Wat is er te doen in de omgeving van uw B&B aan zee

Wat is er te doen in de omgeving van uw B&B aan zee

BIJZONDERE MARKTEN

Woensdag 16 september is in de binnenstad van Brielle van 10.00 tot 20.00 uur de bekende ZOMERMARKT en in Ouddorp is op diezelfde dag de spectaculaire TOERISTENDAG met heel speciale attracties. Een aanrader!

OPENLUCHTMUSEUM ‘DE DUINHUISJES’

Het Openluchtmuseum “De Duinhuisjes” is elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Woensdag 16 augustus is er een speciale KINDERMIDDAG. Oudhollandse kinderspelen voor alle leeftijden zoals hoepelen,
stokpaardje spelen, steltlopen, sjoelen en nog veel meer. Ook zijn er pannenkoeken en kan je je in “Ot en Sien” kleren verkleden en foto’s van je laten maken. Zaterdag 19 augustus start er om 11.00 uur een STREEKWARENMARKT met groente
en fruit van Sjoukes, desembrood van Jordy, honing van eigen bijen, zelfgemaakte advocaat, vers gerookte paling en boerenkaasjes. U vindt dit knusse museum aan de Duinstraat 18 in Rockanje. Dat klinkt ver weg, maar het ligt aan dezelfde weg als uw B&B aan Zee. Kijk maar op de hoek, daar staan de gele richtingbordjes al. De afstand bedraagt nog nét geen 2 kilometer.

DOENSDAG VERDEDIGINGSWERKEN HELLEVOETSLUIS

Kinderen kunnen op een speelse manier kennismaken met de militaire geschiedenis van Hellevoetsluis. Tijdens de “DOENSDAG” op woensdag 16 augustus kunnen ze een aantal bunkers bezoeken en is er een leuke speurtocht. Het programma begint om 13.30 uur en duurt tot 15.30 uur, kosten per kind Euro 2.50. Ouders krijgen een gratis kopje koffie, de kids limonade en een zakje chips. Het is wél de bedoeling dat de ouders tijdens de activiteiten bij hun kinderen blijven. Aanmelden bij
www.stichtingverdedigingswerken.nl of telefonisch 06 = 31 25 49 09 is verplicht. Een en ander vindt plaats in de kazerne Haerlem, Plein Fort Haerlem in Hellevoetsluis. Het is handig als je een zaklantaarn meeneemt. De bezoekersruimte van de Stichting is tot eind augustus elke zondag van 13.00 tot 16.00 uur geopend voor het publiek.

PAARDENTRAM IN BRIELLE

Gedurende de zomermaanden is de PAARDENTRAM in Brielle terug. Elke middag rijdt dit romantische vervoermiddel van de Thoelaverweg (bij de Jumbo) naar de Bedevaartweg en het Historisch Museum aan de Markt. Daar staan ook de vertrektijden aangegeven. De eerste Paardentram vertrekt vanaf 12.45 uur. De paardentram rijdt NIET op de woensdagen dat er Zomermarkten zijn.

DIEREN SPOTTEN IN DE DUINEN

Dieren spotten in de duinen met de boswachter op donderdag 17 augustus met de elektrische shuttlebus om 18.30 uur vanaf het Bezoekerscentrum Tenelleplas aan de Duinstraat 12 in Rockanje. (Dat is op nog geen 2 km. afstand van uw B&B aan Zee). Onderweg vertelt de boswachter de leukste verhalen over de dieren die in de duinen te vinden zijn en bij enkele stops worden kleine wandelingen gemaakt om zoveel mogelijk dieren te ontdekken. Het meenemen van een verrekijker is wel zo handig. Voor deze tocht die tot ongeveer 21.00 uur zal duren, kunt u zich opgeven bij www.zhl.nl. Kosten voor volwassenen 19 Euro, kinderen 15 Euro, leden van zhl krijgen korting.
CRUISESCHEPEN BEKIJKEN

Dagje Rotterdam?Beslist even kijken bij de Cruise Terminal aan de Wilhelminakade. Vanaf de Boompjes of beter nog: Te voet over de Erasmusbrug (op zich al een belevenis) heeft u het beste zicht op de CRUISESCHEPEN. Donderdag 17 augustus ligt de AIDAprima er vanaf 08.00 uur aangemeerd om de volgende ochtend om 08.00 uur weer te vertrekken, de MS Rotterdam ligt er zondag 20 augustus van 07.00 tot maandag 16.00 voor de kade en de Queen Elizabeth dinsdag 22 augustus van 07.00 tot 19.00 uur. Afgelopen week arriveerde de miljoenste (!) cruiseganger in deze nog jonge eeuw in Rotterdam.

