Wat is er te doen in de omgeving van uw b&b aan zee?

Wat is er te doen in de omgeving van uw b&b aan zee?

MAGIC CIRCUS IN ROCKANJE EN BRIELLE

Ontdek de nieuwe show van het Magic Circus in de enige 6-masten circustent on tour: Dinsdag 8- en woensdag 9 augustus bij Camping Rondeweibos in Rockanje. Voorstellingen beide dagen om 19.00 uur. In Brielle staat het circus op het parkeerterrein aan de Thoelaverweg (bij de Jumbo). Voorstellingen vrijdag 11 augustus om 19.00 uur, zaterdag 12 augustus om 16.00 en 19.00 uur en tenslotte zondag 13 augustus om 16.00 uur.

OPENLUCHTMUSEUM ‘DE DUINHUISJES’

Het Openluchtmuseum “De Duinhuisjes” is elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Woensdag 9 augustus leest OPOE JAANTJE voor, maakt haar huisje schoon en er is poppenkast. Zondag 13 augustus is er om 14.00 uur een wervelende muziekshow van ACCORDEONCLUB RISOLUTO uit Rockanje. U vindt dit knusse museum aan de Duinstraat 18 in Rockanje. Dat klinkt ver weg, maar het ligt aan dezelfde weg als uw B&B aan Zee. Kijk maar op de hoek, daar staan de gele richtingbordjes al. De afstand bedraagt nog nét geen 2 kilometer.

RONDLEIDING BIBERBUNKER OOSTVOORNE

U kunt woensdag 9- en 16 augustus deelnemen aan de indrukwekkende RONDLEIDING van een kleine 3 uur in de Bierbunker te Oostvoorne, de radar commandobunker van de Luftwaffe tijdens de 2eWereldoorlog. Entrée 7 Euro p.p. voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar 3 Euro, koffie, thee of fris inbegrepen. Wel altijd even reserveren via www.biberbunker.nl. U vindt de bunker aan de Duinoordseweg/Zandweg in Oostvoorne. Vanaf uw B&B aan Zee is dat gemakkelijk aan te lopen.

FOSSIELENEXPEDIT IE OP DE MAASVLAKTE

Onder leiding van de ervaren fossielenspeurder Walter Langendoen zijn er woensdag 9-, zaterdag 12- en zondag 13 augustus weer de populaire FOSSIELENJACHTEN. Het inleidende praatje wordt om 11.15 uur gehouden in FutureLand op de Maasvlakte2, daarna gaat men met de bus naar het strand van de Maasvlakte en om 13.30 uur worden de vondsten besproken.Deename 9 Euro p.p., kinderen 7 Euro en kinderen t/m 2 jaar mogen gratis mee, hoewel de tocht voor hen toch minder interessant is. FutureLand is so wie so een prima plek om je op de hoogte te stellen van de nieuwste ontwikkelingen in de Rotterdamse haven. De toegang is gratis. Alle dagen behalve maandag geopend.Vanaf uw B&B aan Zee rijdt u Oostvoorne uit naar de A15, daar linksaf en u ziet FutureLand meteen duidelijk op de borden aangegeven (ca. 9 km.).

ZOMER KINDERDAGEN BIJ RTM IN OUDDORP

Een ideaal uitstapje met de kinderen. De RTM (Rotterdamse Tramweg Maatschappij) houdt woensdag 9- en donderdag 10 augustus voor de 17e maal de succesvolle ZOMERKINDERWAGEN. De RTM Stoomtrein rijdt feestelijk versierd langs het Grevelingenmeer (vertrektijden 11.45, 13.30 en 15.30 uur) aangevuld met een extra motortrein om 14.30 uur. De stoomtrein van 13.30 uur sluit aan op de boottocht met het ms Grevelingen. Combikaarten voor deze tocht kunt u in het museum verkrijgen. De vele goederenwagons in de remise en het nieuwe museum zijn open om te bekijken. Kinderen kunnen hun gezichten verven en T-shirts beschilderen, meedoen met Oud-Hollandse spelletjes, een reuze sjoelbak, rangeerspel en een springkussen in treintjessfeer. Ook is er een heuse draaimolen en in het museum start het eerste gedeelte van de interactieve speurtocht. Om met de tram mee te rijden én mee te doen aan alle activiteiten betalen kinderen t/m 12 jaar 3 Euro. Ouders of begeleiders betalen 12 Euro. U vindt het RTMmuseum aan de Schellingerweg 2 in Ouddorp. Dat is vanaf uw B&B aan Zee via de N57, bij Ouddorp de 2e rotonde linksaf naar De Punt. Vanaf daar staat het goed aangegeven. Er is voldoende (gratis) parkeerruimte.

