Wat is er te doen in de omgeving van uw B&B aan zee

Wat is er te doen in de omgeving van uw B&B aan zee

KUNSTDAGEN GOEDEREEDE

Goedereede, het schilderachtige pareltje tussen het Haringvliet en Ouddorp, is van dinsdag 1- t/m zaterdag 5 augustus voor de 19e maal weer het toneel van de GOEREESE KUNSTDAGEN. Hieraan werken een groot aantal kunstenaars mee.
Dinsdag 20.00 uur is de opening door wethouder Markwat. De volgende dagen staan bol van de evenementen, veel optredens van bands en muzikanten, rondleidingen langs de ramen van galeriies en ateliers, workshops , live muziek en zaterdag 5 augustus een BEIAARDCONCERT door stadsbeiaardier Jan Bezuijen. Ook op zaterdag 5 augustus is er aan de Oostdijkweg van 09.00 tot 17.00 uur een OLDTIMERDAG. Zie voor het volledige uitgebreide programma:
www.kunststichtinggoedereed.nl

JEUGDBRANDWEER WEDSTRIJDEN OOSTVOORNE

Probaro organiseert woensdag 2 augustus van 14.00 tot 16.00 uur JEUGDBRANDWEER WEDSTRIJDEN op het sport- en speelveld aan de Hoogvlietlaan in Oostvoorne. Alle kinderen tot 12 jaar – dus ook die op de campings verblijven – kunnen meedoen aan dit waterspektakel. Er wordt gestreden in 2 groepen: Jongens en meisjes van 6 t/m 8 jaar en van 9 t/m 12 jaar. Deelname 1 Euro p.p. Na afloop is er voor ieder kind een versnapering en een herinneringsvaantje. De beste spuitgasten
(nrs. 1, 2 en 3) worden beloond met een medaille. In schrijven kan een uur van tevoren op de locatie.

33e PROFWIELERRONDE VAN OOSTVOORNE

voor de 33e keer gaat donderdag 3 augustus de bekende PROFWIELERRONDE van OOSTVOORNE van start. De organisatoren (alle lof!) zijn er in geslaagd o.m. Annemiek van Vleuten, Ramon Sinkeldam , Roy Curvers en BAUKE MOLLEMA vast te leggen. Baume was in 2015 nog winnaar van deze Oostvoornse Profronde. Het programma voor deze dag luidt:

13.15 uur criterium voor amateurs over 60 km

14.45 uur omloop met oude brommers

15.30 uur criterium voor vrouwen over 65 km

18.15 uur prominentenkoers achter dernymotoren over 16 rondes met o.m. Eric Breukink, Gert Jakobs, Gerrit Solleveld, Leo van Bon, Kenny van Hummel en Maarten de Bakker

19.15 uur criterium professionals over 80 km

Na afloop en de prijsuitreiking verandert het Dorpsplein in een FEESTELIJKE AFTERPARTY met optredens van “Helemaal Hollands”. Waar is dat Feestje? Dat feestje is hier – in Oostvoorne – op het Dorpsplein!!

OPENLUCHTMUSEUM ‘DE DUINHUISJES’

Het Openluchtmuseum “De Duinhuisjes” is elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Donderdag 3 augustus is er KINDERMIDDAG met Oud-Hollandse kinderspelen voor alle leeftijden. Er is poppenkast en er worden pannenkoeken gebakken. Ook kan je met “Ot en Sien”kleding op de foto. Zondag 6 augustus is het thema LEVENDE GESCHIEDENIS en dan zijn de gidsen gekleed in authentieke klederdracht en verrichten zij tal van huishoudelijke en ambachtelijke werkzaamheden. Woensdag 9 augustus is OPOE JAANTJE weer eens op bezoek. Zij maakt haar huisje schoon en leest voor. U vindt het knusse Openluchtmuseum aan de Duinstraat 18 in Rockanje. Dat klinkt verweg, maar is op slechts 1,9 kilometer van uw B&B aan Zee. Op de hoek staan al de gele richtingbordjes.

VERTELFESTIVAL IN BRIELLE

Op 7 verschillende locaties binnen de vestingmuren van Brielle vindt zaterdag 5 augustus voor de 10e keer het VERTELFESTIVAL plaats. Spannende, gruwelijke en mooie verhalen. Burgemeester Gregor Rensen vertelt om 11.45 het eerste verhaal van de dag op de Markt. Daarna zullen op de diverse locaties steeds weer andere verhalen verteld worden. Voor de jeugd wordt een spannend verhaal verteld op de klokkenzolder van de St.Catharijnekerk. Om 16.30 uur wordt dit bijzondere festival afgesloten.