VESTINGDAGEN HELLEVOETSLUIS

Het komend weekend van vrijdag 18- t/m zondag 20 augustus is hét evenement voor jong en oud: DE VESTINGDAGEN in Hellevoetsluis. Het mogelijk meest uitgebreide en drukst bezochte feest voor iedereen dat bovendien geheel gratis te bezoeken is. Op vrijwel elke vierkante meter is er “wat” te doen. Het gehele programma te vermelden is in deze rubriek niet mogelijk, zo uitgebreid is het. Wij doen slechts een greep: Kermis (die al op woensdag begint), braderie, vlootschouw, vuurwerk, musea, helikopterrondvluchten, reddingsdemo’s, muziek, oldtimer(vracht)auto’s en tractoren, veiligheidsplein, duikrace voor het goede doel, varend erfgoed en uiteraard veel stoommachines, familieplein met muziek, militaire voertuigen, kinderplein, oude ambachten, shantykoren, gratis popfestival, straattoneel, heavy duty American Trucks, open schip Noordhinder en Buffel, Ibizamarkt, autoplein met historische voertuigen, hobby rommelmarkt, stoomplein, kanonnen op het Zuidfront, openstelling verdedigingswerken met korte rondleidingen, meevaren op stoomslepers en heel wat meer. Als u belangstelling heeft voor een bepaald onderwerp: Kijk dan even op www.vestingdagen.nl. Heb er wel erg in dat u niet met de auto de vesting in kunt. Wilt u toch persé met de auto dit geweldige evenement bezoeken, pak dan onderweg de eerste de beste parkeermogelijkheid en loop de rest. Veel plezier!

28e OMLOOP VAN GOEREE-OVERFLAKKEE

Een geweldige uitdaging voor elke wandelliefhebber. Vrijdag 18- en zaterdag 19 augustus kunt u deelnemen aan de 28e OMLOOP van GOEREE-OVERFLAKKEE. Loop een geweldige route over de afstand die u schikt: 110, 55, 30, 20 of 15 kilometer. Vorig jaar bracht de omloop ruim 16.000 Euro op voor het Sophia Kinderziekenhuis, waar ook nu de baten weer voor zijn bestemd. Er is ook nog een route voor kinderen over 5 of 15 km. Gestart wordt vanuit Middelharnis. Meer gegevens en inschrijven via: www.dewandeltocht.nl.

TOUR DE SPORT IN HELLEVOETSLUIS

Als een soort van tegenhanger van al het feestelijk gedruis in Hellevoetsluis is er zaterdag 19 augustus voor de jeugd gelegenheid om kennis te maken met de SPORTEN die in de vestingstad beoefend kunnen worden. Op het Plein voor de Kazerne Haerlem kan er van 10.00 tot 16.00 uur gespeeld worden in 2 groepen: Tot 9 jaar en tot 13 jaar. Opgeven op de plaats zelf en er zijn geen kosten aan verbonden. Op zondag 20 augustus zal dit programma nog eens herhaald worden.

CONCERTEN IN GEERVLIET

Het BAROKENSEMBLE MAINTE olv. Siebe van Wijgerden concenteert zaterdag 19 augustus in de Onze Lieve Vrouwekerk in Geervliet, aanvang 15.00 uur. Zondag 20 augustus volgt een ROMANTISCH NAMIDDAGCONCERT in dezelfde kerk. Het is het 3e concert in de reeks pianosonates door Jan Pieter Baan. Ook dit concert begint om 15.00 uur en ook hier is de toegang, het programmaboekje en de consumpties gratis. Wel wordt uw gift voor de instandhouding van de kerk zeer op prijs gesteld

BOEKEN- en PLATENMARKT IN ROCKANJE

Een bijzonder grote hoeveelheid gebruikte boeken en platen zijn zaterdag 19 augustus van 10.00 tot 15.00 uur te koop in de Welkomkerk aan de Hoogvlietlaan 23 in Rockanje. Ook CD’s. DVD’s en puzzels kunt u er in ruime hoeveelheid vinden. De opbrengst komt ten goede aan “Kinderen in de Knel”. De toegang is gratis evenals de koffie, thee of frisdrank.

