Wat valt er deze week te doen rondom ons B&B aan zee?

Wat valt er deze week te doen rondom ons B&B aan zee?

VIER LEUKE UITSTAPJES MET DE KINDEREN IN DE VOORJAARSVAKANTIE

We hebben 4 leuke ideeën geselecteerd om met de kinderen in de VOORJAARSVAKANTIE een gezellig uitstapje te maken. Niet te duur, niet te ver van uw B&B aan Zee en niet afhankelijk van het weer. Allereerst is daar een 
SPEURTOCHT NAAR VOORJAARSBLOEMEN. Op nog geen 2 kilometer afstand houdt het Zuid-Hollands Landschap een speurtocht die geschikt is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, waarbij de (groot)ouders gerust mogen helpen. Meld je aan bij het Bezoekerscentrum Tenellaplas, je krijgt een leuk vrolijk petje, de route, opdrachten én een groene ZHLtas op de rug en maar lekker struinen in de duinen. Onderweg doe je allerlei bloemenopdrachten en kan je mooie takken of stenen verzamelen en neem ze mee in de rugzak. Na de wandeling krijg je in het Bezoekerscentrum wat te drinken en een winterkoek. Dan kan je bij de knutseltafel met allerlei leuke spullen plus wat je zelf hebt gevonden iets leuks voor thuis maken. Je ouders of begeleiders mogen best een handje helpen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Loop gewoon binnen bij het Bezoekerscentrum Tenellaplas aan de Duinstraat 12 in Rockanje. Dat klinkt ver, maar het ligt in het verlengde van de Duinoordseweg, die langs het B&B aan Zee loopt. Op de hoek staan al de gele richtingbordjes (1,9 km). De kosten van de speurtocht bedragen Euro 4.50 per kind.
 
Dan is er HISTORYLAND aan de Ravenseweg 11c in Hellevoetsluis, Ietsje verder, maar beslist de moeite waard en bovendien uiterst leerzaam met museum, historische boerderij, historypark en de tentoonstelling Mammoetsteppen, waarin de kinderen hun eigen pijl en boog kunnen maken. Een reis door de tijd met als extra nog een min-history-golfbaan met 12 holes, waarbij je o.m. Napoleon kunt verslaan. Het parkeren is er gratis. Verdere informatie: www.historyland.nl of telefonisch
0181 – 744 171.
 
Tijdens de voorjaarsvakantie (t/m zondag 4 maart) zijn er op FUTURELAND op de Maasvlakte2 leuke en leerzame activiteiten. Op verschillende dagen zijn er rondleidingen, creatieve workshops onder leiding van een kunstdocente, proefjes en een speurtocht, die op 2 niveaus is – voor kinderen van 6-9 jaar en vanaf 10 jaar. Deelname aan de kinderrondleiding is gratis, reserveren is niet nodig. Deze rondleidingen duren 30 minuten. Zie het schema op www.futureland.nl. Vanaf uw B&B aan Zee bereikt u FutureLand door Oostvoorne uit te rijden richting A15, daar linksaf en u ziet meteen FutureLand op de borden aangegeven (ca 9 km.- haven 8360). U kunt ook bellen: 010 – 252 252 0.
 
Ietsje verder, maar toch nog redelijk aan te rijden is de ZEEHONDENOPVANG ASEAL in Stellendam. Ga eens op bezoek bij de gestrande zee hondjes die hier liefdevol verpleegd worden. Met de entree die je betaalt, steun je meteen dit goede werk. Zaterdag j.l. werden er weer 4 genezen zeehondjes in zee vrijgelaten (sinds de vestiging op al bijna 300!). Er is ook een prima expositie en nog meer extra’s. Vanaf uw B&B aan Zee bereikt u Aseal in Stellendam via de N57 (richting Ouddorp). Meteen na de Brouwersdam de borden Haringvlietsluizen blijven en dan kunt u het niet missen. Als u voldoende tijd heeft adviseren wij u op de terugweg eens even een kijkje te nemen  op het strand van het voormalige dorpje Nieuw-Helvoet. Dat is na de Haringvlietdam tweemaal rechts. Daar heeft men de begroeiing van de duinen ongemoeid gelaten en tot aan het water laten doorgroeien. Hierdoor is een even verrassende als fraaie wildernis ontstaan, waarin het heerlijk dwalen is.
 