WALLENPOP IN HELLEVOETSLUIS

Wallenpop Hellevoetsluis bestaat al sinds 1978. Na een aantal onderbrekingen is de combinatie van meerdere internationale TOPACTS en diverse locale bands een zeer succesvolle gebleken. Zaterdag 5 augustus spelen bands als Call it off, Stavast, Lucas Hamming, Navaronne, Rootsriders, IM, The Tightropes, Potential Criminal en Oost-West Barrière. Namen die voor zich spreken en…… alles is gratis te bezoeken! Het festivalterrein bevindt zich bij “Bomvrij(logies)Hospitaal” achter het Cultuurhuis aan de Opzoomerlaan in Hellevoetsluis en duurt van 12.00 tot 24.00 uur.

SINT CATHARIJNEKERK IN BRIELLE

De beeldbepalende Sint Catharijnekerk in Brielle kunt u van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur bezichtigen, tot eind augustus zelfs ook op zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Entrée 1 Euro en voor dat bedrag kunt u ook nog de EXPOSITIE ICONEN bewonderen én de toren beklimmen om te genieten van het overweldigende uitzicht. Het is trouwens dit jaar precies 600 jaar geleden dat de eerste steen gelegd werd voor deze monumentale kerk, waar eens Willem van Oranje in het huwelijk trad. ORGELCONCERTEN vinden er ook plaats: Zaterdag 5 augustus bespeelt Hendrik van der Kamp het befaamde Kamorgel uit 1854, waarbij Ruud Bergamin (saxofoon) hem assisteert. Aanvang 16.30 uur, Maandag 7 augustus is de beurt aan de Amsterdamse organist Matthias Havinga. Dit concert begint om 20.15 uur.

LANDGOED RAVESTEYN HEENVLIET

De poorten van Landgoed Ravesteyn aan de Korte Welleweg 1 in Heenvliet staan zaterdag 5 augustus weer open voor hen die een bezoek willen brengen aan dit fraaie LANDGOED en de ruïne, één van de weinig overgebleven bouwwerken uit de Middeleeuwen. Om de ruîne ligt een slotgracht en het geheel wordt omgeven door een Engelse landschapstuin. Er is een gids aanwezig om u alles over de ruîne te vertellen. Entrée 4 Euro, kinderen t/m 12 jaar 1 Euro. Vanaf uw B&B aan Zee bereikt u Heenvliet via de N218 (richting Brielle). Na het Voornsekanaal is het ’t eerste dorp links.

FOSSIELEN EXPEDITIE OP DE MAASVLAKTE

Onder leiding van de ervaren fossielenspeurder Walter Langendoen is er zaterdag 5-, zondag 6- en woensdag 9 augustus weer een populaire FOSSIELENJACHT. Het inleidende praatje wordt om 11.15 uur gehouden in FutureLand op de Maasvlakte2, daarna gaat men met de bus naar het strand van de Maasvlakte en om 13.30 uur worden de vondsten besproken. Deelname 9 Euro p.p., kinderen 7 Euro en kinderen t/m 2 jaar mogen gratis mee, hoewel de tocht voor hen toch minder interessant is. FutureLand is so wie so een prima plek om je op de hoogte te stellen van de nieuwste ontwikkelingen in de Rotterdamse haven. De toegang is gratis. Alle dagen, behalve maandag, geopend. Vanaf uw B&B aan Zee rijdt u Oostvoorne uit naar de A15, daar linksaf en u ziet FutureLand meteen duidelijk op de borden aangegeven (ca. 9 km.).

BRADERIE ROCKANJE

Supergezellige en druk bezochte BRADERIE op zondag 6 augustus op de Raadhuislaan in Rockanje. Van 11.00 tot 17.00 uur met niet alleen veel kramen, maar ook met diverse kinderattracties.

RONDLEIDINGEN VERDEDIGINGSWERKEN HELLEVOETSLUIS

U kunt zondag 6 augustus weer deelnemen weer deelnemen aan de RONDLEIDING over de VERDEDIGINGSWERKEN van Hellevoetsluis. Deze bijzondere tocht staat onder leiding van bekwame gidsen en duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Gestart wordt bij de Kazerne Haerlem, Plein Fort Haerlem 1 in Hellevoetsluis. Deelnemers betalen 3 Euro p.p., kinderen onder 12 jaar Euro 1.50. Kinderen onder 5 jaar mogdn gratis mee. U kunt zich aanmelden bij rondleiding@fronttaal.info of telefonisch
06 – 31 25 49 09.

ROMANTISCH NAMIDDAG CONCERT GEERVLIET

“Welluidende Stilte” is het typische thema voor het ROMANTISCH NAMIDDAGCONCERT dat zondag 6 augustus door Liene Madern Stradina op klavichord gegeven zal worden in de Onze Lieve Vrouwekerk te Geervliet. Aanvang 15.00 uur,
Toegang, programmaboekje en consumpties gratis, uw gift voor het onderhoud van de kerk is zeer welkom. Vanaf uw B&B aan Zee bereikt u Geervliet via de N218 (richting Brielle). Het is het 2e dorp links na het Voornsekanaal.

