarn meeneemt.
Zondag 23 juli is de bezoekersruimte van 13.00 tot 16.00 uur geopend. Dat geldt trouwens voor de gehele maand juli en augustus!

RONDLEIDING BIBERBUNKER OOSTVOORNE

U kunt woensdag 19 juli deelnemen aan de indrukwekkende RONDLEIDING van een kleine 3 uur in de Bierbunker te Oostvoorne, de radar commandobunker van de Luftwaffe tijdens de 2e Wereldoorlog. Entrée 7 Euro voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar 3 Euro, koffie, thee of fris inbegrepen. Wel altijd even reserveren via www.biberbunker.nl. U vindt de bunker aan de Duinoordseweg/Zandweg in Oostvoorne. Vanaf uw B&B aan Zee is dat gemakkelijk aan te lopen.

EXPOSITIE BEDEVAARTKERK BRIELLE

De EXPOSITIE “Wie of Wat is Heilig” in de Bedevaartkerk aan de Ring 5 te Brielle is in de maanden juli en augustus dagelijks te bezoeken van 13.00 tot 17.00 uur, Er is werk te zien van ruim 30 kunstenaars in verschillende technieken. Het is bovendien een prima gelegenheid om de imposante kerk, het martelveld en de kloosteromgang te bezichtigen. Er zijn gidsen aanwezig en de toegang is vrij.

MET DE LINQUENDA HET HARINGVLIET OVER

Elke dinsdag, woensdag, donderdag en zondag VEERDIENST met de klipperaak Linquenda naar Middelharnis, Stellendam en Tiengemeten, Vertrek vanaf de Vuurtoren om 09.30 uur. Meer informatie: www.gezelligzeilen.nl of 06 – 46 44 01 13.

RONDLEIDING VISAFSLAG EN STELLENDAMSE HAVEN

Afgelopen week gelezen in het AD? De geweldige RONDLEIDING door de Stellendamse Visafslag en toeleveringsbedrijven van de visserijsector. Kaarten 10 Euro p.p. verkrijgbaar bij de VVV Goeree-Overflakkee, tel. 0187 – 681 789.Vooraf reserveren verplicht. Ter plaatse helaas niet mogelijk. De uitgebreide rondleiding, deze week op vrijdag 21 juli, duurt van 07.30 tot 10.30 uur.

SINT CATHARIJNEKERK BRIELLE

De beeldbepalende Sint Catharijnekerk met haar karakteristieke toren kunt u van maandag t/m zaterdag van 10.30 tot 16.30 uur bezoeken. In de maanden juli en augustus ook nog eens op zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Entrée 1 Euro en voor dat geld kunt u ook nog eens de EXPOSITIE ICONEN bewonderen en de toren beklimmen om te genieten van het fraaie uitzicht. Het is trouwens dit jaar precies 600 jaar geleden dat de eerste steen werd gelegd voor deze monumentale kerk, waar eens Willem van Oranje in het huwelijk trad. Zaterdag 22 juli is er een ORGELCONCERT door Arjan de Vos (’s-Gravenhage), aanvang 16.30 uur. Maandag 24 juli bespeelt Arjan Veen (Woudenberg) het befaamde Kam-orgel uit 1845. Dit concert begint om 20.15 uur.

THE VOICE OF HOLLAND TALENTEN IN HELLEVOETSLUIS

Live optredens van The Voice of Holland Talenten op het podiumplein bij H&M in Winkelcentrum “De Struytse Hoeck” te Hellevoetsluis op zaterdag 22 juli. Van 13.00 tot 14.00 uur finalist Isabel Provoost, van 14.00 tot 15.00 uur Vinchenzo Tahapary
(ook finalist) en van 16.00 tot 17.00 uur de winnares van 2017: Pleun Bierbooms. De toegang is vrij.

EEN GOEDE REDEN VOOR GOEDEREEDE

Goedereede is uw bezoek meer dan waard. Eens temeer zaterdag 22 juli a.s. Dan is er een gezellige braderie en van 15.00 tot 16.00 uur bespeelt beiaardier Gerda Peters, stadsbeiaardier van Almere, Beverwijk en Voorburg, de beiaard van de monumentale toren van het schilderachtige stadje. Het TORENMUSEUM in dat plaatsje is woensdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur en donderdag en zaterdag van 11.00 16.30 geopend. Voor 2 Euro (kinderen Euro 1.50) mag u het museum bezoeken en kunt u de toren beklimmen. Deze is zo plat omdat-ie vroeger als vuurtoren werd gebruikt, waarop met kolenvuur de schepen de weg werd gewezen. Goedereede lag toen nog vrijwel aan het open water.

PALINGROOKWEDSTRIJD STELLENDAM

Weer eens iets anders: een Palingrookwedstrijd op zaterdag 22 juli aan de Deltahaven 61 in Stellendam. Een groot deel van de opbrengst en de sponsoring gaat naar Kika. Verdere info en aanmelden via:johanvn@live.nl.

FOSSIELENEXPEDITIE OP DE MAASVLAKTE

Onder leiding van de ervaren fossielenspeurder Walter Langendoen is er zaterdag 22- en zondag 23 juli weer een populaire FOSSIELENJACHT. Het inleidende praatje wordt om 11.15 uur gehouden in FutureLand op de Maasvlakte2, daarna gaat men met de bus naar het strand van de Maasvlakte en om 13.30 uur worden de vondsten besproken. Deelname 9 Euro p.p., kinderen 7 Euro en kinderen t/m 2 jaar mogen gratis mee, hoewel de tocht voor hen toch minder interessant is. FutureLand is so wie so een prima plek om u op de hoogte te stellen van de nieuwste ontwikkelingen in de Rotterdamse haven. De toegang is gratis. Alle dagen behalve maandag geopend. Vanaf uw B&B aan Zee rijdt u Oostvoorne uit naar de A15, daar linksaf en u ziet FutureLand meteen duidelijk aangegeven (ca. 9 km.).