LEZING SLAG BIJ PASSENDALE
 
De Volksuniversiteit Westvoorne organiseert woensdag 21 februari een LEZING door Arjen Diepenhorst (Middelharnis) in Cultureel Centrum “De Man” aan de Burgemeester Letteweg 30 in Oostvoorne. Onderwerp: “De Slag bij Passendale”, de derde slag bij Ieper in 1917 tijdens de Eerste Wereldoorlog, hét schoolvoorbeeld van zinloze oorlogsvoering. De jonge docent geschiedenis zal tijdens deze lezing ook ingaan op die grote Eerste Wereldoorlog zelf. Aanvang 20.00 uur, toegang voor leden gratis, niet-leden betalen 5 Euro. Voor verdere informatie: Cisca de Haan telefoon 0181 – 40 26 30.
 
FILMHUISFILM IN DE OVERKANT
 
Filmhuisfilms zijn films die de grote bioscopen meestal niet gehaald hebben maar toch (of misschien daarom) het bekijken meer dan waard zijn. Woensdag 21 februari draait in “De Overkant” aan de Dijkstelweg 33 in Ouddorp de filmhuisfilm “RAMS”
over het leven van 2 schapenboeren op IJsland. Aanvang 19.30 uur, entrée Euro 7.50 (met de biebpas 1 Euro korting)
 
CULTUURHUIS NIEUWE VESTE
 
Het programma voor het Cultuurhuis Nieuwe Veste, Opzoomerlaan 106 in Hellevoetsluis voor de komende week luidt:
 
woensdag   21 februari   13.30 – 15.30 uur  –  Boek&Film “Hidden Figures” naar het gelijknamige boek van M.L.Shetterly  –  entrée Euro 7.50
woensdag   21 februari   19.00 – 21.30 uur  –  Workshop “Ken je brein – Ken jezelf” ouder en kind  –  entrée 15 Euro
donderdag  22 februari   14.00 – 15.30 uur  –  DonderdagmiddagDOCU: “Wij wonen nu in Drachten”  –  na afloop gelegenheid tot praten  –  toegang gratis
zondag       25 februari    13.00 – 15.30 uur  – OPEN PODIUM  –  optredens lokale dichters, schrijvers en muzikanten  –  toegang gratis
 
FILMHUISFILM IN OOSTVOORNE
 
Filmhuisfilms zijn films die meestal de grote bioscopen niet gehaald hebben maar toch (of misschien wel juist daarom) het bekijken meer dan waard zijn. Donderdag 22 februari draait in “De Man” aan de Burgemeester Letteweg 30 in Oostvoorne de Japanse film “Like Father, Like Son” over 2 verwisselde babyjongetjes. Aanvang 20.15 uur, entrée voor leden 6 Euro, niet-leden betalen 10 Euro.
 
KERKMUZIEK IN BRIELLE
 
De organisten Willem Chr. Meyboom en Jan Meulemna behandelden in de afgelopen maanden vele aspecten van de KERKMUZIEK. Donderdag 22 februari volgt in de Sint Catharijnekerk te Brielle de vierde en laatste avond in deze serie, deze keer “alles” rond Huub Oosterhuis. Aanvang 20.00 uur.
 
LEZING ORANJES VOORTGEZET
 
Drs. Arie v.d. Ban zal donderdag 22 februari zijn serie LEZINGEN over DE ORANJES in Historyland aan de Ravenseweg 11c in Hellevoetsluis voortzetten. In deze fase zullen de Oranje koningen en -koninginnen de revue passeren, maar ook de echtgenotes, echtgenoten en kinderen komen onder de aandacht. Veel bekende en minder bekende filmopnamen en foto’s zullen worden getoond, zoals het bezoek van Juliana aan Nieuw-Helvoet. De reeks zal eindigen met Maxima, maar niet nadat veel aandacht zal worden besteed aan de prinsen en prinsessen van Oranje en hun families. Vanwege de beperkte ruimte is het verplicht aanmelden, dat kan per email naar info@historyland.nl of telefonisch 0181 – 744 171. De lezing begint om 19.30 uur en de entrée is gratis.
 