EXPOSITIE BEDEVAARTKERK BRIELLE

De EXPOSITIE “Wie of Wat is Heilig” in de Bedevaartkerk aan de Ring 5 te Brielle is nog tot eind augustus dagelijks van 13.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Er is werk te zien van ruim 30 kunstenaars in verschillende technieken. Het is bovendien een prima gelegenheid om de imposante kerk, het martelveld en de kloosteromgang te bezichtigen. Er zijn gidsen aanwezig en de toegang is vrij. Maandag 7 augustus is er van 19.00 tot 20.00 uur een CARILLONCONCERT

PAARDENTRAM IN BRIELLE

Gedurende d zomermaanden is de PAARDENTRAM in Brielle terug. Elke middag vanaf 12.45 uur rijdt dit romantische vervoermiddel van de Thoelaverweg (bij de Jumbo) naar de Bedevaartkerk en het Historisch Museum op de Markt. Daar staan ook de vertrektijden aangegeven. De paardentram rijdt niet op de woensdagen dat er zomermarkten zijn.

RONDLEIDING BIBERBUNKER OOSTVOORNE

U kunt woensdag 9 augustus deelnemen aan de indrukwekkende RONDLEIDING van een kleine 3 uur in de Biberbunker te Oostvoorne, de radar commandobunker van de Luftwaffe tijdens de 2e Wereldoorlog. Entrée 7 Euro voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar 3 Euro, koffie, thee of fris inbegrepen. Aanvang 19.30 uur. Wel altijd even reserveren via www.biberbunker.nl. U vindt de bunker aan de Duinoordseweg/Zandweg in Oostvoorne. Vanaf uw B&B aan Zee is dat gemakkelijk aan te lopen.

ZOMER KINDERDAGEN BIJ RTM OUDDORP

Voor de liefhebbers van spoor en treinen zijn er woensdag 9- en donderdag 10 augustus ZOMERKINDERWAGEN bij de RTM in Ouddorp. Volgende week vindt u op deze plaats het uitgebreide en volledige programma.

ROMMELMARKTEN

woensdag 2 augustus: v.d.Linde, Zuidweg 3 in Ouddorp; zaterdag 5 augustus opnieuw bij v.d.Linde en Containerverkoop bij de Geref.Kerk, Kerkhoflaan 4 in Stellendam. Zondag 6 augustus: Brc a Brac in Winkelcentrum De Struytse Hoeck in
Hellevoetsluis en op maandag 7 augustus: Zomerbraderie in De Klepperstee, Vrijheidsweg 1 in Ouddorp.

TUSSEN HARINGVLIET EN BROUWERSDAM (info: www.vvv.goeree-overflakkee.nl)

woensdag 2 augustus: 08.30-18.00 uur spectaculaire TOERISTENDAG in Ouddorp (beslist een aanrader!)
09.30-12.00 uur ROOFDIEREN zoeken op Ouddorp-Duin, Westerweg 18 in Ouddorp
19.00-21.00 uur NATUUREXCURSIE Kwade Hoek vanaf parkeerplaats Oostdijkseweg 105 in Goedereede
19.30 uur VERTONING documentaire over Mercedes Sosa in “De Overkant” Dijkstelweg 33 in Ouddorp
donderdag 3 augustus: de gehele dag bezoek aan streekmusea en rit met de RTM Stoomtrein in Ouddorp
10.00-12.00 uur RONDLEIDING Heemtuin “De Mienige”, Dijkstelweg 19 in Ouddorp
11.00 uur RONDVAART met zalmschouw over Zuiderdiep. Aanmelden Wapen van Stellendam, telefoon 0187-491376
elke donderdag, vrijdag en zaterdag RONDLEIDING Beeldentuin Achter de Westduinen, Dijkstelweg 58 in Ouddorp
vrijdag 4 augustus: 07.30-10.30 uur: RONDLEIDING Visafslag en Stellendamse haven
18.30 en 19.30 BLOEMFONTIJN STRANDLOOP over 5 en 10 km. Strand Noord Ouddorp www.pr@avflakkee.nl
zaterdag 5 augustus: 09.00-17.30 uur OLDTIMERDAG Oostdijkseweg in Goedereede
11.00 uur INLOOPCONCERT in Dorpskerk, Weststraat 2 in Ouddorp
12.00-16.00 uur KINDERANIMATIE in Centrum Ouddorp met springkussen, schminken e.d.
13.30 uur MINI-MARATHON met paard en wagen op terrein bij tankstation De Haan in Ouddorp
zaterdag 5- en zondag 6 augustus: FOOD TRUCK FESTIVAL bij Ouddorp-Duin, Westerweg 18 in Ouddorp
maandag 7 augustus: 12.00-18.00 uur ZOMERBRADERIE op “De Klepperstee”, Vrijheidsweg 1 in Ouddorp
18.30 uur VVV HUIFKARTOCHT vanaf parkeerterrein Bosweg 2 in Ouddorp
18.30 uur FIETSSPEURTOCHT ong.20 km. Start tussen 18.30 en 19.00 uur Herv.Dorpskerk, Weststraat 2 in Ouddorp.