OT&SIEN MIDDAG IN HELLEVOETSLUIS

Een ouderwetse Ot&Sien middag voor kinderen tot 12 jaar zondagmiddag 23 juli met Oud-Hollandse spelletjes. Ouders en grootouders zijn ook welkom. Entrée 2 Euro per kind in het Stadsmuseum aan de Industriehaven 8a in Hellevoetsluis.
Meer info: www.stadsmuseum.nl.

ROMANTISCH NAMIDDAGCONCERT IN GEERVLIET

Romantisch Namiddagconcert op zondag 23 juli in de Onze Lieve Vrouwekerk te Geervliet. Het 2e concert over de ontwikkeling van de pianosonate o.a. van Carl Philipp Emanuël Bach en Johan Wilhelm Hässler door Jan Pieter Baan. Toegang, programmaboekje en consumpties gratis. Uw bijdrage voor de instandhouding van het kerkgebouw wordt zeer op prijs gesteld. Aanvang 14.00 uur. Vanaf uw B&B aan Zee bereikt u Geervliet via de N218 (richting Brielle). Geervliet is het 2e dorp na het Voornsekanaal.

NATUUREXCURSIE KWADE HOEK

Het IVN organiseert in samenwerking met Natuurmonumenten dinsdag 26 juli van 19.00 tot 21.00 uur een NATUUREXCURSIE met als thema “Duinen, Zand en Strand”. Verzamelen op de parkeerplaats Kwade Hoek, Oostdijkseweg 105 in Goedereede. Deelname 3 Euro, kinderen Euro 1.50. Aanmelden: VVV Ouddorp, tel, 0187 – 681 789. Dinsdag 2 augustus is er weer een Natuurexcursie op de Kwade Hoek.

SCHATGRAVEN IN ROCKANJE

De Stichting Probaro organiseert woensdag 26 juli voor kinderen van 2 t/m 12 jaar SCHATGRAVEN op het strand van Rockanje tussen 1e en 2e Slag, bij de post van de Reddingsbrigade. Kinderen verkleed als piraat, gaan op zoek naar een “schat” op een afgezet stuk van het strand, waarin blokjes verstopt zitten. Aan ieder blokje is een prijs verbonden en ook de mooist verklede piraat krijgt een prijs. Na afloop krijgt ieder kind dat heeft meegedaan een ijsje in Strandpaviljoen Badlust. Aanmelden op woensdag 26 juli vanaf 13.30 uur bij de post van de Reddingsbrigade. Het schatgraven dient alleen met de blote hand te gebeuren en duurt van 14.00 tot 15.00 uur. De deelname is gratis.

DUTCH CLASSIC YACHT REGATTA

Tijdens de Dutch Classic Yacht Regatta woensdag 26 t/m zondag 30 juli zullen meer dan 125 indrukwekkende klassieke jachten op het Haringvliet de strijd met elkaar aangaan in verschillende klassen. Thuishaven is Hellevoetsluis, van waaruit u de wedstrijden zult kunnen volgen.

PAARDENTRAM IN BRIELLE

Gedurende de zomermaanden is de PAARDENTRAM in Brielle terug. Elke middag rijdt dit romantische vervoermiddel van de Thoelaverweg (bij de Jumbo) naar de Bedevaartkerk en het Historisch Museum op de Markt. Daar staan ook de vertrektijden aangegeven. De paardentram rijdt niet op de woensdagen dat er zomermarkten zijn.

ONG IN OUDDORP

Veel te doen in Ouddorp deze week voor jong en oud. Daarom even apart het programma voor de komende week:
woensdag 19 juli: TOERISTENDAG van 08.30-18.00 uur. De hele dag feest in de ring met grote braderie, kinderactiviteiten, muziek en gezelligheid
van 10.30-11.00 uur POPPENKAST op Ouddorp-Duin, Westerweg 18., toegang gratis
donderdag 20 juli: RONDLEIDING Heemtuin “De Mienige”, Dijkstelweg 19 van 10.00 tot 12.00 uur. Toegang 2 Euro, verplicht aanmelden bij VVV-Ouddorp tel. 0187 – 681 n789
NATUURPRESENTATIE Jan Baks in “De Overkant”, Dijkstelweg 33. Toegang Euro 6.50
zaterdag 22 juli: Rommelmarkt bij v.d.Linde, Zuidweg
STRANDJUTTEN van 09.30-12.00 uur op Ouddorp-Duin, Westerweg 18
INLOOPCONCERT in Herv.Kerk aan de Weststraat 2, aanvang 11.00 uur
SLOOTSTRUINEN op de Klepperstee van 10.00 tot 11.30 uur. Meer info en aanmelden: 0187 – 681 n789
maandag 24 juli: HUIFKARTOCHT van ca. anderhalf uur in de omgeving
dinsdag 25 juli: FILMMIDDAG voor de jeugd in de Bibliotheek aan de Raadhuisstraat 4
20.00 uur BINGO met Brassband Concordia in Dorpstienden 4