DE OVERKANT KLASSIEK OK
 
Het Belgische duo EDENWOOD (gitaar en cello) speelt onderdag 22 februari speciaal voor gitaar en cello gecomponeerde werken in “De Overkant” aan de Dijkstelweg ss in Ouddorp. Aanvang 20.00 uur, entrée Euro 17.50 incl. koffie of thee vooraf en een glas wijn ná het concert. Kaarten reserveren bij VVV 0187 – 681 789.
 
TECHNIEKFESTIVAL IN ONDERZEEBOOTLOODS
 
Hét gratis festival voor Techniek, ICT en Technologie op donderdag 22 februari in de Onderzeebootloods, RDMstraat 1 in Rotterdam-Heyplaat. De toegang tot TECHxWORLD is gratis, je hebt geen ticket nodig en je hoeft je niet aan te melden.
Geopend van 09.00-12.30 uur voor VO en van 13.00-17.00 uur voor MBO/HBO. Vanaf uw B&B aan Zee bereikt u de Onderzeebootloods door Oostvoorne uit te rijden naar de A15, daar rechtsaf richting Rotterdam  –  vóór Rotterdam afslag Heyplaat nemen.
 
TABLETCAFé IN ROCKANJE
 
Heeft u een tablet en wilt u er meer uit halen? Wilt u bijvoorbeeld weten hoek u e-books kunt lezen op uw tablet en bent u op zoek naar apps, tips en trucs: Kom dan langs in het TABLETCAFé dat vrijdag 23 februari in “De Merel” aan de Dwarsweg 22 in Rockanje wordt gehouden. Aanvang 10.00 uur en de toegang is gratis. Het is wel handig om uw eigen tablet mee te nemen, maar u bent ook welkom als u (nog) geen tablet heeft. Bent u niet in staat om vrijdag te komen en heeft u een tip of vraag? Die kunt u ook online stellen via de Faceboekgroep Tabletcafé Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.
 
FEESTELIJKE OPENDAG DUKDALFBRES
 
Met de komst van het Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES aan de Reede 2 in Brielle worden sport, cultuur, bibliotheek, kunst, horeca en het steunpunt vrijwilligerswerk voortaan onder één dak aangeboden. Ter gelegenheid hiervan is zaterdag 24 februari een gratis toegankelijke OPEN DAG van 11.00 tot 16.00 uur. Het programma vermeldt onder meer squashen, tafeltennissen, twirldemonstraties, demonstraties basketbal, judo, badminton en dans. Om 12.00 uur is de uitslag van de grote bakwedstrijden. Het avondprogramma van 18.30 – 21.00 vermeldt: de poëzie jukebox van Rop Janze, aprês-ski in het zwembad, zaalvoetbal voor de jeugd vanaf 12 jaar en in de theaterzaal een optreden van Ger Vos van 19.30 – 21.00 uur. ALLE activiteiten zijn GRATIS! Zie voor de precise tijdstippen van de verschillende onderdelen www.brilelle.nl/dukdalfbres of www.beleefbrielle.nl.
 
5 JAAR KUNSTPLUS
 
De kunstenaarsorganisatie “KunstPlus” bestaat 5 jaar en viert dat met een EXPOSITIE in “De Overkant” aan de Dijkstelweg 33 in Ouddorp. Elke zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur is deze galerie geopend.
 
BEIAARDCONCERT IN GOEDEREEDE
 
Beiaardier Jan Bezuijen zal zaterdag 24 februari van 11.00 tot 12.00 uur vanaf de Goereese Toren zijn vrolijke klanken over het schilderachtige Goedereede uitstrooien. Meteen een goede gelegenheid om eens het Torenmuseum te bezoeken dat van 13.30 tot 16.30 uur geopend is. De toren, die de omgeving domineert, fungeerde in vroeger tijden als vuurtoren. Op de platte top werd een hout- of kolenvuur ontstoken, want Goedereede lag toen aan de open vaarroute naar de Noordzee en kan zaterdagmiddag ook nog beklommen worden. U krijgt dan meteen een goede indruk hoever Goedereede thans van het open water verwijderd is. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, die bedraagt slechts 2 Euro, kinderen Euro 1.50.
 