BIJZONDERE MARKTEN

Naast de gebruikelijk weekmarkten zijn er in de komende week de navolgende BIJZONDERE MARKTEN:

woensdag 9 augustus: Antiek- en Curiosamarkt in de binnenstad van BRIELLE

zondag 13 augustus: Braderie aan de Hoflaan in OOSTVOORNE van 11.00 tot 17.00 uur

woensdag 16 augustus: Toeristenmarkt in OUDDORP

woensdag 16 augustus: Zomermarkt in de binnenstad van BRIELLE van 10.00 tot 20.00 uur

FOKVEEDAG IN HELLEVOETSLUIS

De Fokveedag in Hellevoetsluis is een agrarisch FAMILIE EVENEMENT dat zaterdag 12 augustus voor de 60e keer wordt gehouden van 09.00 tot 16.00 uur. Er worden koeien, kalveren en paarden gekeurd. Het is een gezellige dag met marktkramen op de streekmarkt, demonstraties zoals messenwerper, Circus Boltini met een act met slangen, krokodil en vogelspin, trekpaarden, politiehonden, reptielen, roofvogels en nog veel meer. Dit spektakel vindt plaats op het terrein van J.B.v.d.Ban aan de Smitsweg 29 in Hellevoetsluis. Entrée 3 Euro, kinderen tot 12 jaar gratis.

PAARDENTRAM IN BRIELLE

Gedurende de zomermaanden is de PAARDENTRAM in Brielle terug. Elke middag vanaf 12.45 uur rijdt dit romantische vervoermiddel van de Thoelaverweg (bij de Jumbo) naar de Bedevaartkerk en het Historisch Museum op de Markt. Daar staan ook de vertrektijden aangegeven. De paardentram rijdt niet op de woensdagen dat er zomermarkten zijn.

ZOMER-VERANDAMARKT BIJ TENELLAPLAS

De Zomer-Verandamarkt: Een markt waarbij de natuur centraal staat. Zaterdag 12 augustus organiseert het Zuid-Hollands Landschap een ZOMER-VERANDAMARKT met verschillende “natuurlijke” kramen. Aafje is aanwezig met wol en laat zien hoe je die kunt verven. In een pan pruttelt het extract van planten, waar de wol doorheen gaat voor een prachtige kleur. Kinderen kunnen Aafje helpen en zij heeft ook haar spinnewiel mee. Kruidenvrouwtje Kaatje heeft o.m. gedroogde kruiden voor heerlijke theemelanges. Verder is er Fries houtsnijwerk, biologische groente, wecken, zelfgemaakte jams en advocaat, toverballen maken die je mee naar huis mag nemen, zelfgemaakte slagroom, koeken en verse wafels. Na de Zomermarkt kunt u meedoen aan een speurwandeling. Deze bijzondere en aparte markt vindt plaats in en rond het Bezoekerscentrum Tenellaplas aan de Duinstraat 18 in Rockanje. Dat klinkt misschien ver, maar is op nog geen 2 kilometer vanaf uw B&B aan Zee. Op de hoek staan al de gele richtingbordjes.

SINT CATHARIJNEKERK BRIELLE

De beeldbepalende Sint Catharijnekerk in Brielle kunt u van maandag t/m zaterdag van 10.00 to 16.30 uur bezichtigen. Entrée 1 Euro en voor dat bedrag kunt u ook nog de EXPOSITIE ICONEN bewonderen én de toren beklimmen om te genieten van het overweldigende uitzicht. Tot eind augustus kan dit ook op zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Zaterdag 12 augustus is er vanaf 13.30 uur een speelse viering van het 600 jarig bestaan mmv. de Vrienden van de Catharijnekerk. Om 16.30 uur begint dan het MIDDAGCONCERT met Matthijs Breukhoven (orgel) en Nelline van Lieren (blokfluit). Maandag 14 augustus bespeelt Arjen Leistra (Schiedam) het befaamde Kamorgel uit 1854. Aanvang 20.15 uur.