EXPOSITIE BEDEVAARTKERK BRIELLE

De EXPOSITIE “Wie of Wat is Heilig” in de Bedevaartkerk aan de Rik 5 te Brielle is nog tot eind augustus dagelijks van 13.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Er is werk te zien van ruim 30 kunstenaars in verschillende technieken. Het is bovendien een prima gelegenheid om de imposante kerk, het martelveld en de kloosteromgang te bezichtigen. Er zijn gidsen aanwezig en de toegang is vrij. Zaterdag 19 augustus zal Jos Laus (Den Haag) er een ORGELCONCERT geven. Aanvang 16.30 uur.
Maandag 21 augustus van 19.00 tot 20.00 uur zal er een BEIAARDCONCERT gegeven worden. Dit concert is goed te beluisteren vanaf de luisterplaats bij het Merulahuis, waar koffie en thee wordt geschonken.

SINT CATHARIJNEKERK BRIELLE

De beeldbepalende Sint Catharijnekerk in Brielle kunt u van maandag t/m zaterdag van 10.30 tot 16.30 uur bezichtigen. Entrée 1 Euro en voor dat bedrag kunt u ook nog de EXPOSITIE ICONEN bewonderen én de toren beklimmen om te genieten van het overweldigende uitzicht. Tot eind augustus kan dit ook op zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Maandag 21 augustus zal Aart Bergwerff het befaamde Kamorgel uit 1854 bespelen. Aanvang 20.15 uur.

ROMMELMARKT IN DE SNUFFELLOODS ROCKANJE

Het is zaterdag 19 augustus weer de 3e zaterdag van de maand en dus de bekende, uitgebreide ROMMELMARKT in de Snuffelloods aan de Kerkweg 16 op het industrieterrein Mookhoek, dat aan de rand van Rockanje, bij de molen, ligt. Er is een grote keuze uit allerhande goederen, van boeken en platen tot elektrische artikelen en meubelen. De toegang tot deze tweedehandsmarkt (van 09.00 tot 13.00 uur) is gratis, evenals de koffie. De opbrengst komt ten goede aan het onderhoud en de instandhouding van de dorpskerk.

RONDLEIDING BIBERBUNKER OOSTVOORNE

U kunt woensdag 16- en zondag 20 augustus weer deelnemen aan de indrukwekkende RONDLEIDING van een kleine 3 uur in de BIBERBUNKER te Oostvoorne, de radarcommandobunker van de Luftwaffe tijdens de 2e Wereldoorlog. Entrée 7 Euro voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar 3 Euro, koffie, thee of fris inbegrepen. Aanvang woensdag 19.30 uur, zondag 13.30 uur. Wel altijd even reserveren via www.biberbunker.nl. U vindt de bunker aan de Duinoordseweg/Zandweg in Oostvoorne. Vanaf uw B&B aan Zee is dat gemakkelijk aan te lopen.

FOSSIELENEXPEDITIE OP DE MAASVLAKTE

Onder leiding van de ervaren fossielenspeurder Walter Langendoen (onlangs nog in het nieuws vanwege het vinden van Neanderthaler-sporen) is er zondag 20 augustus weer een populaire FOSSIELENJACHT. Het inleidende praatje wordt om 11.15 uur gehouden in FutureLand op de Maasvlakte2, daarna gaat men met de bus naar het strand van de Maasvlakte en om 13.30 is men weer terug om de vondsten te bespreken. Deelname 9 Euro p.p., kinderen 7 Euro en kinderen t/m 2 jaar mogen gratis mee, hoewel de tocht voor hen toch minder interessant is. FutureLand is so wie so een prima plek om je op de hoogte te stellen van de nieuwste ontwikkelingen in de Rotterdamse haven. De toegang is gratis. Alle dagen behalve maandag geopend. Vanaf uw B&B aan Zee rijdt u Oostvoorne uit naar de A15, daar linksaf en u ziet FutureLand meteen duidelijk aangegeven (ca. 9 km.).