EXPOSITIE “ART IN OPEN AIR”
 
De februari-expositie van Galerie “Kunst in Uitvoering” aan de Bernissedijk 24 in Zwartewaal toont werk dat het afgelopen jaar is gemaakt door de woensdagavond schilder- en tekengroep van Bregje de Koning. Tijdens de zomermaanden trekt deze groep erop uit onder de groepsnaam “Art in Open Air” om op locatie te schilderen. De galerie is elke zaterdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.
 
ROMANTISCH NAMIDDAGCONCERT IN GEERVLIET
 
Romantisch Namiddagconcert zondag 25 februari in de Onze Lieve Vrouwekerk in Geervliet. De Franse componist Claude Debussy (1862-1918) staat centraal en wordt op de piano vertolkt door Jan Pieter Baan. Vanaf 14.00 uur wordt u ontvangen met koffie of thee, na afloop is er wijn met Franse kaas. Aanvang 15.00 uur, entrée, programmaboekje en consumpties gratis. Wel wordt uw vrijwillige bijdrage op hoge prijs gesteld. Vanaf uw B&B aan Zee bereikt u Geervliet via de N218 (richting
Brielle). Het is het 2e dorp links na het Voornsekanaal.
 
STRAõ IN NOORDWELLE
 
Wie eens een eeuwenoud typisch Schouws folkloristisch Feest wil meemaken, waar in een zestal achtereenvolgende weken de STRAõ (betekent strand) plaatsvindt, moet zich zaterdag 24 februari naar Noordwelle begeven. Daar vindt het winterse paardenfeest plaats, dat waarschijnlijk is ontstaan doordat de paarden in vroeger tijden na lang op stal gestaan te hebben, hun hoeven en benen in het zeewater reinigden, waardoor kleine wondjes e.d. ontsmet werden. Het programma vermeldt:
10.30 uur Verzamelen van de meestal versierde paarden op de Dorpsring en keuring van de paarden; 11.30 uur Vertrek ruiters en paarden naar Strandpark De Zeeuwse Kust; 12.45 uur aankomst Kijkduin; 13.00 uur Strandpaviljoen “De Haven van 
Renesse” – gratis chocomelk ; 13.30 uur Vertrek paarden en ruiters; 14.45 uur Voorafgegaan door muziekkorps aankomst in Noordwelle; 15.30 uur Ringsteken te paard 16.00 uur Aankomst in Dorpshuis met feestelijke muziek;
18.15 uur Prijsuitreiking; vanaf 19.00 uur ive muziek “Jeele” in Dorpshuis. U ziet een aardig programma niet in de laatste plaats voor de kinderen. U bereikt Noordwelle via de N57 en de Brouwersdam. Noordwelle ligt aan de N651.
 
BOEK&FILM IN DE INFIRMERIE
 
Vergelijk het boek met de film. Woensdag 28 februari draait in De Infirmerie aan de Rozemarijnstraat 42 in Brielle de film “Alsof het Voorbij is” naar het gelijknamige boek van J.Barnes. Aanvang 14.00 uur, entrée Euro 7.50, met de biebpas Euro 2.50
korting. Let wel: U kunt alleen met pin betalen.
 
NIEUWE KUNST IN ’t DIJCKHUIS
 
Nieuwe kunst van Larisa Jevnovataya in ’t Dijckhuis, Dijckpotingen 10 in Vierpolders met schilderijen in olieverf en acryl. Ria Bergwerff exposeert haar “Vierkant in KUNST”, kleine kunstwerkjes gecomponeerd tot één geheel. Zie voor de
openingstijden www.dijkhuis.nl of bel even naar 0181 – 417 328.