LEPELAAR- en REEëN SAFARI

Rijdt mee met de fluisterstille E-shuttle op zaterdag 12 augustus van 14.00 tot 16.30 uur en ontdek de mooie omgeving van Hellevoetsluis met de LEPELAAR- en REEëNSAFARI. Wandel met de boswachter van Natuurmonumenten door het bijzondere natuurgebied Quackjeswater. Deelname 15 Euro, kinderen Euro 7.50 p.p. inclusief shuttlerit heen en terug. Vertrek vanaf de vuurtoren in Hellevoetsluis om 14.00 uur. Verdere informatie: www.bezoekhellevoetsluis.nl of telefonisch
06 – 417 88 737.

CRUISESCHEPEN BEKIJKEN EN FOODFESTIVAL

Dagje Rotterdam? Beslist even kijken bij de Cruise Terminal aan de Wilhelminakade. Vanaf de Boompjes of beter nog: Te voet over de Erasmusbrug (op zich al een belevenis) heeft u het beste zicht op de cruiseschepen. Donderdag 10 augustus om 08.00 uur meert de AIDAprima aan om de volgende ochtend om 08.00 uur weer te vertrekken. Zondag 13 augustus ligt de Queen Elizabeth er van 07.00 tot 19.00 uur. In het komend weekend kunt u ook het oudste deel van Rotterdam, dat nog geheel intact is, DELFSHAVEN bezoeken en de plek zien van waaruit de Pilgrimfathers in een ver verleden met de Mayflower naar Amerika vertrokken. Er is daar op zaterdag 12 augustus (van 17.00 tot 23.00 uur) en zondag 13 augustus (van 10.00 tot 18.00 uur) het foodfestival “Ketels aan de Kade”. Een FESTIVAL voor jong en oud, waar het gezamenlijke Rotterdamse eetverleden tot leven komt. De toegang is gratis.

WIPNEUS & PIM IN HELLEVOETSLUIS

Hét onovertroffen feestpakket voor het winkelend publiek vormt zaterdag 12 augustus het live-optreden van WIPNEUS & PIM op het jodiumplein bij H&M in het winkelcentrum “De Struytse Hoeck” in Hellevoetsluis. Het optreden is van 14.00 tot
16.30 uur en de toegang is gratis.

BRADERIE IN OOSTVOORNE

Traditiegetrouw is de Oostvoornse BRADERIE zondag 13 augustus van 11.00 tot 17.00 uur op en rond de Hoflaan. Naast de vele kramen zijn er ook weer diverse kinderattracties.

EXPOSITIE BEDEVAARTKERK

De EXPOSITIE “Wie of Wat is Heilig” in de Bedevaartkerk aan de Ring 5 in Brielle is nog tot eind augustus dagelijks te bezoeken van 13.00 tot 17.00 uur. Er is werk te zien van ruim 30 kunstenaars in verschillende technieken. Het is bovendien een prima gelegenheid om de imposante kerk, het martelveld en de kloosteromgang te bezichtigen. Er zijn gidsen aanwezig en de toegang is vrij.

KOFFIE TUSSEN DE BOEKEN IN BRIELLE

“Koffie tussen de boeken” is een ontmoetingsplek voor iedereen. Tijdens het koffiemoment kan men elkaar ontmoeten, bijpraten en een luisterend oor bieden. Gezellig aanschuiven aan de koffietafel en “een bakkie doen”. Een en ander wordt georganiseerd door MEE en de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. Maandag 14 augustus van 13.00 tot 14.00 uur in de Bibliotheek te Brielle aan de Rozemarijnstraat 46, er zijn geen kosten aan verbonden.