STRAATTEKENEN IN OOSTVOORNE

De jeugd t/m 12 jaar laat haar creatieve kunsten zien tijdens het STRAATTEKENEN op maandag 21 augustus vanaf 19.00 uur op het gezellige Dorpsplein van Oostvoorne. Ieder kind krijgt z’n eigen stukje straat, een pakje krijtjes en een leuke attentie voor het deelnemen. In elke categorie zijn mooie prijzen te winnen. De deelname is gratis!

BRANDWEERWEDSTRIJDEN VOOR DE JEUGD

De Brandweer van Oostvoorne organiseert woensdag 23 augustus om 19.00 uur BRANDWEERWEDSTRIJDEN voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar op de Hofwei in Oostvoorne. Samen met een maatje moet een bepaald parcours afgelegd worden. De deelname is gratis!

TUSSEN HARINGVLIET EN BROUWERSDAM 9uitgebreidere info: www.vvvgoeree-overflakkee)
woensdag    16 augustus: 08.30-18.00 uur TOERISTENMARKT in het drukke centrum van Ouddorp. Beslist een aanrader!
                                          09.30-12.00 uur SLOOTSTRUINEN in Ouddorp-duin, Westerweg 18 ism.Natuurmonumenten
                                                                     VAKANTIESPEELWEEK Jongkoenstraat Goedereede. 09.30-12.00 uur van 4-11 jaar, 18.30-21.30 uur jeugd va 12 jaar
                                                                     ROMMELMARKT bij v.d.Linde, Zuidweg 3 Ouddorp
                                                     13.00 uur ROMMELMARKT voor volwassenen in De Klepperstee, Vrijheidsweg 1 in Ouddorp
                                          19.00-21.00 uur  NATUUREXCURSIE Kwade Hoek ism. Natuurmonumenten, Vertrek Oostdijkseweg 105 Goedereede
donderdag   17 augustus  10.00-12.00 uur  RONDLEIDING Heemtuin “De Mienige”, Dijkstelweg 19 Ouddorp
                                           tot 21.00     uur  AFSLUITING Vakantiespeelweek Goedereede, Jongkoenstraat.
                                           10.00-12.00 uur BEIAARDWANDELING in Goedereede met gids; 11.00-12.00 uur Beiaardconcert door Jan Bezuijen
                                           11.00-13.00 uur RONDVAART over Zuiderdiep met zalmschouw. Aanmelden Wapen van Stellendam, Voorstraat 4, Stellendam (tel.0187 – 491 376)
                                           14.00-16.00 uur WATERSNOODROUTE Stellendam met film en rondwandeling. Wapen van Stellendam – zie boven
                                                     20.00 uur NATUURPRESENTATIE Jan Baks in “De Overkant”, Dijkstelweg 33 in Ouddorp
vrijdag          18 augustus   07.30-10.30 uur RONDLEIDING Visafslag en Stellendamse haven
zaterdag       19 augustus  09.00-16.00 uur Grote ZOMERMARKT Hazersweg 77 in Ouddorp
                                           11.00-13.00 uur AMERIKAANSE VEILING op bovenstaande Zomermarkt
                                                     11.00 uur INKOOPCONCERT in de Dorpskerk, Weststraat 2 in Ouddorp
                                           12.00-16.00 uur KINDERANIMATIE in centrum van Ouddorp met springkussen en schminken
                                                     14.30 uur Voetbal: Oefenwedstrijd Stellendam 1 – Vierpolders 1
                                                                     ROMMELMARKT bij v.d.Linde, Zuidweg 3 Ouddorp
                                                                     CONTAINERVERKOOP bij Geref.Kerk, Kerkhoflaan 4 in Stellendam
                                            15.00-16.00 uur BEIAARDCONCERT Anne Kroeze (Emmeloord) in Goedereede
                                                      18.30 uur ROOFVOGELSHOW Ouddorp-Duin, Westerweg 18 – toegang gratis
maandag      21 augustus              18.30 uur VVV Huifkartocht vanaf parkeerterrein Bosweg 2
dinsdag        22 augustus    11.00-13.00 uur RONDVAART over Zuiderdiep met zalmschouw (zie boven)
                                                      19.45 uur VOETBAL: Oefenwedstrijd  Stellendam 1 – FC De Westhoek, Zuiderdiepstraatweg 40 in Stellendam.