DOENSDAG VERDEDIGINGSWERKEN HELLEVOETSLUIS

Kinderen kunnen op een speelse manier kennismaken met de militaire geschiedenis van Hellevoetsluis. Tijdens de “DOENSDAG” op woensdag 16 augustus kunnen ze een aantal bunkers bezoeken en er is een leuke speurtocht. Het programma begint om 13.30 uur en duurt to 15.30 uur, kosten per kind Euro 2.50. Ouders krijgen een gratis kop koffie, de kids limonade en een zakje chips. Het is wél de bedoeling dat de ouders tijdens de activiteiten bij hun kinderen blijven. Aanmelden bij
www.stichtingverdedigingswerken.nl of telefonisch 06 – 31 25 49 09 is verplicht. Een en ander vindt plaats in de kazerne Fort Haerlem, Plein fort Haerlem 1 in Hellevoetsluis. Het is handig als je een zaklantaarn meeneemt.
De bezoekersruimte van de stichting is tot eind augustus elke zondag van 13.00 tot 16.00 uur geopend. Zie ook info@fronttaal.info.

TUSSEN HET HARINGVLIET EN DE BROUWERSDAM (voor uitgebreide informatie: www.vvvgoeree-overflakkee.nl)

woensdag 9 augustus: ROMMELMARKT bij v.d.Linde, Zuidweg 3 in Ouddorp
van 19.00 tot 21.00 uur NATUUREXCURSIE Kwade Hoek vanaf parkeerterrein Oostdijkseweg 105 in Goedereede
19.30 uur Duitse FILM Toni Erdmann in “De Overkant” aan de Dijkstelweg 33 in Ouddorp
donderdag 10 augustus:10.00-12.00 uur BEIAARDIERWANDELING in het schilderachtige Goedereede met om 11.00 uur beiaardconcert van Jan Bezuijen
11.00-13.00 uur RONDVAART over Zuiderdiep met zalmschouw. Aanmelden bij Wapen van Stellendam, Voorstraat 2, telefoon 0187 – 491 376
14.00-16.00 uur FILM en RONDWANDELING door Stellendam over Watersnoodramp in 1953. Aanmelden Wapen van stelende (zie boven)
20.00 uur ORGELCONCERT door Paul Kievit met Auke in Dorpskerk aan de Weststraat 2 in Ouddorp
vrijdag 11 augustus:07.30-10.30 uur RONDLEIDING Visafslag en Stellendamse haven
zaterdag 12 augustus:ROMMELMARKT bij v.d.Linde, Zuidweg 3 in Ouddorp
ZOMERSE DAGEN in Ouddorp-Duin, Westerweg 18 in Ouddorp. Toegang gratis
11.00-18.00 uur HAVENDAG bij Ouddorp Haven met vele activiteiten voor jong en oud
11.00 uur INLOOPCONCERT in Dorpskerk, Weststraat 2 in Ouddorp
12.00-18.00 uur KINDERANIMATIE in Centrum Ouddorp met springkussen en schminkfestijn
12.00-14.00 uur SPEURTOCHT naar Stranddieren door Natuurmonumenten bij trailerhelling Brouwersdam Ouddorp
14.00 uur FIETSPUZZELTOCHT vanaf Toppershoedje, Strandweg 2-4 in Ouddorp. Deelname gratis
15.00-16.00 uur BEIAARDCONCERT Wim Ruitenbeek vanaf Goereese Toren in Goedereede
22.30-23.00 uur VUURWERK & LASERSHOW bij Oosterduinpan in Ouddorp
zondag 13 augustus:OPENLUCHTBIOS bij Ouddorp-Duin, Westerweg 18 in Ouddorp (wel eigen stoel of kruk meebrengen) Verdere info: www.ouddorp-duin.nl
10.30-11.00 uur POPPENKAST bij Ouddorp-Duin (info – zie boven)
maandag 14 augustus: OPENLUCHTBIOS Ouddorp-Duin (zie boven)
18.30 uur VVV HUIFKARTOCHT vanaf parkeerterrein Bosweg 2 in Ouddorp
dinsdag 15 augustus: Begin VAKANTIESPELWEEK in tent aan de Jongkoenstraat in Goedereede
17.00-22.00 uur SUMMER FAIR en Sunset Waterjump bij Zeil- en Surfcentrum, Ossenhoek 1, Brouwersdam-Ouddorp met live-muziek.